Creator Musicin datan katsominen

Creator Music on nyt saatavilla yhdysvaltalaisille sisällöntuottajille YouTube-kumppaniohjelmassa. Ominaisuuden laajentaminen Yhdysvaltojen ulkopuolisille kumppaniohjelman jäsenille on vielä kesken.

Saatavilla on erilaisia ladattavia raportteja, joista näet sisältösi tulokset Creator Musicissa. Raportit ovat saatavilla kumppaneille, jotka edustavat levy-yhtiöitä ja musiikin julkaisijoita:

• Lisenssimaksujen tuloraportit: Yhteenveto ja maksutapahtumat
  • Käyttöraportti

Lisenssimaksujen tuloraportit

Lisenssimaksujen tuloraportit sisältävät sekä yhteenvedon että maksutapahtumaraportin. Yhteenvetoraportissa näkyy lisenssitulot kustakin äänitallenne-sisältökohteen tunnuksesta. Maksutapahtumaraportissa näkyy lisenssitulot kustakin yksittäisestä maksutapahtumasta.

Raportit julkaistaan kuukausittain, ja ne ovat saatavilla kumppaneille, jotka saavat lisensointituloa kalenterikuukauden aikana vähintään 100 $ (tai vastaavan summan muussa valuutassa). Näin lataat lisenssimaksujen tuloraportin:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit .
  3. Klikkaa sivun yläosasta Talousraportit.
  4. Mene kohtaan Tulot lisenssimaksuista ja valitse ladattava raportti Lataa raportteja ‐sarakkeesta.
Huom. Tapahtumakuluksi asetetaan tilapäisesti 0.

Raportin kenttien kuvaukset

Lisenssimaksujen tuloraportti: Yhteenveto

Kenttä

Kuvaus

asset_id

YouTuben luoma tunnus yhdistetylle äänitallenne-sisältökohteelle

asset_title

Äänitallenne-sisältökohteen nimi

asset_label

Sisältökohteeseen liittyvät tunnisteet

asset_type

Sisältökohteen tyyppi (esim. äänitallenne)

custom_id

Sisältökohteeseen liittyvät omat tunnukset

isrc

Sisältökohteeseen liittyvä ISRC-koodi

upc

Sisältökohteeseen liittyvä UPC-koodi

grid

Sisältökohteeseen liittyvä GR-tunnus

artist

Sisältökohteeseen liittyvä artisti (sisältökohteen metadatasta)

album

Sisältökohteeseen liittyvä albumi (sisältökohteen metadatasta)

licenses

Lisenssien ostomäärä

license revenue - usd

Lisenssitulot Yhdysvaltain dollareissa

Lisenssimaksujen tuloraportti: Maksutapahtumat

Kenttä

Kuvaus

date

Ostopäivä

asset_id

YouTuben luoma tunnus yhdistetylle äänitallenne-sisältökohteelle

asset_title

Äänitallenne-sisältökohteen nimi

asset_label

Sisältökohteeseen liittyvät tunnisteet

asset_type

Sisältökohteen tyyppi (esim. äänitallenne)

custom_id

Sisältökohteeseen liittyvät omat tunnukset

isrc

Sisältökohteeseen liittyvä ISRC-koodi

upc

Sisältökohteeseen liittyvä UPC-koodi

grid

Sisältökohteeseen liittyvä GR-tunnus

artist

Sisältökohteeseen liittyvä artisti (sisältökohteen metadatasta)

album

Sisältökohteeseen liittyvä albumi (sisältökohteen metadatasta)

transaction type

Lisenssin osto / Hyvitys: lisenssi (negatiivinen arvo)

retail price - usd

Kumppanien ilmoittama hinta lisenssistrategian segmenttiä kohti

final partner earnings - usd

Lisenssitulot lasketaan seuraavasti:

final_partner_earnings: (item_revenue_usd_micros - transaction_fee ($0))* split * ownership_percentage

Käyttöraportti

Lisenssien käyttöraportissa näkyy lisensoitujen videoiden katselukerrat äänitallenne-sisältökohteen mukaan ryhmiteltyinä. Raportti koostetaan kuukausittain. Näin lataat käyttöraportin:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit .
  3. Klikkaa sivun yläosasta Lisensointi.
  4. Mene Käyttö-kohtaan ja valitse ladattava raportti Lataa raportteja ‐sarakkeesta.
Huom. Käyttöraportin data anonymisoidaan, jos se jää tietyn rajan alle. Jos jostain maasta ei ole riittävästi katsojia, katselukertoja ei raportoida.

Raportin kenttien kuvaukset

Käyttöraportti

Kenttä

Kuvaus

month

Raportin kuukausi

country

Katsojan maa

asset_id

YouTuben luoma tunnus yhdistetylle äänitallenne-sisältökohteelle

asset_title

Äänitallenne-sisältökohteen nimi

asset_label

Sisältökohteeseen liittyvät tunnisteet

asset_type

Sisältökohteen tyyppi (esim. äänitallenne)

custom_id

Sisältökohteeseen liittyvät omat tunnukset

isrc

Sisältökohteeseen liittyvä ISRC-koodi

upc

Sisältökohteeseen liittyvä UPC-koodi

grid

Sisältökohteeseen liittyvä GR-tunnus

artist

Sisältökohteeseen liittyvä artisti (sisältökohteen metadatasta)

album

Sisältökohteeseen liittyvä albumi (sisältökohteen metadatasta)

views

Lisensoidun videon katselukerrat

Jos haluat selvittää lisensointiin sopivat sisältökohteet, voit ehkä eksportoida sisältökohteiden lisensoitavuutta koskevan datan.

Tulojen jakamista koskeva data

Näin tarkistat ansiosi Creator Musicin tulojen jakamisesta:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit .
  3. Lataa kuukausittaiset talousraportit.
  4. Valitse vasemmasta valikosta Vaatimuksen kohteena olevat videot .
  5. Eksportoi lista vaatimuksen kohteena olevista videoista.
  6. Suodata eksportoitu tiedosto "Tulojen jakaminen lataajan kanssa" ‐kohdasta.
  7. Yhdistä nämä videotunnukset talousraporttien vastaaviin videotunnuksiin.

Sisällöntuottajan tulojen jakamisen talous- ja yhteenvetoraportti

Sisällöntuottajan tulojen jakamisen talous- ja yhteenvetoraportti sisältää tulojen jakamiseen liittyvien sisältökohteiden tulot ja katselukerrat. Raportti luodaan vain, jos tällaisia tuloja tai katselukertoja on kuukauden aikana.

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Raportit .
  3. Klikkaa sivun yläosasta Talousraportit.
  4. Valitse Mainostulot- ja Tilaustulot-osioista Videon tulojen jakaminen ‐raportti "Lataa raportit" ‐sarakkeesta.