Tunnusten yleiskatsaus

Tunnukset alkavat näkyä YouTubessa. Lähiviikkoina otamme tunnukset käyttöön esimerkiksi kommenteissa, Shorts-videoissa ja maininnoissa.

Jos et valitse tunnusta 14.11.2022 mennessä, YouTube valitsee sen sinulle automaattisesti. Voit muuttaa tunnusta milloin tahansa osoitteessa youtube.com/handle.

Tunnusten avulla voit löytää YouTuben sisällöntuottajia ja olla heihin yhteydessä. Tunnus on yksilöllinen ja lyhyt kanavan tunniste, jonka alussa on @-merkki. Tunnus ei ole sama asia kuin kanavan nimi. Esimerkki tunnuksesta: @youtubecreators.

Kaikille kanaville tulee tunnus, jonka avulla voi löytää muita käyttäjiä – sekä katsojia että sisällöntuottajia – ja olla heihin yhteydessä. Lisäksi tunnuksesta tulee automaattisesti kanavasi uusi URL-osoite YouTubessa, mikä helpottaa kanavasi löytämistä entisestään. Esimerkki osoitteesta: youtube.com/@youtubecreators. URL-osoitteen avulla voit ohjata ihmiset kanavasi pariin, kun he eivät ole YouTubessa. Jokaisella kanavalla voi olla vain yksi tunnus.

Tunnukset näkyvät esimerkiksi kommenteissa, maininnoissa ja Shorts-videoissa. Ajan mittaan tunnuksesi alkaa näkyä entistä useammissa paikoissa, ja voit käyttää tunnusta kanavasi mainostamiseen myös YouTuben ulkopuolella.

Vanhat yksilöidyt URL-osoitteet toimivat jatkossakin.

Katso tuoreimmat uutiset, päivitykset ja vinkit YouTube Creators ‐kanavalta.

Ohjeita tunnusten nimeämiseen

Huom. YouTube pidättää oikeuden muuttaa, poistaa tai käyttää tunnuksia uudelleen milloin tahansa.

Tunnuksen on oltava näiden ohjeiden mukainen:

• Tunnuksen pituus on 3–30 merkkiä.
  • Tunnus sisältää aakkosnumeerisia merkkejä (A–Z, a–z, 0–9).
    • Tunnus voi sisältää myös alaviivoja (_), yhdysmerkkejä (-) ja pisteitä (.)
  • Tunnus ei muistuta URL-osoitetta tai puhelinnumeroa.
  • Tunnus ei ole jo käytössä.
  • Tunnus noudattaa YouTuben yhteisösääntöjä.

Tunnuksen valitsemisen parhaat käytännöt

Valitse tunnus, joka kuvaa parhaiten julkista identiteettiäsi YouTubessa. Huomaa, että kirjainkoolla ei ole väliä tunnuksissa.

YouTube ei salli

• väkivaltaisia, loukkaavia, seksuaalisia tai roskasisältöisiä tunnuksia
  • tunnusten myyntiä ja siirtoa.
Huom. Tietyissä tapauksissa YouTube voi valita sinulle automaattisesti tunnuksen, joka perustuu kanavasi nimeen – esimerkiksi silloin, kun luot kanavan postaamalla kommentin mobiililaitteella. Tunnus voi myös olla sattumanvaraisesti valittu, jos kanavan nimi ei sovellu tunnukseksi. Voit muokata tunnusta Studiossa tai osoitteessa youtube.com/handle.

Tunnuksen piilottaminen

Jos haluat piilottaa tunnuksesi, voit poistaa tai piilottaa kanavasi.

Tunnuksen katsominen tai muuttaminen

Saat ilmoituksen YouTube Studiossa ja sähköpostilla, kun voit valita tunnuksesi.

Huom. Jos muutat tunnustasi, pidätämme vanhan tunnuksesi 14 päivän ajaksi siltä varalta, että haluat vaihtaa takaisin siihen. Tänä aikana sekä entinen että uusi tunnukseen perustuva URL-osoite ovat voimassa. 14 päivän kuluttua muut käyttäjät voivat valita tunnuksen itselleen.

1. Siirry tietokoneella tai mobiililaitteella, johon on asennettu YouTube-sovellus, osoitteeseen youtube.com/handle.
    • Jos YouTube-sovellusta ei ole asennettu, saat kehotuksen ladata sen.
  2. Valitse Valitse tunnus tai Vaihda tunnusta.
    • Sinulla saattaa jo olla tunnus varattuna muokatun URL-osoitteesi perusteella.
  3. Kirjoita haluamasi tunnus kenttään, niin voit tarkistaa sen saatavuuden.
    • Voit myös valita jonkin ehdotetuista tunnuksista tai kanavasi nimen perusteella valmiiksi valitun tunnuksen.
  4. Kun olet löytänyt sopivan tunnuksen, valitse Vahvista valinta.

Jos haluamasi tunnus ei ole saatavilla, se johtuu yleensä seuraavista syistä:

• Toinen kanava on jo valinnut kyseisen tunnuksen.

tai