Slik klager du på en aldersbegrensning på en video

I retningslinjene for brukere finner du informasjon om hva slags innhold som er tillatt og ikke tillatt på YouTube. Dette er kjøreregler som alle videoer må overholde. Vi fjerner videoer som ikke samsvarer med disse retningslinjene. Enkelte videoer er kanskje ikke egnet for seere under 18 år, selv om de ikke bryter med retningslinjene våre. Slike videoer får aldersbegrensning. Når vi skal avgjøre om en video bør ha aldersbegrensning, vurderer vi faktorer som vold og foruroligende bilder. Vi vurderer også usømmelig innhold, nakenhet og skildringer av farlige eller ulovlige aktiviteter.

Når en video er aldersbegrenset, vises det en advarsel på skjermen før videoen spilles av. Brukeren må være minst 18 år gammel for å gå videre og se innholdet. For å redusere sjansene for at brukere tilfeldigvis kommer over disse videoene, vises de ikke i visse deler av YouTube. Aldersbegrensede videoer kan som regel heller ikke spilles av på tredjepartsnettsteder. Seerne blir koblet tilbake til YouTube når de prøver å spille av disse videoene.

Slik anker du en avgjørelse om aldersbegrensning

Som skaper kan du anke avgjørelser om aldersbegrensning. Hvis videoen din har fått aldersbegrensning, kan du anke via Videoer-siden i kontoen din. Klikk på «Send anke»-knappen ved siden av videoen som har fått aldersbegrensning. YouTube-teamet gjennomgår forespørselen din og iverksetter eventuelt nødvendige tiltak. Merk at du bare kan anke aldersbegrensningen for videoen din én gang.