Licensering af numre

Creator Music er nu tilgængeligt for amerikanske youtubere i YouTubes partnerprogram (YPP). Udvidelse til youtubere i YPP, der ikke er baseret i USA, afventer.
Bemærk! De funktioner, der er beskrevet i denne artikel, er tilgængelige via en webbrowser.

Med Creator Music kan nogle sange licenseres, hvilket betyder, at youtubere betaler et startgebyr (eller intet gebyr for visse numre) for at bruge musik i deres video og beholde den fulde indtægtsandel for videoen.

Find musik, du vil licensere

Sådan finder du numre, du kan licensere:

1. Log ind på YouTube Studio i en webbrowser.
  2. Vælg Creator Music i menuen til venstre.
  3. På siderne Start eller Gennemse skal du gå til søgefeltet og angive søgetermer som f.eks. sangtitel eller kunstnernavn.
  4. Markér afkrydsningsfeltet Tilgængelig licens øverst i søgeresultaterne.
Husk!
  • startsiden kan du finde licenserbare numre under Udvalgte licenserbare numre.
  • Licenserbare numre er angivet med en pris ud for dem.
  • Hvis du ikke vil købe en licens, kan licenserbare numre også være kvalificerede til at dele indtægten, hvis din video opfylder kravene til indtægtsdeling.

Få en licens

Når du har fundet et licenserbart nummer, kan du licensere det på følgende måder:

• I Creator Music
  • Under upload
  • Efter upload
I Creator Music

Sådan licenserer du numre i Creator Music:

1. Log ind på YouTube Studio i en webbrowser.
  2. Vælg Creator Music i menuen til venstre.
  3. Find et nummer, du vil licensere.
  4. Klik på "Flere handlinger" '' og så Køb licens
  5. Gennemgå licensoplysningerne.
    • Betalte licenser: Klik på KØB LICENS og så Angiv betalingsoplysninger og så BETAL NU og så DOWNLOAD NUMMER.
    • Omkostningsfrie licenser: Klik på DOWNLOAD.
  6. Føj licensen til din video under upload for at bruge licensen.
Under upload

Når du uploader en video, der bruger et Creator Music-nummer, skal du føje licensoplysningerne til den videofil, du uploader. Du kan også købe en licens i forbindelse med upload, hvis du ikke allerede har gjort det. Alt dette kan du gøre på siden Videoelementer:

1. Begynd at uploade en video via en webbrowser.
  2. På siden Videoelementer skal du klikke på TILFØJ i sektionen Tilføj musiklicenser.
  3. Find de numre, som du har brugt i den video, du uploader.
    • Klik på Købt for numre, du allerede har købt.
    • Klik på Downloadet for numre, du har downloadet.
    • Klik på Gemt for numre, du har gemt i din samling.
  4. For numre, der er Downloadet eller Gemt, skal du klikke på prisen. For numre, der er Købt, skal du klikke på TILFØJ og gå til trin 6.
  5. Gennemgå licensoplysningerne.
    • Betalte licenser: Klik på KØB LICENS og så Angiv betalingsoplysninger og så BETAL NUog så TILFØJ LICENS.
    • Omkostningsfrie licenser: Klik på TILFØJ LICENS.
  6. Gennemgå siden Ophavsretsmæssige oplysninger om videoen for at verificere, at licensen blev føjet til din video.
    • Hvis du vil tilføje flere licenser, skal du gentage trin 2-5 ovenfor.
  7. Klik på TILBAGE TIL UPLOAD for at afslutte uploadprocessen.

Husk!

• Du kan også tilføje licenser fra siden Tjek, hvis der er numre til Creator Music i processen Tjek. På siden Tjek skal du klikke på TILFØJ LICENS og fuldføre licenseringstrinnene. Hvis du allerede har tilføjet en licens på siden Videoelementer, vises licensen på siden Tjek.
  • På siden Synlighed kan du fjerne licenser, du har tilføjet, og føje dem til andre videoer, hvis din videos privatlivsindstillinger er indstillet til Privat eller Skjult, eller hvis videoen er et Udkast. Dette kan du ikke gøre, når en video er angivet som Offentlig. Se, hvordan du fjerner licenser.
Efter upload

Du kan licensere numre efter upload i et kort stykke tid, efter videoen er blevet udgivet. Sådan får du en licens efter upload:

1. Log ind på YouTube Studio i en webbrowser.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Find videoen med det nummer, du vil licensere.
  4. Klik på videoens miniaturebillede.
  5. Vælg Ophavsret i menuen til venstre.
    • Betalte licenser: Klik på KØB LICENS og så Angiv betalingsoplysninger og så BETAL NU.
    • Omkostningsfrie licenser: Klik på TILFØJ LICENS.

Tip! Se den kvittering, der er sendt til dig via mail, for at få vigtige oplysninger om, hvordan licensen kan bruges. Du kan også tjekke oplysningerne om brug i Creator Music. Få flere oplysninger om brug af licenser.

Fjern en licens

Hvis en videos privatlivsindstillinger er indstillet til Privat eller Skjult, eller hvis en video er et Udkast, kan du fjerne licenser, der blev føjet til videoen, og føje dem til andre videoer. Dette kan du ikke gøre, når en video er angivet som Offentlig.

Sådan fjerner du en licens:

1. Log ind på YouTube Studio i en webbrowser.
  2. I menuen til venstre skal du vælge Indhold .
  3. Find videoen med den licens, du vil fjerne.
  4. I kolonnen Begrænsninger skal du holde markøren over Licens tilføjet.
  5. Klik på GENNEMGÅ.
  6. Klik på Handlinger '' og så Fjern licens.
  7. Klik på FJERN LICENS.
Når en licens er fjernet, er det licenserbare nummer, der bruges i videoen, ikke længere beskyttet mod ophavsretskrav. Det kan være en god idé at se, hvordan du fjerner indhold, der er gjort krav på, fra videoer.

Flere oplysninger