Tracks zoeken en voorbeelden beluisteren

Creator Music is nu beschikbaar voor Amerikaanse creators in het YouTube-partnerprogramma (YPP). We willen de beschikbaarheid later uitbreiden naar YPP-creators buiten de VS.
Opmerking: De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn beschikbaar via een webbrowser.
In Creator Music kun je zoeken naar een specifieke track of artiest, door tracks browsen in categorieën zoals genre en stemming of tracks zoeken die in aanmerking komen voor licentieverlening en opbrengsten delen.

Tijdens het browsen kun je een voorbeeld van de tracks beluisteren en informatie bekijken over het gebruik ervan als de ideale soundtrack voor je video's.

Tracks zoeken

Er zijn in Creator Music verschillende manieren om tracks te zoeken:

Uitgelichte tracks ontdekken

Zo ontdek je uitgelichte tracks die zijn gegroepeerd op basis van hun stemming, genre en andere criteria:

1. Log in een webbrowser in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Creator Music in het linkermenu.
  3. Browse op de pagina Home door tracks in een van de volgende gedeelten:
    • Uitgelichte tracks voor het delen van inkomsten: tracks waarmee je inkomsten kunt genereren met je video door de opbrengst te delen met de eigenaar van de rechten op de track.
    • Uitgelichte collecties: populaire tracks op Creator Music.
    • Uitgelichte licentieerbare tracks: tracks waarvoor je een licentie kunt krijgen om met je hele video inkomsten te blijven genereren.
    • Stemmingen: tracks met een vergelijkbare stemming, zoals blij, verdrietig en dramatisch.
    • Genres: tracks gegroepeerd op genre, zoals ambient, blues en klassiek.
Een specifieke track of artiest zoeken

Zo zoek je naar een specifieke track of artiest:

1. Log in een webbrowser in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Creator Music in het linkermenu.
  3. Ga op de pagina Home of Browsen naar de zoekbalk  en vul zoektermen in, zoals de titel van het nummer of de naam van de artiest.
Tracks zoeken waarvoor je een licentie kunt krijgen
Zo zoek je tracks waarvoor je een licentie kunt krijgen:
  1. Log in een webbrowser in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Creator Music in het linkermenu.
  3. Ga op de pagina Home of Browsen naar de zoekbalk en vul een zoekterm in, zoals de titel van het nummer of de naam van de artiest.
  4. Vink het vakje aan voor Licentie beschikbaar bovenaan de zoekresultaten.
Houd rekening met het volgende:
  • Op de homepage vind je licentieerbare tracks in Uitgelichte licentieerbare tracks.
  • Licentieerbare tracks worden weergegeven met een prijs ernaast.
  • Als je geen licentie wilt kopen, kun je met licentieerbare tracks misschien ook opbrengsten delen als je video voldoet aan de gebruiksvereisten voor het delen van opbrengsten.
Tracks zoeken waarmee je opbrengsten kunnen delen

Zo zoek je tracks die in aanmerking komen voor opbrengsten delen:

1. Log in een webbrowser in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Creator Music  in het linkermenu.
  3. Zoek het icoon Opbrengst delen  bij de vermelde tracks.

Houd rekening met het volgende:

• Op de homepage vind je tracks voor het delen van opbrengsten in Uitgelichte tracks voor het delen van inkomsten.
  • Tracks voor het delen van inkomsten kunnen niet worden gedownload vanuit Creator Music.
  • Licentieerbare tracks komen mogelijk ook in aanmerking voor het delen van opbrengsten als je video voldoet aan de gebruiksvereisten voor het delen van opbrengsten.
Filteren en sorteren om tracks te zoeken

Tracklijsten filteren

Zo filter je een tracklijst:

1. Log in een webbrowser in bij YouTube Studio.
  2. Selecteer Creator Music in het linkermenu.
  3. Klik op Browsen.
  4. Klik op een categorie:
    • Stemming
    • Genre
    • Vocaal
    • Bpm
    • Duur
    • Prijs
  5. Selecteer filters en dan TOEPASSEN.

Je kunt meerdere filters selecteren in meerdere categorieën.

Tracklijsten sorteren

Zo sorteer je een tracklijst:

1. Klik op de pagina Browsen op Beste overeenkomst .
  2. Selecteer Beste overeenkomst, Nieuwste of Prijs (laagst) om je zoekresultaten te sorteren op deze criteria.

Voorbeelden van tracks beluisteren

Als je muziek vindt waarin je bent geïnteresseerd, kun je op verschillende manieren een voorbeeld van de track beluisteren en informatie hierover krijgen voordat je de muziek gebruikt:

Een nummer afspelen

• Luisteren in Creator Music: Plaats de muisaanwijzer op een albumlijst in de albumhoes en klik op Afspelen .
  • Luisteren op YouTube: Klik in een tracklijst op Meer acties '' en dan Openen op YouTube om het nummer af te spelen op YouTube.

Gebruiksgegevens van de track checken

Gebruiksiconen

Zoek naar deze iconen in Creator Music om snel informatie over het gebruik van een track te krijgen:

Komt in aanmerking voor het delen van opbrengsten. Als je de track in je video gebruikt, kun je de opbrengsten van je video delen met de eigenaren van de rechten op de track. Bekijk meer informatie over opbrengsten delen.
Komt niet in aanmerking voor het genereren van inkomsten. Als je de track in je video gebruikt, kun je geen inkomsten genereren met deze video, maar blijft de video zichtbaar op YouTube.
 Video wordt geblokkeerd. Als je de track in je video gebruikt, is je video niet zichtbaar op YouTube.
Opmerking: Licentieerbare tracks worden vermeld met een prijs, zoals $ 0,00 of $ 9,99. Bekijk meer informatie over licentieverlening.

Gebruiksgegevens

Als een track licentieerbaar is of in aanmerking komt voor het delen van opbrengsten, zie je bij de gebruiksgegevens hoe je de track kunt gebruiken:

1. Zoek een track die licentieerbaar is of in aanmerking komt voor het delen van opbrengsten.
  2. Klik bij licentieerbare tracks op de prijs. Bij tracks voor opbrengsten delen klik je op het icoon Gegevens over inkomsten delen bekijken .
    • Je kunt naast een vermelde track ook klikken op Meer acties '' en dan Gebruiksgegevens bekijken.

Bekijk meer informatie over gebruiksgegevens.

Een licentieerbare track downloaden

Licentieerbare nummers kunnen worden gedownload, zodat je ze in je video's kunt uitproberen voordat je een licentie koopt. Tracks die zijn gemarkeerd als geschikt voor het delen van inkomsten  kunnen niet worden gedownload.

Zo download je een licentieerbare track:

1. Zoek een licentieerbare track die je wilt downloaden.
  2. Klik in een tracklijst of de afspeelbalk op Meer acties '' en dan Track downloaden.
  3. (Optioneel) Klik op GEBRUIKSGEGEVENS BEKIJKEN om de gebruiksgegevens van de licentie weer te geven.

Je kunt de track nu in je video gebruiken volgens de voorwaarden die worden beschreven in de gebruiksgegevens van de licentie.

Wil je meer informatie? Check dan de veelgestelde vragen over Creator Music.