Creator Musicin käytön aloittaminen

Creator Music on nyt saatavilla yhdysvaltalaisille sisällöntuottajille YouTube-kumppaniohjelmassa. Ominaisuuden laajentaminen Yhdysvaltojen ulkopuolisille kumppaniohjelman jäsenille on vielä kesken.
Huom. Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet ovat käytettävissä selaimessa.

Creator Music on kasvava laadukkaan musiikin valikoima, jota sisällöntuottajat voivat käyttää videoissaan menettämättä kaupallistamisoikeutta. Jotkin kappaleet voi lisensoida etukäteen, jolloin sisällöntuottajat voivat kaupallistaa sisällön täysin. Joidenkin kappaleiden tuloja voidaan jakaa kappaleen oikeuksien omistajille.

Pääset alkuun Creator Musicin kanssa katsomalla tämän videon:

Creator Music

Creator Musicin avaaminen

Creator Music löytyy YouTube Studiosta. Näin avaat Creator Musicin:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .

Kappaleiden etsiminen ja esikuunteleminen

Voit etsiä suosikkikappaleitasi Creator Musicista useilla tavoilla:

• Selaa suositeltuja kappaleita etusivulla
  • Selaa kappaleita esimerkiksi genren ja tunnelman mukaan
  • Hae tiettyä kappaletta tai artistia
  • Hae kappaleita, jotka voidaan lisensoida tai joiden tuloja voidaan jakaa

Voit esikuunnella kappaleita, jotta sinun on helpompi päättää, sopivatko ne sisältöösi. Voit ladata lisensoitavien kappaleiden esikuunteluja ja varmistaa ennen lisenssin ostamista, että ne toimivat videoissasi. Huomioi, että tuloja jakavia kappaleita ei voi ladata.

Voit myös esikatsella kappaleen käyttötietoja. Näin tiedät, miten voit käyttää kappaletta, ennen sen käyttöä videossa. Lue lisää kappaleiden etsimisestä ja esikuuntelemisesta.

Kappaleiden tallentaminen ja hallinta

Jos löydät kappaleen, josta pidät, voit tallentaa sen kirjastoosi. Oma kirjasto ‑sivulla voit tarkastella, suodattaa ja lajitella tallentamiasi, lataamiasi ja lisensoimiasi kappaleita. Lue lisää kappaleiden tallentamisesta ja hallinnasta.

Lisenssin hankkiminen

Jos löydät lisensoitavan kappaleen, jota haluat käyttää, saat lisenssin suoraan Creator Musicista tai kun lataat kappaleen sisältävän videon.

Kun lisensoit kappaleen, sen sisältävän videon kaikki kaupallistamisoikeudet säilyvät sinulla. Huomioi, että myös lisensoitavien kappaleiden tuloja voidaan jakaa, jos kappaleen käyttö täyttää tulojen jakamisen vaatimukset. Lue lisää lisensoimisesta.

Tulojen jakaminen

Jos käytät kappaleita, joiden tuloja voidaan jakaa , videon tulot jaetaan kappaleen oikeuksien omistajien kanssa, kunhan video täyttää tulojen jakamisen vaatimukset. Joidenkin lisensoitavien kappaleiden tuloja voidaan myös jakaa, kunhan video täyttää tulojen jakamisen vaatimukset. Lue lisää tulojen jakamisesta.

Lue lisää

Creator Musicin usein kysytyissä kysymyksissä on vastauksia yleisiin kysymyksiin kappaleiden lisensoimisesta, tulojen jakamisesta oikeuksien omistajien kanssa sekä Creator Musicin käyttämisestä.