Començar a utilitzar Música per a creadors

Música per a creadors ja està disponible per als creadors del Programa per a partners de YouTube (YPP) que viuen als EUA. L'ampliació a creadors de l'YPP fora dels EUA està pendent.
Nota: les funcions que es descriuen en aquest article estan disponibles a través d'un navegador web.

Creator Music és un extens catàleg de música d'alta qualitat que els creadors poden utilitzar als vídeos sense perdre la monetització. Pots obtenir la llicència d'algunes cançons per endavant, la qual cosa permet als creadors retenir la monetització completa. És possible que altres cançons siguin aptes per compartir ingressos amb els titulars dels drets de la cançó.

Per començar a utilitzar Creator Music, mira aquest vídeo:

Música per a creadors

Obrir Música per a creadors

Música per a creadors es troba a YouTube Studio. Per obrir Música per a creadors:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un navegador web.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Creator Music .

Cercar i previsualitzar cançons

Hi ha diverses maneres de trobar les teves cançons preferides a Creator Music:

• Navega per les cançons destacades a la pàgina d'inici.
  • Cerca cançons en categories com ara gènere i estat d'ànim.
  • Cerca una cançó o un artista concrets.
  • Cerca cançons amb llicència o que siguin aptes per compartir ingressos.

A mesura que explores, pots previsualitzar les cançons per ajudar-te a decidir si són adequades per al teu contingut. És possible baixar previsualitzacions d'algunes cançons amb llicència per assegurar-te que la cançó funcioni al teu vídeo abans d'obtenir-ne la llicència. Tingues en compte que les cançons marcades com a aptes per al repartiment d'ingressos no es poden baixar.

També pots previsualitzar els detalls d'ús d'una cançó per saber com pots utilitzar-la abans d'afegir-la al vídeo. Obtén més informació sobre com pots cercar i previsualitzar cançons.

Desar i gestionar cançons

Quan trobis una cançó que t'agradi, pots desar-la a la biblioteca. A la pàgina La teva biblioteca, pots veure, filtrar i ordenar una llista de les cançons que has desat, baixat i de les quals tens la llicència. Obtén més informació sobre com pots desar i gestionar cançons.

Obtenir una llicència

Quan trobis una cançó sota llicència que vulguis utilitzar, pots obtenir-la directament a Creator Music o en penjar un vídeo on s'utilitzi.

Quan obtens una llicència d'una cançó, retens la monetització completa del vídeo on s'utilitza. Tingues en compte que les cançons sota llicència també poden ser aptes per compartir ingressos si l'ús de la cançó compleix els requisits de repartiment d'ingressos. Obtén més informació sobre les llicències.

Compartir ingressos

Quan utilitzes cançons que són aptes per al repartiment d'ingressos , els ingressos del vídeo es comparteixen amb els titulars dels drets de la cançó, sempre que el vídeo compleixi els requisits de repartiment d'ingressos. És possible que algunes cançons sota llicència també siguin aptes per compartir ingressos si el vídeo compleix els requisits de repartiment d'ingressos. Obtén més informació sobre com funciona el repartiment d'ingressos.

Més informació

Consulta les preguntes més freqüents sobre Música per a creadors per saber com pots obtenir llicències de cançons, compartir els ingressos amb els titulars dels drets i utilitzar Música per a creadors.