Obtenir la llicència de cançons

Música per a creadors ja està disponible per als creadors del Programa per a partners de YouTube (YPP) que viuen als EUA. L'ampliació a creadors de l'YPP fora dels EUA està pendent.
Nota: les funcions que es descriuen en aquest article estan disponibles a través d'un navegador web.

Amb Música per a creadors, es pot obtenir la llicència d'algunes cançons. Això vol dir que els creadors paguen una tarifa per endavant (o cap tarifa en el cas d'algunes cançons) per utilitzar música al vídeo i quedar-se la quota d'ingressos íntegra.

Cercar música per obtenir-ne la llicència

Per cercar cançons de les quals puguis obtenir la llicència:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un navegador web.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Música per a creadors .
  3. A les pàgines Inici o Navega, ves a la barra de cerca i introdueix els termes de cerca, com ara el títol de la cançó o el nom de l'artista.
  4. Marca la casella Llicència disponible que hi ha a la part superior dels resultats de la cerca.
Informació important:
  • A la pàgina Inici, pots cercar cançons llicenciables a Cançons llicenciables destacades.
  • Les cançons llicenciables es mostren amb un preu al costat.
  • Si no vols comprar una llicència, és possible que les cançons llicenciables també siguin aptes per compartir ingressos si el vídeo compleix els requisits d'ús del repartiment d'ingressos.

Obtenir una llicència

Quan trobis una cançó llicenciable, pots obtenir-ne la llicència de diverses maneres:

• A Música per a creadors
  • Durant la pujada
  • Després de la pujada
A Música per a creadors

Per obtenir llicències de cançons a Música per a creadors:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un navegador web.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Música per a creadors .
  3. Cerca una cançó de la qual vulguis obtenir la llicència.
  4. Fes clic a "Més accions" '' i després Compra la llicència
  5. Revisa els detalls de la llicència.
    • Llicències de pagament: fes clic a COMPRA LA LLICÈNCIA i després introdueix la informació de pagament i després PAGA ARA i després BAIXA LA CANÇÓ.
    • Llicències sense cost: fes clic a BAIXA.
  6. Per utilitzar la llicència, afegeix-la al vídeo durant la pujada.
Durant la pujada

Quan penges un vídeo que utilitza una cançó de Música per a creadors, has d'afegir la informació de la llicència al fitxer de vídeo que estàs penjant. També pots comprar una llicència en el moment de la pujada si encara no ho has fet. Pots fer tot això des de la pàgina Elements del vídeo:

1. Comença a penjar un vídeo en un navegador web.
  2. A la secció Afegeix llicències de música de la pàgina Elements del vídeo, fes clic a AFEGEIX.
  3. Cerca les cançons que has utilitzat al vídeo que estàs penjant.
    • Fes clic a Comprades per a les cançons que ja has comprat.
    • Fes clic a Baixades per a les cançons que has baixat.
    • Fes clic a Desades per a les cançons que has desat a la biblioteca.
  4. Per a les cançons Baixades o Desades, fes clic al preu. Per a les cançons Comprades, fes clic a AFEGEIX i ves al pas 6.
  5. Revisa els detalls de la llicència.
    • Llicències de pagament: fes clic a COMPRA LA LLICÈNCIA i després introdueix la informació de pagament i després PAGA ARAi després AFEGEIX UNA LLICÈNCIA.
    • Llicències sense cost: fes clic a AFEGEIX UNA LLICÈNCIA.
  6. Revisa la pàgina Detalls dels drets d'autor del vídeo per confirmar que la llicència s'hagi afegit al vídeo.
    • Per afegir més llicències, repeteix els passos del 2 al 5.
  7. Fes clic a TORNA A LA PUJADA per finalitzar el procés de pujada.

Informació important:

• També pots afegir llicències des de la pàgina Comprovacions si es troben cançons de Música per a creadors durant aquest procés. A la pàgina Comprovacions, fes clic a AFEGEIX UNA LLICÈNCIA i completa els passos per obtenir una llicència. Si ja has afegit una llicència a la pàgina Elements del vídeo, es mostrarà a la pàgina Comprovacions.
  • A la pàgina Visibilitat, si s'ha definit el vídeo com a Privat o Ocult a la configuració de privadesa, o si s'ha desat com a esborrany, les llicències que hagis afegit es poden suprimir i afegir a altres vídeos. Aquesta acció no es pot fer un cop el vídeo s'hagi definit com a Públic. Obtén informació sobre com pots suprimir llicències.
Després de la pujada

És possible obtenir la llicència de cançons després de penjar un vídeo durant un breu període de temps després de publicar-lo. Per obtenir una llicència després de la pujada:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un navegador web.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Cerca el vídeo amb la cançó de la qual vols obtenir la llicència.
  4. Fes clic a la miniatura del vídeo.
  5. Al menú de l'esquerra, selecciona Drets d'autor .
    • Llicències de pagament: fes clic a COMPRA LA LLICÈNCIA i després introdueix la informació de pagament i després PAGA ARA.
    • Llicències sense cost: fes clic a AFEGEIX UNA LLICÈNCIA.

Consell: consulta el rebut que t'hem enviat per correu electrònic per obtenir informació important sobre com es pot utilitzar la llicència. També pots consultar els detalls d'ús a Música per a creadors. Obtén més informació sobre els detalls d'ús de les llicències.

Suprimir una llicència

Si un vídeo s'ha definit com a Privat o Ocult a la configuració de privadesa, o si s'ha desat com a esborrany, les llicències que hi hagis afegit es poden suprimir i afegir a altres vídeos. Aquesta acció no es pot fer un cop el vídeo s'hagi definit com a Públic.

Per suprimir una llicència:

1. Inicia la sessió a YouTube Studio en un navegador web.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Contingut .
  3. Cerca el vídeo amb la llicència que vols suprimir.
  4. A la columna Restriccions, passa el cursor per sobre de l'opció Llicència afegida.
  5. Fes clic a REVISA.
  6. Fes clic a Accions '' i després Suprimeix la llicència.
  7. Fes clic a SUPRIMEIX LA LLICÈNCIA.
Un cop s'hagi suprimit la llicència, la cançó llicenciable que s'utilitza al vídeo ja no estarà protegida contra les reclamacions de drets d'autor. Et recomanem que obtinguis informació sobre com pots suprimir contingut reclamat dels vídeos.

Més informació