Videon ikärajoituksesta valittaminen

YouTuben yhteisösäännöissä kerrotaan, mikä sisältö on YouTubessa sallittua ja mikä kiellettyä. Jokaisessa videossa tulee noudattaa näitä pelisääntöjä. Jos video on sääntöjen vastainen, poistamme sen. Jotkin videot eivät sovi alle 18-vuotiaille, vaikka ne eivät rikkoisikaan yhteisösääntöjä. Tällaisille videoille asetetaan ikärajoitus. Päättäessämme sisällön ikärajoituksesta otamme huomioon esimerkiksi nämä asiat:

• väkivalta
  • järkyttävä kuvamateriaali
  • seksuaalisesti vihjaileva sisältö
  • alastomuus
  • vaarallisten tai laittomien tapahtumien esittäminen.

Jos videolla on ikärajoitus, YouTube näyttää varoituksen ennen videon toistamista. Vain 18 vuotta täyttäneet voivat tämän jälkeen katsella sisältöä. Jotta ikärajoitettuja videoita ei katsottaisi vahingossa, ne eivät näy kaikkialla YouTubessa. Lisäksi ikärajoitettuja videoita ei voi katsella useimmilla kolmansien osapuolten sivustoilla. Jos käyttäjä haluaa katsoa videon, hänet ohjataan YouTubeen.

Videon ikärajoituksesta valittaminen

Jos videollesi on asetettu ikärajoitus, voit tehdä siitä valituksen.

YouTube Studion Android-sovellus

1. Avaa YouTube Studio ‑sovellus .
  2. Napauta alavalikosta Sisältö .
  3. Valitse rajoitettu video ja napauta rajoitusta.
  4. Valitse Tarkista ongelmat.
  5. Napauta vaatimusta.
  6. Lisää valituksen syy ja valitse Lähetä.

Videon ikärajoituksesta valittaminen

Jos videollesi on asetettu ikärajoitus, voit tehdä siitä valituksen.

1. Kirjaudu YouTube Studioon.
  2. Klikkaa vasemmasta valikosta Sisältö.
  3. Etsi video, josta haluat tehdä valituksen.
  4. Vie hiiri Rajoitukset-sarakkeessa rajoitustyypin kohdalle. Klikkaa Tee valitus.
  5. Lisää valituksen syy ja valitse Lähetä.

Huom. Voit tehdä valituksen videon ikärajoituksesta vain kerran.

Valituksen lähettämisen jälkeen

YouTuben tiimi käsittelee pyyntösi ja ryhtyy tarvittaviin toimiin.