Så här använder du mediepaketet

Mediepaketet innehåller omfattande tittarinformation och kanalmätvärden som hjälper kreatörer att positionera sig på ett effektivt sätt för varumärkessamarbeten.

Visa mediepaketet

Du kan se ditt mediepaket i YouTube Studio:

1. Logga in på YouTube Studio på en dator.
  2. Klicka på Intäkter i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken BrandConnect.
  4. Klicka på VISA MEDIEPAKET på kortet Mediepaket.

Målgrupps- och kanaldata

Mediepaket innehåller detaljerad målgruppsdata och kanalstatistik, bland annat:

• kanalbanner och biografi
  • populäraste tittar- och shoppingkategorierna
  • viktig kanalstatistik och demografi
  • kampanjvideor med betald produktplacering
  • populäraste videorna totalt

Tittarsegment består av grupper av personer som enligt Googles uppskattningar delar specifika intressen och avsikter samt specifik demografisk information.

Så här anpassar du ett kort:

1. Välj menyn ”.
  2. Klicka på Redigera.
  3. Sortera efter de mest relevanta och mest populära kategorierna eller använd sökfältet för att hitta andra tittarkategorier.
  4. Välj upp till fem tittarkategorier som är relevanta för dig och varumärkessamarbetet i fråga.
  5. Klicka på Spara.

Anpassa rapporten Mediepaket

Vissa kort som finns i rapporten Mediepaket kan redigeras så att du kan lyfta fram olika aspekter av kanalen beroende på vilket varumärke de ska tilltala.

Så här anpassar du ett kort i rapporten Mediepaket:

1. Välj menyn ”.
  2. Klicka på Redigera.

Alla kort kan inte redigeras. Om du inte kan redigera ett visst kort kan du välja att dölja informationen från rapporten. Så här utesluter du ett kort från rapporten:

1. Välj menyn ”.
  2. Klicka på Dölj.

När du redigerar ett kort som innehåller videor kan du välja upp till fyra videor som ska inkluderas. För kort som innehåller kategorier kan du välja upp till fem kategorier per kort.

Ladda ned rapporter och dela med varumärken

När du har redigerat klart rapporten kan du förhandsgranska och ladda ned mediepaketet.

Så här förhandsgranskar du mediepaketet: Välj FÖRHANDSGRANSKA uppe till höger.

Ladda ned mediepaketet: Välj LADDA NED PDF uppe till höger.

Fundera på om du vill dela dina uppgifter med varumärket eller någon annan person som du skickar PDF-filen till.