Kanavan sääntojen luominen

Testaamme kanavasääntöjä tällä hetkellä pienellä sisällöntuottajaryhmällä. Kokeilusta saadun palautteen perusteella harkitsemme niiden laajempaa lanseerausta tulevaisuudessa.
Huom. Ohjeita ei voi katsoa tietokoneella.

Kanavasäännöt määrittelevät, millaista keskustelua haluat kanavallesi.

Säännöt näkyvät katsojille ennen kommentin lisäämistä videoon tai livestriimiin.

Pääset alkuun näin:

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Asetukset.
  3. Valitse Yhteisö ja sitten Kanavan säännöt.
  4. Lisää tervetuloviesti ja ensimmäinen sääntö. Sääntöjä voi olla enintään kolme.
  5. Klikkaa  LISÄÄ SÄÄNTÖ ja lisää enintään kaksi muuta sääntöä.
  6. Klikkaa TALLENNA.

Videokommentteja tai livechatiin lisättyjä viestejä ei automaattisesti piiloteta tai poisteta kanavan omien sääntöjen perusteella. Sen sijaan niistä käy ilmi, millaiset kommentit voidaan ohjata sinun tai kanavan moderaattorien tarkastettaviksi.

YouTube ei siis automaattisesti reagoi kanavan omien sääntöjen vastaiseen toimintaan, mutta YouTuben yhteisösääntöjä valvotaan jatkuvasti.

Lue lisää kanavan säännöistä

Mitä tervetuloviestissä ja kanavan säännöissä kannattaa mainita?

Uudet katsojat eivät välttämättä tunne kanavaasi kommentoidessaan videoita tai osallistuessaan livechateihin. Kirjoita viesti, jossa tervehdit yleisöä ja kannustat heitä toimimaan sääntöjen mukaisesti. Tässä esimerkki:

"Tervetuloa kanavalleni! Keskustelut ovat avoimia kaikille, mutta muista huomioida kanavan säännöt."

Kanavan säännöt ovat ohjeet kanavalla keskustelemiseen. Kerro, millaista keskustelua haluat nähdä. Esimerkkejä hyvistä säännöistä:

• Ole kohtelias ja kunnioittava.
  • Pysy aiheessa.
  • Kysele vapaasti.
  • Älä mainosta itseäsi tai postaa roskasisältöä.
  • Väittele asioista, älä kohdista viestejä persoonaan