Tracks opslaan en beheren

Creator Music is nu beschikbaar voor Amerikaanse creators in het YouTube-partnerprogramma (YPP). We willen de beschikbaarheid later uitbreiden naar YPP-creators buiten de VS.
Opmerking: De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn beschikbaar via een webbrowser.

Als je een leuke track in Creator Music hebt gevonden, kun je deze opslaan in je bibliotheek. Op de pagina Je bibliotheek kun je een lijst bekijken, filteren en sorteren met de tracks die je hebt opgeslagen, gedownload en waarvoor je een licentie hebt gekocht.

Een track opslaan in je bibliotheek

Zo sla je een track op in je bibliotheek:

1. Log in een webbrowser in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Creator Music in het linkermenu.
  3. Zoek een track die je wilt opslaan.
  4. Plaats de muisaanwijzer op de track en klik in de tracklijst of de spelerbalk op Track aan je bibliotheek toevoegen .

Je kunt de tracks die je aan je bibliotheek hebt toegevoegd, bekijken op de pagina Je bibliotheek.

Je bibliotheek bekijken

Zo bekijk je de tracks die je in je bibliotheek hebt opgeslagen:

1. Log in een webbrowser in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Creator Music in het linkermenu.
  3. Klik op Je bibliotheek.
    • Filteren: Klik op het dropdownmenu om tracks te filteren op Opgeslagen, Gedownload of Gelicentieerd.
    • Sorteren: Klik op het dropdownmenu om tracks te sorteren op Toevoegingsdatum (nieuwste), Tracktitel (A-Z) of Tracktitel (Z-A).

Een track uit je bibliotheek verwijderen

Als je een track uit je bibliotheek wilt verwijderen, klik je op een van deze locaties op het hartje :

• Op de pagina Je bibliotheek
  • In een tracklijst waarin de track voorkomt
  • In de spelerbalk als de track wordt afgespeeld of is gepauzeerd
Wil je meer informatie? Check dan de veelgestelde vragen over Creator Music.