Finn spor, og hør utdrag

Creator Music er nå tilgjengelig for skapere i USA som er med i YouTubes partnerprogram (YPP). Funksjonen blir tilgjengelig for YPP-skapere utenfor USA senere.
Merk: Funksjonene som er beskrevet i denne artikkelen, er tilgjengelige i nettleseren.
I Creator Music kan du søke etter bestemte spor eller artister og bla gjennom spor i kategorier som sjanger og stemning. Du kan også finne spor basert på hvorvidt de kan lisensieres og brukes til inntektsdeling.

Du kan spille av et utdrag for å få en smakebit, og du kan også få informasjon om hvordan de forskjellige sangene kan brukes, slik at du kan finne rett musikk til videoene dine.

Finn spor

Du kan finne spor i Creator Music på flere måter:

Utforsk fremhevede spor

Slik ser du fremhevede spor gruppert etter stemning, sjanger og andre kriterier:

1. Logg på YouTube Studio i en nettleser.
  2. Velg Creator Music på menyen til venstre.
  3. startsiden kan du bla gjennom spor i følgende moduler:
    • Fremhevede spor med inntektsdeling: Disse sporene kan du bruke i videoer med inntektsgenerering, gitt at du deler inntektene med de som eier rettighetene.
    • Fremhevede samlinger: Her finner du populære spor på Creator Music.
    • Fremhevede spor med lisens: Disse sporene kan du lisensiere og bruke i videoer med inntektsgenerering – uten å dele inntektene med noen.
    • Stemninger: Her finner du spor innenfor forskjellige stemninger, for eksempel glad, trist eller dramatisk.
    • Sjangere: Her finner du spor gruppert etter sjanger, for eksempel ambient, blues eller klassisk.
Søk etter bestemte sanger eller artister

Slik søker du etter en bestemt sang eller artist:

1. Logg på YouTube Studio i en nettleser.
  2. Velg Creator Music på menyen til venstre.
  3. startsiden eller Bla gjennom-sidene går du til søkefeltet og skriver inn søketermer, som sangtittel eller artistnavn.
Finn spor du kan lisensiere
Slik finner du spor du kan lisensiere:
  1. Logg på YouTube Studio i en nettleser.
  2. Velg Creator Music på menyen til venstre.
  3. startsiden eller Bla gjennom-sidene går du til søkefeltet og skriver inn søketermer, som sangtittel eller artistnavn.
  4. Merk av i boksen Tilgjengelig lisens øverst i søkeresultatene.
Merk:
  • startsiden finner du spor du kan lisensiere, under Fremhevede spor med lisens.
  • Spor som kan lisensieres, er oppført med en pris.
  • Hvis du ikke vil kjøpe lisens, kan spor med lisens også kvalifiseres for inntektsdeling hvis videoen din oppfyller kravene til bruk.
Finn spor som er kvalifisert for inntektsdeling

Slik finner du spor som er kvalifisert for inntektsdeling:

1. Logg på YouTube Studio i en nettleser.
  2. Velg Creator Music  på menyen til venstre.
  3. Se etter ikonet for inntektsdeling  i lister over spor.

Merk:

• startsiden finner du spor som kan brukes til inntektsdeling, under Fremhevede spor med inntektsdeling.
  • Spor med inntektsdeling kan ikke lastes ned fra Creator Music.
  • Spor med lisens kan også kvalifiseres for inntektsdeling hvis videoen oppfyller kravene til bruk.
Filtrer og sorter for å finne spor

Filtrer sporlister

Slik filtrerer du en sporliste:

1. Logg på YouTube Studio i en nettleser.
  2. Velg Creator Music på menyen til venstre.
  3. Klikk på Bla gjennom.
  4. Klikk på en kategori:
    • Stemning
    • Sjanger
    • Vokal
    • BPM (taktslag per minutt)
    • Varighet
    • Price
  5. Velg filtrene etterfulgt av BRUK.

Du kan velge mer enn ett filter i flere kategorier.

Sorter sporlister

Slik sorterer du en sporliste:

1. Bla gjennom-siden klikker du på Beste treff
  2. Velg Beste treff, Nyeste eller Pris (lavest) for å sortere søkeresultatene etter et av disse kriteriene.

Hør et utdrag

Når du finner musikk du er interessert i, kan du få en smakebit av og informasjon om sporet før du tar det i bruk. Dette kan du gjøre slik:

Spill av sangen

• Lytt på Creator Music: Hold markøren over albumgrafikken i en sporliste, og klikk på «Spill av» .
  • Lytt på YouTube: I en sporliste klikker du på «Flere handlinger» » etterfulgt av Åpne på YouTube for å spille av sangen på YouTube.

Sjekk bruksinformasjonen for sporet

Ikoner for bruksinformasjon

I Creator Music gir følgende ikoner deg en rask oversikt over sporets bruksinformasjon:

Kvalifisert for inntektsdeling. Hvis du bruker dette sporet i videoen din, kan du dele inntektene med de som eier rettighetene til sporet. Finn ut mer om inntektsdeling.
Ikke kvalifisert for inntektsgenerering. Hvis du bruker dette sporet i videoen din, kan du ikke tjene penger på den – men videoen forblir synlig på YouTube.
 Videoen blir blokkert. Hvis du bruker dette sporet i videoen din, blir den ikke synlig på YouTube.
Merk: Spor som kan lisensieres, er oppført med en pris, for eksempel USD 0,00 eller USD 9,99. Finn ut mer om lisensiering.

Bruksinformasjon

I bruksinformasjonen kan du finne ut mer om tillatt bruk av spor som kan lisensieres eller brukes til inntektsdeling.

1. Finn et spor som kan lisensieres eller brukes til inntektsdeling.
  2. Hvis sporet kan lisensieres, klikker du på prisen. Hvis sporet kan brukes til inntektsdeling, klikker du på ikonet «Se detaljer om inntektsdeling» .
    • Du kan også klikke på «Flere handlinger» » etterfulgt av Se informasjon om bruk i en sporliste.

Finn ut mer om bruksinformasjon.

Last ned et spor som kan lisensieres

Du kan laste ned spor som kan lisensieres, og dermed sjekke om de passer til videoen din, før du kjøper lisensen. Spor som er merket som kvalifisert for inntektsdeling , kan ikke lastes ned.

Slik laster du ned et spor som kan lisensieres:

1. Finn et spor som kan lisensieres, og som du vil laste ned.
  2. Klikk på «Flere handlinger» » etterfulgt av Last ned sporet i en sporliste eller på linjen med avspillingskontroller.
  3. (Valgfritt) Klikk på SE INFORMASJON OM BRUK for å se bruksinformasjonen for lisensen.

Nå kan du bruke sporet i videoen din i henhold til vilkårene i bruksinformasjonen for lisensen.

Vil du vite mer? Ta en titt på de vanlige spørsmålene om Creator Music.