Kappaleiden etsiminen ja esikuuntelu

Creator Music on nyt saatavilla yhdysvaltalaisille sisällöntuottajille YouTube-kumppaniohjelmassa. Ominaisuuden laajentaminen Yhdysvaltojen ulkopuolisille kumppaniohjelman jäsenille on vielä kesken.
Huom. Tässä artikkelissa kuvatut ominaisuudet ovat käytettävissä selaimessa.
Creator Musicissa voit hakea tiettyä kappaletta tai artistia, selata kappaleita esimerkiksi genren ja tunnelman perusteella tai etsiä kappaleita, jotka ovat lisensoitavissa tai sopivat tulojen jakamiseen.

Voit esikuunnella kappaleita ja saada vinkkejä siitä, miten löydät videoihisi sopivaa musiikkia.

Kappaleiden etsiminen

Voit etsiä kappaleita Creator Musicissa muutamalla eri tavalla:

Suositellut kappaleet

Voit etsiä tunnelman, genren ja muiden ehtojen mukaan ryhmiteltyjä suositeltuja kappaleita seuraavasti:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .
  3. Etusivulla voit selata kappaleita seuraavissa kohdissa:
    • Suositellut kappaleet tulojen jakamiseen: Kappaleet mahdollistavat videon kaupallistamisen jakamalla tulot kappaleen oikeuksien haltijoiden kanssa.
    • Suositellut kokoelmat: Suosittuja kappaleita Creator Musicissa.
    • Suositellut lisensoitavat kappaleet: Lisensoitavia kappaleita videon täyteen kaupallistamiseen.
    • Tunnelmat: Kappaleita, joiden tunnelma on esimerkiksi iloinen, surullinen tai dramaattinen.
    • Genret: Genren (esim. ambient, blues tai klassinen) mukaan ryhmiteltyjä kappaleita.
Tietyn kappaleen tai artistin hakeminen

Näin haet tiettyä kappaletta tai artistia:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .
  3. Siirry etusivulla tai selaussivulla hakukenttään ja kirjoita hakuun esimerkiksi kappaleen tai artistin nimi.
Lisensoitavien kappaleiden etsiminen
Näin etsit lisensoitavia kappaleita:
  1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .
  3. Siirry etusivulla tai selaussivulla hakukenttään ja kirjoita hakuun esimerkiksi kappaleen tai artistin nimi.
  4. Merkitse hakutulosten yläosasta Lisenssi saatavilla -ruutu valituksi.
Hyvä muistaa
  • Etusivulta näet lisensoitavat kappaleet kohdasta Suositellut lisensoitavat kappaleet.
  • Lisensoitavien kappaleiden kohdalla näkyy hinta.
  • Jos et halua ostaa lisenssiä, lisensoitavien kappaleiden tulot voi myös jakaa, jos video täyttää tulonjakovaatimukset.
Tulojen jakamiseen sopivien kappaleiden etsiminen

Näin etsit kappaleita, jotka sopivat tulojen jakamiseen:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .
  3. Etsi Tulojen jakaminen ‐kuvake kappaleiden kohdalta.

Hyvä muistaa

• Näet tulojen jakamiseen sopivat kappaleet etusivulta kohdasta Suositellut kappaleet tulojen jakamiseen.
  • Tulojen jakamiseen sopivia kappaleita ei voi ladata Creator Musicista.
  • Tulojen jakamista on myös mahdollista käyttää lisensoitavissa kappaleissa, kunhan video täyttää tulonjakovaatimukset.
Kappaleiden etsiminen suodattamalla ja lajittelemalla

Kappalelistojen suodattaminen

Näin suodatat kappalelistan:

1. Kirjaudu YouTube Studioon selaimella.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Creator Music .
  3. Valitse Selaa.
  4. Klikkaa kategoriaa:
    • Tunnelma
    • Genre
    • Laulu
    • BPM (biittiä minuutissa)
    • Kesto
    • Hinta
  5. Valitse suodattimet ja sitten KÄYTÄ.

Voit valita useita suodattimia eri kategorioista.

Kappalelistojen lajittelu

Näin lajittelet kappalelistan:

1. Valitse selaussivulta Paras osuma .
  2. Lajittele hakutulokset haluamasi ehdon mukaan valitsemalla Paras osuma, Uusin tai Hinta (alin).

Kappaleiden esikuuntelu

Kun löydät kiinnostavaa musiikkia, voit esikuunnella kappaletta muutamalla eri tavalla ennen sen käyttöä:

Kappaleen kuunteleminen

• Kuuntelu Creator Musicissa: Vie hiiri kappalelistassa albumin kansikuvan päälle ja klikkaa Toista .
  • Kuuntelu YouTubessa: Kuuntele kappale YouTubessa valitsemalla kappalelistasta Lisää toimintoja " ja sitten Avaa YouTubessa.

Kappaleen käyttötietojen tarkistaminen

Käyttökuvakkeet

Seuraavista Creator Musicin kuvakkeista näet kätevästi kappaleen käyttöä koskevat tiedot:

Tulot voi jakaa Jos käytät kappaletta videossa, videon tulot voidaan jakaa kappaleen oikeuksien haltijoiden kanssa. Lue lisää tulojen jakamisesta.
Ei voi kaupallistaa. Jos käytät kappaletta videossa, videota ei voi kaupallistaa, mutta se näkyy edelleen YouTubessa.
Video estetään. Jos käytät kappaletta videossa, video ei näy YouTubessa.
Huom. Lisensoitavien kappaleiden kohdalla näkyy hinta, esimerkiksi 0,00 $ tai 9,99 $. Lue lisää lisensoimisesta.

Käyttötiedot

Kappaleen käyttötiedoista voit lukea tarkemmin, miten lisensoitavia ja tulojen jakamiseen sopivia kappaleita voidaan käyttää:

1. Etsi kappale, joka voidaan lisensoida tai joka sopii tulojen jakamiseen.
  2. Klikkaa lisensoitavien kappaleiden hintaa tai tulojen jakamiseen sopivien kappaleiden Katso tietoja tulojen jakamisesta  ‐kuvaketta.
    • Voit myös valita kappaleiden kohdalta Lisää toimintoja " ja sitten Näytä käyttötiedot.

Lue lisää käyttötiedoista.

Lisensoitavan kappaleen lataaminen

Voit ladata lisensoitavia kappaleita ja varmistaa ennen lisenssin ostamista, että ne toimivat videoissasi. Tulojen jakamiseen sopivia kappaleita () ei voi ladata.

Näin lataat lisensoitavan kappaleen:

1. Etsi lisensoitava kappale, jonka haluat ladata.
  2. Valitse kappalelistasta tai soitinpalkista Lisää toimintoja " ja sitten Lataa kappale.
  3. (Valinnainen) Näet lisenssin käyttötiedot klikkaamalla NÄYTÄ KÄYTTÖTIEDOT.

Kappaletta voi nyt käyttää videossa lisenssin käyttötiedoissa ilmoitettujen ehtojen mukaisesti.

Haluatko lisätietoja? Tutustu Creator Musicin usein kysyttyihin kysymyksiin.