Visa data från Creator Music

Creator Music är nu tillgängligt för kreatörer i USA som deltar i YouTubes partnerprogram (YPP). Vi planerar att expandera till YPP-kreatörer utanför USA.

Det finns olika rapporter att ladda ned som visar hur det går för ditt innehåll på Creator Music. De här rapporterna är tillgängliga för skivbolags- och musikutgivarpartner:

• rapporter om intäkter från licensavgift: översikt och transaktioner
  • användningsrapport.

Rapporter om intäkter från licensavgift

Rapporter om intäkter från licensavgift innehåller både en översiktsrapport och en transaktionsrapport. Översiktsrapporten visar licensintäktsdata för varje ljudinspelningstillgång. Transaktionsrapporten visar licensintäktsdata för varje enskild transaktion.

De här rapporterna är tillgängliga per månad för partners som har tjänat minst 100 USD (eller motsvarande i lokal valuta) i licensintäkter under en kalendermånad. Så här laddar du ned rapporter om intäkter från licensavgift:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Ekonomiska rapporter högst upp på sidan.
  4. I avsnittet Intäkter från licensavgift väljer du rapporten du vill ladda ned från kolumnen Ladda ned rapporter .
Obs! Transaktionsavgifter är tillfälligt inställda på 0.

Beskrivningar av rapportfälten

Rapport om intäkter från licensavgift: Sammanfattning

Fält

Beskrivning

asset_id

YouTube-genererat id för den associerade ljudinspelningstillgången

asset_title

Titeln på ljudinspelningstillgången

asset_label

Tillgångsetiketter som är kopplade till tillgången

asset_type

Tillgångstyp (t.ex. ljudinspelning)

custom_id

Anpassade id:n som är kopplade till tillgången

isrc

ISRC som är kopplat till tillgången

upc

Streckkodsnummer som är kopplat till tillgången

grid

GRid som är kopplat till tillgången

artist

Artisten som är kopplad till tillgången (från tillgångens metadata)

album

Album som är kopplat till tillgången (från tillgångsmetadata)

licenser

# köpta licenser

licensintäkt – usd

Licensintäkter i USD

Rapport om intäkter från licensavgift: Transaktioner

Fält

Beskrivning

date

Inköpsdatum

asset_id

YouTube-genererat id för den associerade ljudinspelningstillgången

asset_title

Titeln på ljudinspelningstillgången

asset_label

Tillgångsetiketter som är kopplade till tillgången

asset_type

Tillgångstyp (t.ex. ljudinspelning)

custom_id

Anpassade id:n som är kopplade till tillgången

isrc

ISRC som är kopplat till tillgången

upc

Streckkodsnummer som är kopplat till tillgången

grid

GRid som är kopplat till tillgången

artist

Artisten som är kopplad till tillgången (från tillgångens metadata)

album

Album som är kopplat till tillgången (från tillgångsmetadata)

transaktionstyp

Licensköp/återbetalning: licens (negativt värde)

försäljningspris – USD

Pris per segment som angetts av partner i licensstrategin

slutgiltiga partnerintäkter – usd

Licensintäkterna beräknas som:

final_partner_earnings: (item_revenue_usd_micros - transaction_fee ($0))* split * ownership_percentage

Användningsrapport

I användningsrapporten visas licensierade videor i grupper efter ljudinspelningstillgång. Rapporten är tillgänglig per månad. Så här laddar du ned användningsrapporten:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Licensiering längst upp på sidan.
  4. Välj rapporten du vill ladda ned från kolumnen Ladda ned rapporter i avsnittet Användning .
Obs! Data i rapporten Användning anonymiseras om den faller under ett visst gränsvärde. Om det inte finns tillräckligt många tittare i ett visst land rapporteras inga visningar.

Beskrivningar av rapportfälten

Användningsrapport

Fält

Beskrivning

månad

Månad för rapporten

land

Tittarens land

asset_id

YouTube-genererat id för den associerade ljudinspelningstillgången

asset_title

Titeln på ljudinspelningstillgången

asset_label

Tillgångsetiketter som är kopplade till tillgången

asset_type

Tillgångstyp (t.ex. ljudinspelning)

custom_id

Anpassade id:n som är kopplade till tillgången

isrc

ISRC som är kopplat till tillgången

upc

Streckkodsnummer som är kopplat till tillgången

grid

GRid som är kopplat till tillgången

artist

Artisten som är kopplad till tillgången (från tillgångens metadata)

album

Album som är kopplat till tillgången (från tillgångsmetadata)

views

# visningar av licensierad video

Om du vill veta mer om vilka tillgångar som kan licensieras kan du kanske exportera data om licensierbarhet för tillgångar.

Data om intäktsdelning

Så här kontrollerar du intäkterna från intäktsdelning i Creator Music:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Rapporter i menyn till vänster.
  3. Ladda ned dina månatliga ekonomiska rapporter.
  4. Välj Videor med anspråk i menyn till vänster.
  5. Exportera en lista med videor med anspråk.
  6. Filtrera den exporterade filen efter Intäktsdelning med uppladdaren.
  7. Matcha dessa video-id:n med video-id:na från dina ekonomiska rapporter.

Ekonomisk översiktsrapport om intäktsdelning för kreatörer

Rapporten Ekonomisk översikt om intäktsdelning för kreatörer innehåller information om intäkter och visningar som genereras av dina tillgångar och delas bara vid tidpunkten för intäkterna eller visningarna den månaden.

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Rapporter i menyn till vänster.
  3. Klicka på Ekonomiska rapporter högst upp på sidan.
  4. I avsnittet Annonsintäkter och Prenumerationsintäkter väljer du rapporten Intäktsdelning för video i kolumnen Ladda ned rapporter.