Tillämpa och hantera licensstrategier för tillgångar

Creator Music är nu tillgängligt för kreatörer i USA som deltar i YouTubes partnerprogram (YPP). Vi planerar att expandera till YPP-kreatörer utanför USA.

När du har skapat en licensstrategi kan du tillämpa den på dina licensierbara tillgångar så att de blir tillgängliga för licensiering på Creator Music. Om du inte längre vill att en tillgång ska kunna licensieras i Creator Music kan du inaktivera tillgångens licensstrategi.

Tillämpa en licensstrategi på en tillgång

Så här lägger du till en licensstrategi i en tillgång:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på tillgången du vill lägga till en licensstrategi för.
  4. Klicka på Intäktsgenerering  på tillgångens informationssida.
  5. Klicka på fliken Plattformsstrategier eller fliken Kanalbaserade strategier.
  6. Klicka på VÄLJ PLATFORMSSTRATEGI eller VÄLJ KANALBASERAD STRATEGI.
  7. Sök efter strategititeln och välj den i listan.
  8. Klicka på ANVÄND.
    • Obs! Meddelandet Prisuppdatering är tillgänglig för strategin och knappen REDIGERA kanske visas. Läs mer om uppdateringar av prisinformation.
    • Om en utgivare har angett ett prisgolv måste din licensstrategi uppfylla utgivarens lägsta angivna pris. En licensstrategi är inte kvalificerad om ett av kanalsegmentens pris är lägre än utgivarens pris för den tillgången.

Strategin du just tillämpat visas högst upp i listan med etiketten Aktuella villkor i kolumnen Status.

Tillämpa en licensstrategi på flera tillgångar samtidigt

Du kan uppdatera högst 2 500 tillgångar samtidigt. Så här lägger du till en licensstrategi på flera tillgångar samtidigt:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Markera rutan bredvid varje tillgång du vill uppdatera.
    • Om du vill markera alla tillgångar på en sida markerar du kryssrutan längst upp.
    • Om du vill markera alla tillgångar på alla sidor markerar du rutan högst upp och klickar på Markera alla som matchar.
  4. Klicka på Redigera  följt av Ange licensstrategi.
    • Den här massåtgärden anger licensstrategin för de valda tillgångarna. De nya villkoren visas i Creator Music. Befintliga licensförvärv och användningar som är kopplade till tillgången påverkas inte.
    • Åtgärden ersätter alla befintliga licensstrategier av samma typ för de valda tillgångarna.
  5. Välj en licensstrategi i rullgardinsmenyn följt av ANVÄND.
    • Om du väljer en plattformsbaserad licensstrategi uppdateras bara tillgångens plattformsstrategier.
  6. Klicka på UPPDATERA TILLGÅNGAR och bekräfta antalet tillgångar i popup-fönstret.
Obs! Om en utgivare har angett ett prisgolv måste din licensstrategi uppfylla utgivarens lägsta angivna pris. En licensstrategi är inte kvalificerad om ett av kanalsegmentens pris är lägre än utgivarens pris för den tillgången.

Inaktivera licensstrategin för en tillgång

Om du inte längre vill att en tillgång ska kunna licensieras i Creator Music kan du inaktivera tillgångens licensstrategi. Tänk på att befintliga licensförvärv och användningar som är kopplade till tillgången inte påverkas.

När en tillgångslicensstrategi har inaktiverats tas den bort från Creator Music och kreatörer kan inte längre licensiera det tillhörande spåret.

Så här inaktiverar du licensstrategin för en tillgång:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Tillgångar i menyn till vänster.
  3. Klicka på tillgången vars licensstrategi du vill inaktivera.
  4. Klicka på Intäktsgenerering  på tillgångens informationssida.
  5. Klicka på fliken Plattformsstrategier eller fliken Kanalbaserade strategier.
  6. Klicka på INAKTIVERA PLATTFORMSSTRATEGI eller INAKTIVERA KANALBASERAD STRATEGI.
  7. Läs dialogrutan och klicka på INAKTIVERA.

Strategin du just inaktiverat visas högst upp i listan med etiketten Föregående villkor i kolumnen Status.

Obs! Licensstrategier kan inte tas bort. De kan enbart inaktiveras för tillgångar. Om du vill inaktivera en licensstrategi för alla tillgångar den tillämpats på följer du stegen här.