Començar a concedir llicències com a titular dels drets

Música per a creadors ja està disponible per als creadors del Programa per a partners de YouTube (YPP) que viuen als EUA. L'ampliació a creadors de l'YPP fora dels EUA està pendent.

Una llicència dona permís legal a algú per utilitzar el contingut de què altres persones tenen els drets. Amb Música per a creadors, els creadors poden comprar una llicència per utilitzar música al seu vídeo i alhora retenir la monetització. Per fer que la música estigui disponible perquè se'n concedeixin llicències a Música per a creadors:

1. Descobreix quins dels teus recursos de gravació de so són llicenciables.
  2. Crea una estratègia de llicència per personalitzar les condicions d'ús d'una llicència, com ara el preu i la durada.
  3. Aplica una estratègia de llicència als teus recursos llicenciables.

Abans de començar, fes servir la informació següent per obtenir més informació sobre les estratègies de llicència i sobre com s'utilitzen per configurar les llicències.

Entendre les estratègies de llicència

Una estratègia de llicència especifica les condicions que accepta un creador quan compra una llicència de la teva música a Música per a creadors de YouTube. Pots oferir dos tipus d'estratègies de llicència: les estratègies per a plataformes i les estratègies basades en canals. Cada recurs pot tenir un màxim de dues estratègies de llicència alhora: una estratègia per a plataformes i una estratègia basada en canals.

Estratègies de llicència per a plataformes

Les estratègies de llicència per a plataformes s'apliquen a tots els creadors aptes que tenen accés a la plataforma de Música per a creadors. Quan creïs una estratègia per a plataformes, pots crear la teva pròpia estratègia personalitzada o triar una de les quatre estratègies de preus predefinides:

• Promocional: opció optimitzada per a la visibilitat i l'abast.
  • Equilibrada: opció equilibrada entre l'estratègia Promocional i la Premium.
  • Premium: opció optimitzada per a contingut prèmium.
  • Gratis: la millor opció per aconseguir visibilitat i abast.

Les estratègies de preus predefinides se segmenten en funció del nombre de subscriptors al canal perquè puguis oferir preus competitius a tots els tipus de creadors. Les estratègies personalitzades poden tenir el mateix preu per a tots els segments de creadors, o bé pots establir preus diferents, però han d'estar en ordre ascendent.

Estratègies de llicència basades en canals

Les estratègies de llicència basades en canals et permeten oferir condicions de llicència personalitzades a canals concrets. Les llicències de pagament només es poden oferir amb estratègies per a plataformes.

Si un canal objectiu de la teva estratègia basada en canals vol obtenir una llicència, s'aplicarà la llicència Gratis basada en canals. Tingues en compte que pots suprimir canals de les estratègies basades en canals segons calgui. Obtén informació sobre com pots crear una estratègia de llicència basada en canals.

Preu mínim de l'editor

Alguns editors defineixen el preu mínim dels recursos de la seva propietat; és a dir, el preu més baix pel qual es pot obtenir la llicència d'una cançó. Quan un editor defineix un preu mínim, la discogràfica o el distribuïdor ha de complir el preu establert al Gestor de continguts de Studio.

Si has utilitzat estratègies de llicència predefinides que no compleixen el preu mínim de l'editor, l'estratègia s'actualitzarà automàticament a Música per a creadors per evitar que es perdi la idoneïtat per a una llicència.

Configurar els permisos de llicència

Quan estiguis a punt per començar a utilitzar les llicències, pots configurar permisos específics de llicència per a usuaris del Gestor de continguts. Aquests permisos permeten només a determinats usuaris veure i utilitzar les funcions de gestió de llicències al Gestor de continguts de Studio. Per configurar els permisos de llicència:

1. Inicia la sessió al Gestor de continguts de Studio.
  2. Al menú de l'esquerra, selecciona Configuració .
  3. Fes clic a Permisos. En aquesta pàgina es mostra una llista dels usuaris que tenen accés al Gestor de continguts, així com el rol que tenen assignat.
  4. Fes clic a GESTIONA ELS ROLS.
  5. Fes clic al menú desplegable i després Crea.
  6. A Nom del rol, introdueix un nom per al rol.
    • Fes servir un nom que et permeti identificar fàcilment el rol en el futur.
    • El nom del rol pot tenir 100 caràcters com a màxim.
  7. Marca una de les caselles o totes dues a Gestió de drets de Content ID:
    • Gestió de llicències: permet als usuaris veure i definir estratègies de llicència per a plataformes als recursos.
    • Gestió de llicències basades en canals: permet als usuaris veure i definir estratègies de llicència basades en canals als recursos.
  8. Fes clic a FET.
  9. Un cop hagis tornat a la pàgina Permisos, fes clic a DESA per desar el rol nou.

Ara pots assignar el rol als usuaris del Gestor de continguts. Obtén més informació sobre com pots gestionar els rols.

Preguntes més freqüents

El preu de les estratègies de llicència predefinides està subjecte a canvis?

A causa dels canvis constants de l'ecosistema de creadors de YouTube, els preus de les estratègies de llicència predefinides poden variar. Si això passa, totes les estratègies de llicència predefinides es marcaran amb l'etiqueta "Nous preus disponibles", que es mostrarà a la pàgina Gestió de llicències o quan editis l'estratègia de llicència d'un recurs.

Pots triar si vols actualitzar l'estratègia de llicència i adoptar els preus nous, o bé deixar-los tal com estan. Si decideixes mantenir els preus així, l'estratègia de llicència es marcarà amb l'etiqueta "Preus heretats".

Nota: Alguns editors defineixen el preu mínim dels recursos de la seva propietat; és a dir, el preu més baix pel qual es pot obtenir la llicència d'una cançó. Quan un editor defineix un preu mínim, la discogràfica o el distribuïdor ha de complir el preu establert al Gestor de continguts de Studio. Si has utilitzat estratègies de llicència predefinides que no compleixen el preu mínim de l'editor, l'estratègia s'actualitzarà automàticament a Música per a creadors per evitar que es perdi la idoneïtat per a una llicència.
Com puc actualitzar les estratègies de llicència als preus nous?

Per actualitzar una estratègia de llicència als preus nous, selecciona el nivell de preus nou a la pàgina d'edició de l'estratègia de llicència i fes clic a APLICA.

Aquest canvi de preus no afectarà les adquisicions ni l'ús de llicències anteriors. Un cop hagis seleccionat la nova estratègia de preus, no es podrà tornar als preus heretats.

Més informació