Ange riktlinjerna för kanalen

För närvarande testar vi kanalriktlinjer med en liten grupp kreatörer. Utifrån feedback kommer vi efter testningen att överväga att utöka till fler kreatörer i framtiden.
Obs! Riktlinjerna går inte att visa på datorn.

I kanalriktlinjerna anger du vilken typ av konversationer du vill ha på kanalen.

Tittarna ser kanalriktlinjerna innan de skriver en kommentar på din video eller i en livechatt.

Så här kommer du igång:

1. Logga in på YouTube Studio.
  2. Klicka på Inställningar i menyn till vänster.
  3. Välj Community följt av Kanalriktlinjer.
  4. Ange ett välkomstmeddelande och en första riktlinje för kanalen. Du kan lägga till upp till tre.
  5. klicka på Lägg till i spellista  LÄGG TILL RIKTLINJE om du vill lägga till två eller fler riktlinjer.
  6. Klicka på SPARA.

Dina anpassade riktlinjer gör inte att kommentarer eller livechattmeddelanden döljs eller tas bort automatiskt. I stället hjälper de dig att klargöra förväntningar för kommentarer som du eller dina kanalmoderatorer väljer att granska.

YouTube upprätthåller inte dina anpassade riktlinjer automatiskt, men vi fortsätter att upprätthålla våra riktlinjer för communityn automatiskt.

Läs mer om kanalriktlinjer

Vad ska jag skriva i mitt välkomstmeddelande och mina kanalriktlinjer?

Förstagångstittare kanske inte är bekanta med din kanal när de kommenterar videor eller deltar i livechattar. Skriv ett välkomstmeddelande där du hälsar på tittarna och uppmuntrar dem att följa dina riktlinjer. Du kan skriva:

”Välkommen till min kanal! Följ mina kanalriktlinjer när du deltar i konversationer.”

I dina riktlinjer kan du tala om för tittarna hur du vill att de kommunicerar på kanalen. Skriv riktlinjer som uppmuntrar till den typ av konversationer du vill ha på kanalen. Här är några exempel på bra regler:

• Var artig och visa respekt.
  • Håll dig till ämnet.
  • Ställ gärna frågor.
  • Egen marknadsföring eller spam är inte tillåtet.
  • Kritisera argumentet, inte personen.