Se Creator Music-data

Creator Music er nå tilgjengelig for skapere i USA som er med i YouTubes partnerprogram (YPP). Funksjonen blir tilgjengelig for YPP-skapere utenfor USA senere.

Du kan laste ned flere forskjellige rapporter for å forstå hvordan innholdet ditt gjør det på Creator Music. Disse rapportene er tilgjengelige for plateselskaper og musikkutgivere:

• Inntektsrapporter for lisensavgifter: sammendrag og transaksjoner
  • Rapport om bruk

Inntektsrapporter for lisensavgifter

I inntektsrapportene for lisenseravgifter finner du både en sammendragsrapport og en transaksjonsrapport. I sammendragsrapporten ser du inntektsdata for lisensavgifter for hvert Lydopptak-innholdselement. I transaksjonsrapporten ser du inntektsdata for lisensavgifter for hver enkelt transaksjon.

Disse rapportene er tilgjengelige på månedlig basis for partnere som har tjent minst USD 100 (eller tilsvarende i lokal valuta) i lisensinntekter i løpet av en kalendermåned. Slik laster du ned inntektsrapportene for lisensavgifter:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Rapporter på menyen til venstre.
  3. Klikk på Finansielle rapporter øverst på siden.
  4. I Inntekt fra lisensavgifter-delen velger du rapporten du vil laste ned, fra Last ned rapporter -kolonnen.
Merk: Transaksjonsgebyrer er midlertidig angitt som 0.

Beskrivelser av rapportfeltene

Inntektsrapport for lisensavgifter: sammendrag

Felt

Beskrivelse

asset_id

YouTube-generert ID for det tilknyttede Lydopptak-innholdselementet

asset_title

Tittelen på Lydopptak-innholdselementet

asset_label

Etiketter tilknyttet innholdselementet

asset_type

Typen innholdselement (f.eks. lydopptak)

custom_id

Egendefinerte ID-er tilknyttet innholdselementet

isrc

ISRC-koden tilknyttet innholdselementet

upc

UPC-koden tilknyttet innholdselementet

grid

GR-identifikator tilknyttet innholdselementet

artist

Artist tilknyttet innholdselementet (fra metadataene for innholdselementet)

album

Album tilknyttet innholdselementet (fra metadataene for innholdselementet)

lisenser

Antall kjøpte lisenser

license revenue - usd

Lisensinntekt vist i USD

Inntektsrapport for lisensavgifter: transaksjoner

Felt

Beskrivelse

date

Kjøpsdato

asset_id

YouTube-generert ID for det tilknyttede Lydopptak-innholdselementet

asset_title

Tittelen på Lydopptak-innholdselementet

asset_label

Etiketter tilknyttet innholdselementet

asset_type

Typen innholdselement (f.eks. lydopptak)

custom_id

Egendefinerte ID-er tilknyttet innholdselementet

isrc

ISRC-koden tilknyttet innholdselementet

upc

UPC-koden tilknyttet innholdselementet

grid

GR-identifikator tilknyttet innholdselementet

artist

Artist tilknyttet innholdselementet (fra metadataene for innholdselementet)

album

Album tilknyttet innholdselementet (fra metadataene for innholdselementet)

transaction type

Lisenskjøp/refusjon: lisens (negativ verdi)

retail price - usd

Pris angitt av partnerne per segment i lisensstrategien

final partner earnings - usd

Lisensinntekten beregnes som følgende:

final_partner_earnings: (item_revenue_usd_micros - transaction_fee ($0))* split * ownership_percentage

Rapport om bruk

I Rapport om bruk ser du antall avspillinger av videoer med lisens, gruppert etter Lydopptak-innholdselement. Det publiseres en ny rapport hver måned. Slik laster du ned Rapport om bruk

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Rapporter på menyen til venstre.
  3. Klikk på Lisensiering øverst på siden.
  4. I Lisensbruk-delen velger du rapporten du vil laste ned, fra Last ned rapporter-kolonnen.
Merk: Dataene i Rapport om bruk anonymiseres hvis de er under en viss terskel. Hvis det ikke er nok seere i et gitt land, rapporteres det ingen avspillinger.

Beskrivelser av rapportfeltene

Rapport om bruk

Felt

Beskrivelse

month

Rapportmåneden

country

Landet seeren er i

asset_id

YouTube-generert ID for det tilknyttede Lydopptak-innholdselementet

asset_title

Tittelen på Lydopptak-innholdselementet

asset_label

Etiketter tilknyttet innholdselementet

asset_type

Typen innholdselement (f.eks. lydopptak)

custom_id

Egendefinerte ID-er tilknyttet innholdselementet

isrc

ISRC-koden tilknyttet innholdselementet

upc

UPC-koden tilknyttet innholdselementet

grid

GR-identifikator tilknyttet innholdselementet

artist

Artist tilknyttet innholdselementet (fra metadataene for innholdselementet)

album

Album tilknyttet innholdselementet (fra metadataene for innholdselementet)

views

Antall avspillinger av den lisensierte videoen

Hvis du vil ha informasjon om hvilke innholdselementer som kan lisensieres, kan du kanskje eksportere data om lisensiering av innholdselementer.

Data om inntektsdeling

Slik sjekker du hvor mye du har tjent på inntektsdeling via Creator Music:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Rapporter på menyen til venstre.
  3. Last ned de månedlige finansielle rapportene dine.
  4. Velg Videoer med krav på menyen til venstre.
  5. Eksporter en liste over videoer det er gjort krav på.
  6. Filtrer den eksporterte filen etter «Inntektsdeling med opplasteren».
  7. Sammenlign disse video-ID-ene med video-ID-ene fra de finansielle rapportene dine.

Finansiell sammendragsrapport for inntektsdeling for skapere

Den finansielle sammendragsrapporten for inntektsdeling for skapere inneholder inntektene og avspillingene som genereres av innholdselementene dine for inntektsdeling, og de genereres bare når slike inntekter og avspillinger forekommer i den aktuelle måneden.

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Rapporter på menyen til venstre .
  3. Klikk på Finansielle rapporter øverst på siden.
  4. Under «Annonseinntekter» og «Abonnementsinntekter» velger du rapporten Inntektsdeling for videoer fra «Last ned rapporter»-kolonnen.