Videon ikärajoituksesta valittaminen

YouTuben yhteisön säännöissä kerrotaan, mikä sisältö on sallittua ja mikä kiellettyä YouTubessa. Jokaisen videon tulee noudattaa näitä pelisääntöjä. Jos video rikkoo näitä sääntöjä, poistamme sen. Jotkut videot eivät sovi kaikille, vaikka ne eivät rikkoisi yhteisön sääntöjä. Tällaisille videoille asetetaan ikärajoitus. Päättäessämme sisällön ikärajoituksesta otamme huomioon esimerkiksi väkivallan, häiritsevän kuvamateriaalin, alastomuuden, seksiin viittaavan sisällön sekä vaarallisten tai laittomien tapahtumien esittämisen.

Jos videolla on ikärajoitus, YouTube näyttää varoituksen ennen videon toistamista. Vain yli 18-vuotiaat voivat tämän jälkeen katsella materiaalia. Jotta käyttäjät eivät törmäisi ikärajoitettuihin videoihin vahingossa, niitä ei näytetä YouTuben kaikissa osioissa.

Videon ikärajoituksesta valittaminen

Käyttäjät voivat valittaa ikärajoituksista. Jos videollesi on asetettu ikärajoitus, voit tehdä siitä valituksen tilisi videonhallintaohjelmassa klikkaamalla videon vieressä olevaa valituslinkkiä. YouTube-tiimi käsittelee pyyntösi ja ryhtyy tarvittaviin toimiin. Huomaa, että voit valittaa videon ikärajoituksesta vain kerran.