Överklaga åldersbegränsningen för din video

I våra riktlinjer för communityn finns information om vad som är tillåtet på YouTube och vad som inte är det. Det är dessa regler som gäller på YouTube och alla måste följa dem. Om en video bryter mot riktlinjerna tar vi bort den. Vissa videor kanske inte bryter mot vår policy, men är ändå inte lämpliga för alla tittare. Vi åldersbegränsar dessa. När vi avgör om det behövs en åldersbegränsning tittar vi efter bland annat våld, stötande bilder, nakenhet, sexuellt provokativt innehåll och videor som avbildar farliga eller olagliga aktiviteter.

För videor med åldersbegränsning visas en varningsskärm innan videon visas. Bara användare som är över 18 år kan se materialet. Vi vill undvika att användare snubblar över sådana videor av misstag, och därför visas de inte i vissa avsnitt på YouTube.

Överklaga åldersbegränsningen av din video

Användarna kan överklaga en åldersbegränsning. Om din video har åldersbegränsats kan du överklaga beslutet i Videohanteraren på ditt konto genom att klicka på länken för överklaganden bredvid din åldersbegränsade video. YouTube-teamet granskar din begäran och vidtar ytterligare åtgärder om det behövs. Observera att du bara kan överklaga åldersbegränsningen för en egen video en gång.