Kom i gang med Creator Music

Creator Music er nå tilgjengelig for skapere i USA som er med i YouTubes partnerprogram (YPP). Funksjonen blir tilgjengelig for YPP-skapere utenfor USA senere.
Merk: Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er tilgjengelige i nettleseren.

Creator Music er en katalog som stadig vokser, med musikk av høy kvalitet som skapere kan bruke i videoer uten at de mister tilgangen til inntektsgenerering. Noen sanger kan lisensieres på forhånd, slik at skaperne kan beholde alle inntektene fra videoen. Det finnes også sanger som er kvalifisert for inntektsdeling med innehaverne av musikkrettighetene.

Ta en titt på denne videoen for å komme i gang med Creator Music:

Creator Music

Åpne Creator Music

Du finner Creator Music ved å gå til YouTube Studio. Slik åpner du Creator Music:

1. Logg på YouTube Studio i en nettleser.
  2. Velg Creator Music på menyen til venstre.

Finn forhåndsversjoner av spor

Du kan finne favorittsporene dine i Creator Music på flere måter:

• bla gjennom utvalgte lydspor på startsiden
  • bla gjennom spor i kategorier som sjanger og stemning
  • søk etter bestemte spor eller artister
  • søk etter spor som kan lisensieres eller er kvalifisert for inntektsdeling

Mens du leter, kan du lytte til forhåndsversjoner av sanger for å se om de passer til innholdet ditt. Enkelte forhåndsversjoner av spor med lisens kan lastes ned, slik at du kan sjekke om sangen passer i videoen din. Spor merket som kvalifisert for inntektsdeling kan ikke lastes ned.

Du kan også se bruksinformasjon for sporet, slik at du vet hvordan du kan bruke sangen i videoen din. Finn ut mer om hvordan du finner forhåndsversjoner av spor.

Lagre og administrer spor

Når du finner en sang du liker, kan du lagre den i biblioteket ditt. På Biblioteket ditt-siden kan du se, filtrere og sortere listen over sporene du har lagret, lastet ned og lisensiert. Finn ut mer om hvordan du lagrer og administrerer spor.

Hent lisenser

Når du finner spor med lisens som du vil bruke, kan du hente lisensen direkte i Creator Music eller mens du laster opp videoen du skal bruke sporet i.

Når du lisensierer et spor, trenger du ikke å dele inntektene for videoen du bruker sporet i. Husk at spor med lisens også kan være kvalifisert for inntektsdeling hvis bruken din av sangen oppfyller kravene. Finn ut mer om lisensiering.

Del inntekter

Når du bruker et spor som kvalifiserer for inntektsdeling , deler du inntektene med de som eier rettighetene til sporet, hvis videoen din oppfyller kravene. Enkelte spor med lisens kan også være kvalifisert for inntektsdeling hvis videoen din oppfyller kravene. Finn ut mer om hvordan inntektsdeling fungerer.

Finn ut mer

Få svar på typiske spørsmål om lisensiering av spor, deling av inntekter med rettighetshavere og hvordan du bruker Creator Music, i Vanlige spørsmål om Creator Music.