De Mediakit gebruiken

In de Mediakit vinden creators uitgebreide doelgroepgegevens en kanaalstatistieken om zichzelf effectief te positioneren voor merkdeals.

De Mediakit bekijken

Je kunt de Mediakit bekijken in YouTube Studio:

1. Log op een computer in bij YouTube Studio.
  2. Klik op Inkomsten genereren in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad BrandConnect.
  4. Klik op de kaart Mediakit op Mediakit bekijken.

Doelgroep- en kanaalgegevens

Mediakits bevatten uitgebreide doelgroepgegevens en kanaalstatistieken zoals, maar niet beperkt tot:

• Kanaalbanner en biografie
  • Belangrijkste doelgroep- en Shopping-categorieën
  • Belangrijke kanaalstatistieken en -demografie
  • Campagnevideo's voor betaalde productplaatsing
  • Best presterende video's

Doelgroepsegmenten bestaan uit groepen mensen met specifieke interesses, intenties en demografische gegevens, zoals ingeschat door Google.

Zo pas je een kaart aan:

1. Selecteer '' Menu.
  2. Klik op Bewerken.
  3. Sorteer op de meest relevante en populairste categorieën of gebruik een zoekbalk om andere doelgroepcategorieën te vinden.
  4. Selecteer maximaal 5 doelgroepcategorieën die relevant zijn voor jou en je merkdeal.
  5. Klik op Opslaan.

Je Mediakit-rapport aanpassen

Je kunt sommige kaarten in het Mediakit-rapport bewerken om bepaalde aspecten van je kanaal onder de aandacht te brengen die waarschijnlijk aantrekkelijk zijn voor bepaalde merken.

Zo pas je een kaart aan in je Mediakit-rapport:

1. Selecteer '' Menu.
  2. Klik op Bewerken.

Niet alle kaarten kunnen worden bewerkt. Als je een bepaalde kaart niet kunt bewerken, kun je ervoor kiezen de gegevens niet in het rapport op te nemen. Zo sluit je een kaart uit van het rapport:

1. Selecteer '' Menu.
  2. Klik op Verbergen.

Als je een kaart met video's bewerkt, kun je maximaal 4 video's selecteren om op te nemen. Voor kaarten die categorieën bevatten, kun je maximaal 5 categorieën per kaart selecteren.

Rapporten downloaden en delen met merken

Als je klaar bent met het bewerken van het rapport, kun je een voorbeeld van je Mediakit bekijken en je Mediakit downloaden.

Als je een voorbeeld van de Mediakit wilt bekijken, selecteer je rechtsboven Voorbeeld.

Als je de Mediakit wilt downloaden, selecteer je rechtsboven Pdf downloaden.

Controleer goed of je deze gegevens wel wilt delen met het merk en andere mensen die je de pdf stuurt.