Lisensoinnin aloittaminen oikeuksien haltijana

Creator Music on nyt saatavilla yhdysvaltalaisille sisällöntuottajille YouTube-kumppaniohjelmassa. Ominaisuuden laajentaminen Yhdysvaltojen ulkopuolisille kumppaniohjelman jäsenille on vielä kesken.

Lisenssi antaa jollekin henkilölle luvan käyttää sisältöä, jonka oikeudet omistaa joku muu. Creator Musicin kautta sisällöntuottajat voivat ostaa lisenssin, jolla he voivat käyttää musiikkia videoissaan niin, että ne voi edelleen kaupallistaa. Näin voit tuoda lisensoitavaa musiikkia saataville Creator Musicissa:

1. Tarkista, mitkä äänitallenne-sisältökohteesi ovat lisensoitavissa.
  2. Luo lisenssistrategia, jonka avulla voit muokata lisenssin käyttöehtoja, kuten hintaa ja kestoa.
  3. Käytä lisenssistrategiaa lisensoitaviin sisältökohteisiin.

Ennen kuin aloitat, lue alta lisää lisenssistrategioista ja siitä, miten niitä käytetään lisensseissä.

Perustietoa lisenssistrategioista

Lisenssistrategia määrittelee ehdot, jotka sisällöntuottaja hyväksyy ostaessaan lisenssin musiikkisi käyttöön Creator Music Storesta. Voit tarjota kahdenlaisia lisenssistrategioita: alustastrategioita ja kanavapohjaisia strategioita. Kullakin sisältökohteella voi olla kerrallaan enintään kaksi lisenssistrategiaa: yksi alustastrategia ja yksi kanavapohjainen strategia.

Alustalisenssistrategiat

Alustalisenssistrategiat koskevat kaikkia ehdot täyttäviä sisällöntuottajia, joilla on pääsy Creator Musiciin. Kun luot alustastrategian, voit luoda oman strategian tai valita jonkin seuraavista strategioista:

• Mainos: optimoitu näkyvyyttä ja tavoittavuutta ajatellen.
  • Tasapainotettu: tasapainotettu vaihtoehto Mainos- ja Premium-strategioiden välille.
  • Premium: optimoitu premium-sisältöä ajatellen.
  • Maksuton: paras näkyvyys ja tavoittavuus.

Valmiit hinnoittelustrategiat on segmentoitu kanavan tilaajamäärän mukaan, jotta voit tarjota kilpailukykyisiä hintoja kaikenkokoisille sisällöntuottajille. Itse luoduissa strategioissa voi olla sama hinta kaikille sisällöntuottajasegmenteille tai niille voi valita eri hinnat. Hintojen järjestyksen on oltava nouseva.

Kanavapohjaiset lisenssistrategiat

Kanavapohjaisilla lisenssistrategioilla voit tarjota omia lisenssiehtoja yksittäisille kanaville. Maksullisia lisenssejä voi tarjota vain alustastrategioilla.

Jos kanavapohjaisen strategiasi kohteena oleva kanava haluaa hankkia lisenssin, sovelletaan kanavapohjaista maksutonta lisenssiä. Muista, että tarvittaessa voit poistaa kanavia kanavapohjaisista strategioista. Lue lisää kanavapohjaisen lisenssistrategian luomisesta.

Julkaisijan pohjahinta

Jotkut julkaisijat asettavat pohjahinnan omistamalleen sisällölle. Tämä on alhaisin hinta, jolla kappaleen voi lisensoida. Kun julkaisija asettaa pohjahinnan, levy-yhtiön tai jakelijan hinnan on oltava Studio Content Managerissa määritetyn hinnan mukainen.

Jos esiasetetut lisenssistrategiat eivät vastaa julkaisijan pohjahintaa, strategia päivittyy automaattisesti Creator Musicissa, jotta lisensointi on mahdollista.

Lisensointilupien asettaminen

Kun olet valmis aloittamaan lisensoinnin, voit lisätä Content Managerin käyttäjille lisensointia koskevat luvat. Näillä luvilla sallitaan vain tiettyjen käyttäjien nähdä ja käyttää lisenssien hallinnointiominaisuuksia Studio Content Managerissa. Näin asetat lisensointiluvat:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Asetukset .
  3. Valitse Luvat. Tältä sivulta näet käyttäjät, joilla on pääsy Content Manageriin, sekä heidän roolinsa.
  4. Valitse HALLINNOI ROOLEJA.
  5. Klikkaa avattavaa valikkoa  ja sitten Luo uusi.
  6. Lisää roolille nimi kohtaan Roolin nimi.
    • Valitse nimi, joka kuvaa roolia hyvin.
    • Roolin nimen enimmäispituus on 100 merkkiä.
  7. Merkitse Content ID ‑sisällöntunnistuksen oikeuksien hallinta ‐kohdasta jompikumpi tai molemmat valintaruudut:
    • Lisenssien hallinnointi: Käyttäjä voi nähdä sisältökohteiden alustalisenssistrategiat ja asettaa niitä.
    • Kanavapohjainen lisenssien hallinnointi: käyttäjä voi nähdä elementtipohjaiset lisensointistrategiat ja asettaa niitä.
  8. Klikkaa VALMIS.
  9. Palattuasi Luvat-sivulle tallenna uusi rooli klikkaamalla TALLENNA.

Tämän jälkeen roolin voi valita Content Managerin käyttäjille. Lue lisää roolien hallinnasta.

Usein kysyttyä

Voiko esiasetettujen lisenssistrategioiden hinnoittelu muuttua?

YouTube-sisällöntuottajien ekosysteemin luonne muuttuu jatkuvasti, joten esiasetettujen lisenssistrategioiden hinnoittelu voi muuttua. Tällöin kaikkiin esiasetettuihin lisenssistrategioihin tulee näkyviin teksti Uusi hinnoittelu saatavilla, joka näkyy Lisenssit ‐sivulla tai muokattaessa sisältökohteen lisenssistrategiaa.

Voit päättää, haluatko päivittää lisenssistrategiasi ja ottaa käyttöön uuden hinnoittelun vai säilyttää sen ennallaan. Jos haluat pitää hinnoittelun ennallaan, lisenssistrategiassa näkyy teksti "Vanha hinnoittelu".

Huom. Jotkut julkaisijat asettavat pohjahinnan omistamalleen sisällölle. Tämä on alhaisin hinta, jolla kappaleen voi lisensoida. Kun julkaisija asettaa pohjahinnan, levy-yhtiön tai jakelijan hinnan on oltava Studio Content Managerissa määritetyn hinnan mukainen. Jos esiasetetut lisenssistrategiat eivät vastaa julkaisijan pohjahintaa, strategia päivittyy automaattisesti Creator Musicissa, jotta lisensointi on mahdollista.
Miten voin päivittää lisenssistrategiat uuden hinnoittelun mukaisiksi?

Jos haluat päivittää lisenssistrategian uuden hinnoittelun mukaiseksi, valitse uusi hintataso lisenssistrategian muokkaussivulta ja valitse KÄYTÄ.

Hinnoittelu ei vaikuta aiempiin hankintoihin tai lisenssien käyttöön. Kun olet valinnut uuden hinnoittelustrategian, et voi enää palata vanhaan hinnoitteluun.