Slik klager du på en aldersbegrensning på en video

I retningslinjene for brukere finner du informasjon om hva slags innhold som er tillatt og ikke tillatt på YouTube. Dette er kjøreregler som alle videoer må overholde. Vi fjerner videoer som ikke samsvarer med disse retningslinjene. Enkelte videoer er kanskje ikke egnet for seere under 18 år, selv om de ikke bryter med retningslinjene våre. Slike videoer får aldersbegrensning. Det som avgjør hvorvidt videoen skal aldersbegrenses eller ikke, er blant annet om det forekommer vold, foruroligende bilder, nakenhet, seksuelt betont innhold og farlige eller ulovlige aktiviteter.

Når en video har aldersgrense, vises det en advarsel på skjermen før videoen spilles av. Kun brukere som er over 18 år, har tillatelse til å se materialet. For at det skal være mindre sjanse for at brukere tilfeldigvis kommer over disse videoene, vises de ikke i visse deler av YouTube. Aldersbegrensede videoer kan dessuten ikke spilles av på de fleste nettstedene til tredjeparter. Når seeren forsøker å spille av disse videoene, blir vedkommende viderekoblet til YouTube.

Slik klager du på aldersbegrensningen på videoen din

Brukere har muligheten til å klage på aldersbegrensninger. Hvis videoen din har fått en aldersbegrensning, kan du klage via Videoer-siden for kontoen din ved å klikke på klagelinken ved siden av den aldersbegrensede videoen. YouTube-teamet gjennomgår forespørselen din og iverksetter eventuelt tiltak. Merk at du kan bare klage på aldersbegrensningen for videoen din én gang.