Creator Music-gegevens bekijken

Creator Music is nu beschikbaar voor Amerikaanse creators in het YouTube-partnerprogramma (YPP). We willen de beschikbaarheid later uitbreiden naar YPP-creators buiten de VS.

Je kunt verschillende rapporten downloaden om inzicht te krijgen in de prestaties van je content op Creator Music. Deze rapporten zijn beschikbaar voor muzieklabels en muziekuitgevers:

• Rapporten 'Opbrengst uit licentiekosten': Overzicht en transactie
  • Gebruiksrapport

Rapporten 'Opbrengst uit licentiekosten'

De rapporten 'Opbrengst uit licenties'bevatten zowel een overzicht als een transactierapport. Het rapport Overzicht toont de opbrengstgegevens voor de licentie voor elke ID van het geluidsopname-item. In het rapport Transactie vind je informatie over de licentieopbrengsten van elke afzonderlijke transactie.

Deze rapporten zijn maandelijks beschikbaar voor partners die in een kalendermaand minstens $ 100 (of het equivalent in de lokale valuta) aan licenties hebben verdiend. Ga als volgt te werk om je rapporten 'Opbrengst uit licentiekosten' te downloaden:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer in het linkermenu Rapporten .
  3. Klik bovenaan de pagina op Financiële rapporten.
  4. Selecteer in het gedeelte Opbrengsten uit licentiekosten de rapporten die je wilt downloaden in de kolom Rapporten downloaden .
Opmerking: Transactiekosten zijn tijdelijk ingesteld op 0.

Beschrijvingen van de rapportvelden

Rapport Opbrengst uit licentiekosten: Overzicht

Veld

Beschrijving

asset_id

De door YouTube gegenereerde ID voor het bijbehorende geluidsopname-item

asset_title

Titel van het geluidsopname-item

asset_label

Aan het item gekoppelde itemlabels

asset_type

Itemtype (bijv. geluidsopname)

custom_id

Aangepaste ID's die aan het item gekoppeld zijn

isrc

ISRC die is gekoppeld aan het item

upc

UPC die is gekoppeld aan het item

grid

GRID die is gekoppeld aan het item

artist

Artiest die aan het item gekoppeld is (uit de metadata van het item)

album

Album dat aan het item gekoppeld is (uit de metadata van het item)

licenties

Aantal gekochte licenties

licentieopbrengst - usd

Licentieopbrengst getoond in USD

Rapport 'Opbrengst uit licentiekosten': Transactie

Veld

Beschrijving

date

Aankoopdatum

asset_id

De door YouTube gegenereerde ID voor het bijbehorende geluidsopname-item

asset_title

Titel van het geluidsopname-item

asset_label

Aan het item gekoppelde itemlabels

asset_type

Itemtype (bijv. geluidsopname)

custom_id

Aangepaste ID's die aan het item gekoppeld zijn

isrc

ISRC die is gekoppeld aan het item

upc

UPC die is gekoppeld aan het item

grid

GRID die is gekoppeld aan het item

artist

Artiest die aan het item gekoppeld is (uit de metadata van het item)

album

Album dat aan het item gekoppeld is (uit de metadata van het item)

transactietype

Licentieaankoop/-terugbetaling: Licentie (negatieve waarde)

verkoopprijs - USD

Prijs aangegeven door partners per segment in de licentiestrategie

uiteindelijke partnerinkomsten - USD

Licentieopbrengst berekend als:

final_partner_earnings: (item_revenue_usd_micros - transaction_fee ($0))* split * ownership_percentage

Gebruiksrapport

Het gebruiksrapporttoont het aantal weergaven van video's met gelicentieerde content, gesorteerd op geluidsopname-items. Dit rapport is maandelijks beschikbaar. Zo download je het gebruiksrapport:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer in het linkermenu Rapporten .
  3. Klik bovenaan de pagina op Licentieverlening.
  4. Selecteer in het gedeelte Gebruik het rapport dat je wilt downloaden in de kolom Rapporten downloaden .
Opmerking: Gegevens in het gebruiksrapport worden geanonimiseerd als deze onder een bepaalde drempel komen. Als er in een bepaald land niet genoeg kijkers zijn, worden er geen weergaven gerapporteerd.

Beschrijvingen van de rapportvelden

Gebruiksrapport

Veld

Beschrijving

maand

Maand van het rapport

country

Land van de kijker

asset_id

De door YouTube gegenereerde ID voor het bijbehorende geluidsopname-item

asset_title

Titel van het geluidsopname-item

asset_label

Aan het item gekoppelde itemlabels

asset_type

Itemtype (bijv. geluidsopname)

custom_id

Aangepaste ID's die aan het item gekoppeld zijn

isrc

ISRC die is gekoppeld aan het item

upc

UPC die is gekoppeld aan het item

grid

GRID die is gekoppeld aan het item

artist

Artiest die aan het item gekoppeld is (uit de metadata van het item)

album

Album dat aan het item gekoppeld is (uit de metadata van het item)

views

Aantal weergaven van gelicentieerde video's

Als je wilt weten welke items licentieerbaar zijn, kun je misschien gegevens over de licentiebaarheid van items exporteren.

Gegevens over opbrengsten delen

Zo controleer je je opbrengstenaandeel voor Creator Music:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer in het linkermenu Rapporten .
  3. Download je maandelijkse financiële rapporten.
  4. Selecteer Geclaimde video's in het linkermenu.
  5. Exporteer een lijst van geclaimde video's.
  6. Filter het geëxporteerde bestand op 'Opbrengsten delen met uploader'.
  7. Koppel deze video-ID's aan de video-ID's uit je financiële rapporten.

Financieel overzichtsrapport Opbrengsten delen met creators

Het financiële overzichtsrapport 'Opbrengsten delen met creators' bevat de opbrengst en de weergaven die zijn gegenereerd door je items waarvan de opbrengst wordt gedeeld. Het wordt alleen gegenereerd als de betreffende opbrengst/weergaven voor de betreffende maand plaatsvinden.

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Rapporten in het linkermenu.
  3. Klik bovenaan de pagina op Financiële rapporten.
  4. Selecteer in de gedeelten Advertentieopbrengst en Abonnementsopbrengst het rapport Opbrengsten delen voor video's in de kolom Rapporten downloaden.