Lisensieer snitte

Skeppermusiek is nou beskikbaar vir VSA-skeppers in die YouTube Vennootprogram (YVP). Uitbreiding na YVP-skeppers buite die VSA is hangende.
Let wel: Kenmerke wat in hierdie artikel beskryf word, is deur ’n webblaaier beskikbaar.

Met Skeppermusiek kan sommige liedjies gelisensieer word, wat beteken dat skeppers vooraf ’n fooi (of vir sommige snitte geen fooi nie) betaal om die musiek in hul video te gebruik en die video se volle inkomstedeling te hou.

Kry musiek om te lisensieer

Om snitte te kry wat jy kan lisensieer:

1. Meld in ’n webblaaier by YouTube Studio aan.
  2. Kies Skeppermusiek op die linkerkieslys.
  3. Gaan op die Tuis- of Blaai-bladsy na die soekbalk en voer soekterme in, soos liedjietitel of kunstenaarnaam.
  4. Merk die Lisensie beskikbaar-kassie boaan jou soekresultate.
Hou in gedagte:
  • Jy kan lisensieerbare snitte op die Tuisblad vind in Uitgestalde lisensieerbare snitte.
  • Lisensieerbare snitte word met ’n prys langs hulle gelys.
  • As jy nie ’n lisensie wil koop nie, kan lisensieerbare snitte ook kwalifiseer om inkomste te deel as jou video aan die gebruikvereistes vir inkomstedeling voldoen.

Kry ’n lisensie

Sodra jy ’n lisensieerbare snit kry, kan jy dit op verskeie maniere lisensieer:

• In Skeppermusiek
  • Tydens oplaai
  • Ná oplaai
In Skeppermusiek

Om snitte in Skeppermusiek te lisensieer:

1. Meld in ’n webblaaier by YouTube Studio aan.
  2. Kies Skeppermusiek op die linkerkieslys.
  3. Kry ’n snit wat jy wil lisensieer.
  4. Klik “Meer handelinge” '' en dan Koop lisensie
  5. Gaan die lisensiebesonderhede na.
    • Betaalde lisensie: Klik KOOP LISENSIE en dan Voer betaalinligting in en dan BETAAL NOU en dan LAAI SNIT AF.
    • Kostelose lisensies: Klik LAAI AF.
  6. Voeg die lisensie tydens oplaai by jou video as jy die lisensie wil gebruik.
Tydens oplaai

Wanneer jy ’n video oplaai wat ’n Skeppermusiek-snit gebruik, moet jy die lisensie-inligting voeg by die videolêer wat jy oplaai. Jy kan ook met oplaai ’n lisensie kies as jy dit nog nie gedoen het nie. Jy kan dit alles op die Video-elementebladsy doen:

1. Begin ’n video oplaai in ’n webblaaier.
  2. Klik VOEG BY op die Video-elementebladsy in die Voeg musieklisensies by-afdeling.
  3. Vind die snitte wat jy gebruik het in die video wat jy tans oplaai.
    • Klik Gekoop vir snitte wat jy reeds gekoop het.
    • Klik Afgelaai vir snitte wat jy afgelaai het.
    • Klik Gestoor vir snitte wat jy in die jou biblioteek gestoor het.
  4. Klik die prys vir snitte wat Afgelaai of Gestoor is. Klik VOEG BY en spring na stap 6 vir snitte wat Gekoop is.
  5. Gaan die lisensiebesonderhede na.
    • Betaalde lisensies: Klik KOOP LISENSIE en dan Voer betaalinligting in en dan BETAAL NOU en dan VOEG LISENSIE BY.
    • Kostelose lisensies: Klik VOEG LISENSIE BY.
  6. Gaan die Videokopieregbesonderhede na om te bevestig dat die lisensie by jou video gevoeg is.
    • Herhaal stap 2-5 hier bo om meer lisensies by te voeg.
  7. Klik KEER TERUG NA OPLAAI om die oplaaiproses te voltooi.

Hou in gedagte:

• Jy kan lisensies ook van die Kontrolerings-bladsy byvoeg as Skeppermusiek-snitte in die kontroleringsproses gevind word. Klik VOEG LISENSIE BY op die Kontrolerings-bladsy en voltooi die lisensiëringstappe. As jy reeds ’n lisensie op die Video-elementebladsy bygevoeg het, sal die lisensie op die Kontrolerings-bladsy verskyn.
  • Op die Sigbaarheid-bladsy, as jou video se privaatheidinstellings op Privaat of Ongelys gestel is, of as ’n video ’n konsep is, kan enige van die lisensies wat jy bygevoeg het verwyder word en by ander video’s gevoeg word. Dit kan nie gedoen word nadat ’n video op Publiek gestel is nie. Vind uit hoe om lisensies te verwyder.
Ná oplaai

Snitte kan ná oplaai vir ’n kort tydperk nadat ’n video gepubliseer is, gelisensieer word. Om ná oplaai ’n lisensie te kry:

1. Meld in ’n webblaaier by YouTube Studio aan.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Kry die video met die snit wat jy wil lisensieer.
  4. Klik die videominiprent.
  5. Kies Kopiereg op die linkerkieslys.
    • Betaalde lisensies: Klik KOOP LISENSIE en dan Voer betaalinligting in en dan BETAAL NOU.
    • Kostelose lisensies: Klik VOEG LISENSIE BY.

Wenk: Gaan die kwitansie na wat per e-pos aan jou gestuur is vir belangrike inligting oor hoe die lisensie gebruik kan word. Jy kan ook gebruikbesonderhede in Skeppermusiek nagaan. Vind meer uit oor gebruikbesonderhede vir lisensies.

Verwyder ’n lisensie

As ’n video se privaatheidinstellings op Privaat of Ongelys gestel is, of as ’n video ’n konsep is, kan enige lisensies wat by daardie video gevoeg is, verwyder word en by ander video’s gevoeg word. Dit kan nie gedoen word nadat ’n video op Publiek gestel is nie.

Om ’n lisensie te verwyder:

1. Meld in ’n webblaaier by YouTube Studio aan.
  2. Kies Inhoud op die linkerkieslys.
  3. Kry die video wat die lisensie het wat jy wil verwyder.
  4. Hou in die Beperkings-kolom oor Lisensie bygevoeg.
  5. Klik GAAN NA.
  6. Klik Handelinge '' en dan Verwyder lisensie.
  7. Klik VERWYDER LISENSIE.
Sodra ’n lisensie verwyder is, word die lisensieerbare snit wat in die video gebruik is nie meer teen kopieregeise beskerm nie. Jy wil dalk uitvind hoe om opgeëisde inhoud van video’s te verwyder.

Meer inligting