Aplicar i gestionar estratègies de llicència en recursos

Música per a creadors ja està disponible per als creadors del Programa per a partners de YouTube (YPP) que viuen als EUA. L'ampliació a creadors de l'YPP fora dels EUA està pendent.

Un cop hagis creat una estratègia de llicència, pots aplicar-la als recursos llicenciables perquè estiguin disponibles a Música per a creadors per obtenir-ne la llicència. Si vols que la llicència d'un recurs deixi de poder obtenir-se a Música per a creadors, pots desactivar la seva estratègia de llicència.

Aplicar una estratègia de llicència a un recurs

Per afegir una estratègia de llicència a un recurs:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Recursos .
  3. Fes clic al recurs a què vols afegir una estratègia de llicència.
  4. A la pàgina de detalls del recurs, fes clic a Monetització
  5. Fes clic a la pestanya Estratègies per a plataformes o a la pestanya Estratègies basades en canals.
  6. Fes clic a SELECCIONA UNA ESTRATÈGIA PER A PLATAFORMES o SELECCIONA UNA ESTRATÈGIA BASADA EN CANALS.
  7. Cerca el títol de l'estratègia i selecciona'l a la llista.
  8. Fes clic a APLICA.
    • Nota: és possible que vegis l'avís "Actualització de preu disponible per a aquesta estratègia" i el botó EDITA. Obtén més informació sobre les actualitzacions de preus.
    • Si un editor ha proporcionat un preu mínim, la teva estratègia de llicència ha de complir el preu mínim que l'editor ha definit. Una estratègia de llicència no és apta si el preu d'un sol segment del canal és inferior al preu de l'editor per al recurs en qüestió.

L'estratègia que acabes d'aplicar es mostrarà a la part superior de la llista amb l'etiqueta "Condicions actuals" a la columna Estat.

Aplicar una estratègia de llicència a molts recursos alhora

El nombre màxim de recursos que pots actualitzar alhora és de 2.500. Per afegir una estratègia de llicència a diversos recursos:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Recursos .
  3. Marca la casella que hi ha al costat de cada recurs que vols actualitzar.
    • Per seleccionar tots els recursos d'una pàgina, marca la casella que hi ha a la part superior.
    • Per seleccionar tots els recursos de totes les pàgines, marca la casella que hi ha a la part superior i fes clic a Selecciona totes les coincidències.
  4. Fes clic a Edita i després Defineix una estratègia de llicència.
    • Aquesta acció massiva definirà una estratègia de llicència per als recursos seleccionats. Les condicions noves es reflectiran a Creator Music. Els usos i adquisicions de llicències existents associats al recurs no es veuran afectats.
    • Aquesta acció substituirà qualsevol estratègia de llicència existent del mateix tipus en els recursos seleccionats.
  5. Selecciona una estratègia de llicència al menú desplegable i després APLICA.
    • Si selecciones una estratègia de llicència basada en plataformes, només s'actualitzaran les estratègies per a plataformes del recurs.
  6. Fes clic a ACTUALITZA ELS RECURSOS i confirma el nombre de recursos a la finestra emergent.
Nota: Si un editor ha proporcionat un preu mínim, la teva estratègia de llicència ha de complir el preu mínim que l'editor ha definit. Una estratègia de llicència no és apta si el preu d'un sol segment del canal és inferior al preu de l'editor per al recurs en qüestió.

Desactivar l'estratègia de llicència d'un recurs

Si vols que la llicència d'un recurs deixi de poder obtenir-se a Música per a creadors, pots desactivar la seva estratègia de llicència. Tingues en compte que els usos i adquisicions de llicències existents associats al recurs no es veuran afectats.

Un cop s'hagi desactivat l'estratègia de llicència d'un recurs, el recurs se suprimirà de Música per a creadors i els creadors ja no podran obtenir la llicència de la cançó associada.

Per desactivar l'estratègia de llicència en un recurs:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Recursos .
  3. Fes clic al recurs del qual vols desactivar l'estratègia de llicència.
  4. A la pàgina de detalls del recurs, fes clic a Monetització
  5. Fes clic a la pestanya Estratègies per a plataformes o a la pestanya Estratègies basades en canals.
  6. Fes clic a DESACTIVA L'ESTRATÈGIA PER A PLATAFORMES o DESACTIVA L'ESTRATÈGIA BASADA EN CANALS.
  7. Llegeix l'advertiment del quadre de diàleg i fes clic a DESACTIVA.

L'estratègia que acabes de desactivar es mostrarà a la part superior de la llista amb l'etiqueta "Condicions anteriors" a la columna Estat.

Nota: les estratègies de llicència no es poden suprimir; només es poden desactivar en recursos. Per desactivar una estratègia de llicència en tots els recursos a què s'aplica, segueix aquests passos.