Granska licensierat innehåll i videor med anspråk

När en licensstrategi tillämpas på en tillgång och anspråk på en video görs visar sidan Videor med anspråk mer information om det licensierade innehållet som finns i videon med anspråk.

Visa licensinformation i videor med anspråk

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Videor med anspråk i menyn till vänster.
  3. Klicka på filterfältet .
  4. Du kan se manuellt deklarerade licensanspråk genom att välja Ursprung följt av I produkten (Studio) och Licensstatus följt av Aktiv. Om du vill visa automatiskt identifierade licensanspråk väljer du Ursprung följt av Ljudmatchning och Licensstatus följt av Aktivt.
  5. Klicka på ANVÄND.
  6. Håll muspekaren över raden för en video med anspråk i kolumnen Licensanvändningar för att visa information som licensstrategi, försäljningspris för den aktuella kreatören, tillgångsnamn och id samt andra licensvillkor.
Obs! Om ingen licensstrategi tillämpas på videon med anspråk som har ett standard Content ID-anspråk visas ett streck i kolumnen Licensanvändningar.

Kontrollera licensstatusar för videor med anspråk

1. På sidan Videor med anspråk klickar du på filterfältet .
  2. Välj Licensstatus.
  3. Välj ett eller flera filter:
    • Aktiva: Videor med anspråk med innehåll som används med en aktiv licens.
    • Inaktiva följt av Licensen har upphört: Videor med anspråk som har använts enligt en licens som nu är inaktiv på grund av att licensen har upphört.
    • Inaktiva följt av Borttagen: Videor med anspråk som använts enligt en licens som nu är inaktiva eftersom kreatören inte längre använder licensierat innehåll.
    • Inaktiva följt av Brott mot villkoren: Videor med anspråk som har använts enligt en licens som nu är inaktiva eftersom licensen har återkallats på grund av användaröverträdelse av begränsningar för Creator Music.
  4. Klicka på ANVÄND.

Läs mer om licensanvändning

1. På sidan Videor med anspråk klickar du på en video med anspråk för att öppna dess informationssida.
  2. På sidan med videoinformation med anspråk kan du se följande information:
    • Pris: Det belopp som kreatören har betalat för det licensierade spåret.
    • Prenumeranter: Hur många prenumeranter kreatören hade när licensen förvärvades.
    • Strategi: Licensstrategi länkad till licensstrategisidan.
    • Inköpsdatum: Datumet då kreatören köpte spåret.
    • Startdatum: Datumet då kreatören publicerade sin video med det licensierade spåret.
    • Sista giltighetsdatum: Datumet då licensen upphör att gälla.

Licensens varaktighet: Hur länge licensen förblir aktiv enligt definitionen i licensstrategins villkor.

Obs! Om en licens är aktiv visas den policy som är kopplad till anspråket som nedtonad eftersom policyn inte tillämpas förrän licensen har löpt ut. När licensen har löpt ut visas etiketten Licensen har löpt ut och ett Content ID-anspråk kan skapas utifrån den policy du har valt.