Kom igång med Creator Music

Creator Music är nu tillgängligt för kreatörer i USA som deltar i YouTubes partnerprogram (YPP). Vi planerar att expandera till YPP-kreatörer utanför USA.
Obs! Funktionerna som beskrivs i den här artikeln är tillgängliga via en webbläsare.

Creator Music är en växande katalog med högkvalitativ musik som kreatörer kan använda i videor utan att förlora intäktsgenerering. Vissa låtar kan licensieras i förskott så att kreatören kan behålla fullständig intäktsgenerering. Andra låtar kan vara kvalificerade för att dela intäkterna med spårets upphovsrättsinnehavare.

Kom igång med Creator Music genom att titta på den här videon:

Creator Music

Öppna Creator Music

Creator Music finns i YouTube Studio. Så här öppnar du Creator Music:

1. Logga in på YouTube Studio i en webbläsare.
  2. Välj Creator Music i menyn till vänster.

Hitta och förhandsgranska spår

Du kan hitta dina favoritspår i Creator Music på flera sätt:

• Bläddra bland utvalda spår på startsidan.
  • Bläddra bland spår i kategorier som genre och stämning.
  • Sök efter ett specifikt spår eller en viss artist.
  • Sök efter spår som är licensierade eller kvalificerade att dela intäkter.

När du utforskar låtar kan du förhandsgranska dem och på så vis avgöra om de passar i ditt innehåll. Du kan ladda ned förhandsgranskningar av vissa licensierbara spår så att du kan kontrollera att låten passar med din video innan du licensierar den. Tänk på att spår som är kvalificerade för intäktsdelning inte går att ladda ned.

Du kan även förhandsgranska ett spårs användningsinformation och ta reda på hur du får använda en låt innan du använder den i videon. Läs mer om att hitta och förhandsgranska spår.

Spara och hantera spår

När du hittar en låt du gillar kan du spara den i biblioteket. På sidan Ditt bibliotek kan du visa, filtrera och sortera en lista med spår du har sparat, laddat ned och licensierat. Läs mer om att spara och hantera spår.

Skaffa en licens

När du hittar ett spår som kan licensieras och som du vill använda kan du skaffa licensen direkt i Creator Music eller när du laddar upp en video som använder spåret.

När du licensierar ett spår behåller du fullständig intäktsgenerering för videon som använder spåret. Tänk på att spår som kan licensieras också kan vara kvalificerade för intäktsdelning om din användning av låten uppfyller kraven för intäktsdelning. Läs mer om licensiering.

Dela intäkter

När du använder spår som är kvalificerade för intäktsdelning delar du intäkterna från videon med spårets upphovsrättsinnehavare under förutsättning att videon uppfyller kraven för intäktsdelning. Vissa ljudspår som kan licensieras kan också vara kvalificerade för intäktsdelning om din video uppfyller kraven för intäktsdelning. Läs mer om hur intäktsdelning fungerar.

Läs mer

Få svar på vanliga frågor om licensiering av spår, delning av intäkter med upphovsrättsinnehavare och hur du använder Creator Music i våra vanliga frågor om Creator Music.