Kappaleiden lisensointi

Creator Music on nyt saatavilla yhdysvaltalaisille sisällöntuottajille YouTube-kumppaniohjelmassa. Ominaisuuden laajentaminen Yhdysvaltojen ulkopuolisille kumppaniohjelman jäsenille on vielä kesken.
Huom. Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet ovat käytettävissä selaimessa.

Osa Creator Musicin kappaleista on lisensoitavissa. Tällöin sisällöntuottaja maksaa ennakkoon kappaleesta (osa kappaleista on maksuttomia) ja saa näin oikeuden käyttää musiikkia videossaan ja pitää videosta kertyneet tulot kokonaisuudessaan.

Lisensoitavan musiikin etsiminen

Näin etsit lisensoitavia kappaleita:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .
  3. Siirry etusivulla tai selaussivulla hakukenttään ja kirjoita hakuun esimerkiksi kappaleen tai artistin nimi.
  4. Merkitse hakutulosten yläosasta Lisenssi saatavilla -ruutu valituksi.
Hyvä muistaa
  • Etusivulta näet lisensoitavat kappaleet kohdasta Suositellut lisensoitavat kappaleet.
  • Lisensoitavien kappaleiden kohdalla näkyy hinta.
  • Jos et halua ostaa lisenssiä, lisensoitavien kappaleiden tulot voi myös jakaa, jos video täyttää tulonjakovaatimukset.

Lisenssin hankkiminen

Kun löydät lisensoitavan kappaleen, lisenssin voi hankkia

• Creator Musicissa
  • latauksen aikana
  • latauksen jälkeen.
Creator Musicissa

Näin voit lisensoida kappaleita Creator Musicissa:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .
  3. Etsi kappale, jonka haluat lisensoida.
  4. Valitse Lisää toimintoja " ja sitten Osta lisenssi
  5. Tarkista lisenssin tiedot.
    • Maksulliset lisenssit: Klikkaa OSTA LISENSSI ja sitten Lisää maksutiedot ja sitten MAKSA NYT ja sitten LATAA KAPPALE.
    • Maksuttomat lisenssit: Klikkaa LATAA.
  6. Jos haluat käyttää lisenssiä, lisää se videoon latauksen aikana.
Latauksen aikana

Kun lataat videon, jossa käytetään Creator Musicista hankittua kappaletta, hankkimasi lisenssin tiedot pitää lisätä videoon. Jos sinulla ei vielä ole lisenssiä, voit ostaa sen latauksen aikana. Se onnistuu Videoelementit-sivulta:

1. Aloita videon lataaminen selaimella.
  2. Mene Videoelementit-sivun kohtaan Lisää musiikkilisenssejä ja klikkaa LISÄÄ.
  3. Etsi kappaleita, joita käytit lataamassasi videossa.
    • Jos olet ostanut kappaleen, klikkaa Ostettu.
    • Jos olet ladannut kappaleen, klikkaa Ladattu.
    • Jos olet tallentanut kappaleen kirjastoon, klikkaa Tallennettu.
  4. Jos valitsit Ladattu tai Tallennettu, klikkaa hintaa. Jos valitsit Ostettu, klikkaa LISÄÄ ja jatka suoraan vaiheeseen 6.
  5. Tarkista lisenssin tiedot.
    • Maksulliset lisenssit: Klikkaa OSTA LISENSSI ja sitten Lisää maksutiedot ja sitten MAKSA NYT ja sitten LISÄÄ LISENSSI.
    • Maksuttomat lisenssit: Klikkaa LISÄÄ LISENSSI.
  6. Tarkista Videon tekijänoikeustiedot ‐sivulta, onko lisenssi lisätty videoon.
    • Voit lisätä useampia lisenssejä toistamalla vaiheet 2–5.
  7. Kun olet valmis jatkamaan latausta, klikkaa PALAA LATAUKSEEN.

Hyvä muistaa

• Lisenssejä voi lisätä myös Tarkistukset-sivulta, jos tarkistusvaiheessa videosta löytyy Creator Musicin kappaleita. Klikkaa Tarkistukset-sivulta LISÄÄ LISENSSI ja vie vaiheet loppuun asti. Jos olet jo lisännyt lisenssin Videoelementit-sivulta, se näkyy Tarkistukset-sivulla.
  • Jos Näkyvyys-sivulla videon yksityisyysasetuksena on Yksityinen tai Piilotettu tai jos video on Luonnos, voit poistaa lisäämiäsi lisenssejä ja lisätä ne muihin videoihin. Lisenssiä ei voi enää siirtää, jos videon tilana on Julkinen. Lue lisää lisenssien poistamisesta.
Latauksen jälkeen

Kun video on ladattu ja julkaistu, kappaleet ovat lisensoitavissa lyhyen aikaa. Näin hankit lisenssin latauksen jälkeen:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Etsi lisensoitavan kappaleen sisältävä video.
  4. Klikkaa videon pikkukuvaa.
  5. Valitse vasemmasta valikosta Tekijänoikeudet .
    • Maksulliset lisenssit: Klikkaa OSTA LISENSSI ja sitten Lisää maksutiedotja sitten MAKSA NYT.
    • Maksuttomat lisenssit: Klikkaa LISÄÄ LISENSSI.

Vinkki: Katso tärkeitä tietoja lisenssin käyttötavoista kuitista, jonka olet saanut sähköpostiin. Voit myös katsoa käyttötiedot Creator Musicista. Lue lisää lisenssien käytöstä.

Lisenssin poistaminen

Jos videon yksityisyysasetukseksi on valittu Yksityinen tai Piilotettu tai video on Luonnos, minkä tahansa videoon lisätyn lisenssin voi poistaa ja lisätä muihin videoihin. Lisenssiä ei voi enää siirtää, jos videon tilana on Julkinen.

Näin poistat lisenssin:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Sisältö .
  3. Etsi video, josta haluat poistaa lisenssin.
  4. Vie hiiri Rajoitukset-sarakkeen kohtaan Lisenssi lisätty.
  5. Klikkaa TARKISTA.
  6. Valitse Toiminnot " ja sitten Poista lisenssi.
  7. Klikkaa POISTA LISENSSI.
Kun lisenssi on poistettu, videossa käytetty lisensointikelpoinen kappale ei ole enää suojassa tekijänoikeusvaatimuksilta. Lue lisää vaatimuksen kohteena olevan sisällön poistamisesta videoista.

Lisätietoja