Angi retningslinjer for kanalen din

Akkurat nå tester vi ut kanalretningslinjer sammen med noen få utvalgte skapere. Vi vurderer å utvide funksjonen til flere skapere senere basert på tilbakemeldingene fra testen.
Merk: Retningslinjene kan ikke vises på datamaskin.

Hensikten med kanalretningslinjer er å gi seerne et inntrykk av hva slags samtaler du vil ha på kanalen din.

Brukerne får se retningslinjene før de legger igjen en kommentar på en av videoene dine eller deltar i direktechatten.

Slik kommer du i gang:

1. Logg på YouTube Studio.
  2. Klikk på Innstillinger på menyen til venstre.
  3. Velg Fellesskap etterfulgt av Retningslinjer for kanalen.
  4. Skriv inn en velkomstmelding og den første retningslinjen. Du kan legge til opptil tre.
  5. Klikk på  LEGG TIL EN RETNINGSLINJE for å legge til opptil to retningslinjer til.
  6. Klikk på LAGRE.

De egendefinerte retningslinjene fører ikke til at kommentarer eller direktechatmeldinger blir automatisk skjult eller fjernet. Imidlertid kan de gi brukerne et inntrykk av hva slags kommentarer som kan bli holdt tilbake for vurdering av deg eller eventuelle kanalmoderatorer.

YouTube håndhever ikke de egendefinerte retningslinjene dine, men vi håndhever fortsatt retningslinjene for brukere.

Finn ut mer om kanalretningslinjer

Hva bør jeg skrive i velkomstmeldingen og retningslinjene for kanalen?

Nye seere kjenner kanskje ikke til kanalen din når de kommenterer på videoene dine eller deltar i direktechatten. Skriv en velkomsthilsen til publikum, og oppfordre dem til å følge retningslinjene. Du kan for eksempel skrive

«Velkommen til kanalen min! Takk for at du følger retningslinjene mine når du deltar i samtalen.»

Retningslinjene forklarer seerne hvordan du vil at de skal kommunisere på kanalen din. Skriv retningslinjer som oppmuntrer til den typen samtaler du vil ha på kanalen. Her er noen eksempler på gode regler:

• Vær høflig, og vis respekt.
  • Hold deg til emnet.
  • Spør i vei.
  • Selvpromotering og nettsøppel er ikke tillatt.
  • Diskuter sak, ikke person.