Videon ikärajoituksesta valittaminen

YouTuben yhteisön säännöissä kerrotaan, mikä sisältö on sallittua ja mikä kiellettyä YouTubessa. Jokaisessa videossa tulee noudattaa näitä pelisääntöjä. Jos video on näiden sääntöjen vastainen, poistamme sen. Jotkin videot eivät sovi alle 18-vuotiaille, vaikka ne eivät rikkoisikaan yhteisön sääntöjä. Tällaisille videoille asetetaan ikärajoitus. Päättäessämme sisällön ikärajoituksesta otamme huomioon esimerkiksi nämä asiat:

• väkivalta
  • järkyttävä kuvamateriaali
  • seksiin vihjaava sisältö
  • alastomuus
  • vaarallisten tai laittomien tapahtumien esittäminen.

Jos videolla on ikärajoitus, YouTube näyttää varoituksen ennen videon toistamista. Vain 18 vuotta täyttäneet voivat tämän jälkeen katsella materiaalia. Jotta ikärajoitettuja videoita ei katsottaisi vahingossa, ne eivät näy kaikkialla YouTubessa. Lisäksi ikärajoitettuja videoita ei voi katsella useimmilla kolmansien osapuolten sivustoilla. Jos käyttäjä haluaa katsoa videon, hänet ohjataan YouTubeen.

Videon ikärajoituksesta valittaminen

Sisällöntuottajat voivat valittaa ikärajoituksista. Jos videollesi on asetettu ikärajoitus, voit tehdä siitä valituksen tilisi Videot-sivulla. Klikkaa ikärajoitetun videon vierestä valituslinkkiä. YouTuben tiimi käsittelee pyyntösi ja ryhtyy tarvittaviin toimiin. Huomaa, että voit valittaa videon ikärajoituksesta vain kerran.