Je video's uploaden en claimen

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van YouTube Studio Content Manager. Bekijk hier meer informatie over video's uploaden naar YouTube.

Je kunt je video's op verschillende manieren uploaden naar YouTube. Als een kanaal is gekoppeld aan een Content Manager-account, moet je bij het uploaden van de video beleid instellen, eigendomsgegevens opgeven en een item maken.

Je moet eigenaar zijn van of de vereiste licenties hebben voor de rechten op de video's die je naar YouTube uploadt.

Je video's uploaden

Als je kanaal aan een Content Manager-account is gekoppeld, volg je de onderstaande stappen om video's te uploaden via studio.youtube.com.

Opmerking: Als je video's uploadt via een andere manier om content te leveren, is het uploadproces anders.
1. Selecteer een bestand en voer de gegevens in
  1. Log in bij YouTube Studio met het kanaal dat is gekoppeld aan je Content Manager-account.
  2. Klik rechtsboven op  MAKEN en dan  Video's uploaden.
  3. Klik op BESTANDEN SELECTEREN of sleep de gewenste videobestanden in het venster.
  4. Als de pagina Details wordt geopend, voer je de titel en beschrijving van je video in.
  5. Geef aan of je video is gemaakt voor kinderen.
  6. Als je meer informatie wilt opgeven, bijvoorbeeld over betaalde promoties, tags of ondertiteling, klik je op MEER WEERGEVEN.
  7. Klik op VOLGENDE.
Nadat je op VOLGENDE hebt geklikt op de pagina Details, verschijnt de pagina Rechtenbeheer.
2. Beleid instellen
  1. Ga naar de pagina Rechtenbeheer onder Beleid dat is toegepast op je video. Klik op Uploadbeleid  en selecteer het uploadbeleid.
    • Je standaard uploadbeleid is al geselecteerd. Als je geen standaard uploadbeleid hebt, wordt Monitoren in alle landen geselecteerd.
    • Beleidsregels met criteria voor automatische claims worden uit het dropdownmenu Uploadbeleid verwijderd. Selecteer een ander beleid als je je standaard uploadbeleid wilt overschrijven.
  2. Klik in het gedeelte Beleid dat is toegepast op kopieën van je video op Overeenkomstbeleid  en selecteer de overeenkomst.
    • Als je Content ID-overeenkomsten voor deze video wilt toestaan, vink je het selectievakje Content ID-overeenkomsten aan en selecteer je een overeenkomstbeleid in het dropdownmenu.
    • Als je niet bent geregistreerd voor Content ID, verschijnen deze bedieningselementen niet. Meer informatie over In aanmerking komen voor Content ID.
    • Als je video te kort is voor Content ID, zie je dit bericht: De video is te kort voor het aanzetten van Content ID-overeenkomsten.
3. Eigendomsgegevens opgeven
  1. Selecteer op de pagina Rechtenbeheer onder Eigendom de optie Wereldwijd (standaardoptie) of Specifieke gebieden.
  2. Als je Specifieke gebieden hebt geselecteerd, kies je In geselecteerde gebieden of Alle territoriums behalve de geselecteerde. Daarna geef je de gebieden op in het tekstvak.
    • Als je wilt voorkomen dat je geüploade video wordt weergegeven buiten de gebieden waarin jij de eigenaar bent, vink je het vakje aan naast Video blokkeren in gebieden waar je geen eigenaar bent. Meer informatie
4. Een item maken
  1. Klik op de pagina Rechtenbeheer onder Iteminformatie op Itemtype  en selecteer het type item dat je voor deze video wilt maken. Meer informatie over itemtypen.
  2. Geef de titel van je item op in het veld Itemtitel.
    • Opmerking: Je kunt het itemtype niet meer wijzigen nadat je op Wijzigingen opslaan hebt geklikt.
  3. Je kunt in de overige velden ook een aangepaste ID, itembeschrijving en opmerkingen invoeren.
  4. Klik op VOLGENDE.
Nadat de eigendoms- en itemgegevens zijn opgeslagen, kun je wijzigingen aanbrengen vanaf de pagina Items in Studio Content Manager. Meer informatie
5. Resterende stappen uitvoeren

Nadat de gedeelten Details en Rechtenbeheer zijn ingevuld, voer je de resterende stappen van het uploadproces uit.

Gebruik deze informatie voor hulp bij de gedeelten Video-elementen, Controles en Zichtbaarheid.

Als je je video wilt bekijken voordat deze wordt gepubliceerd, stel je de video in het gedeelte Zichtbaarheid in als Privé,Verborgen of Gepland. Als de Privacyinstelling is ingesteld op Openbaar, publiceert YouTube je video nadat je op OPSLAAN hebt geklikt en het bestand is verwerkt.

Eerder geüploade video's claimen

Als je een video al hebt geüpload, kun je deze later claimen door een uploadbeleid te selecteren in Studio Content Manager.

Een eerder geüploade video claimen

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de video die je wilt claimen.
  4. Selecteer het tabblad Rechtenbeheer.
  5. Klik op Uploadbeleid  en selecteer het uploadbeleid dat je aan deze video wilt koppelen.
    • Mogelijk zijn er minder beleidsregels beschikbaar in deze lijst, omdat overeenkomstbeleid met voorwaarden voor Content ID-overeenkomsten niet kan worden ingesteld als uploadbeleid. Meer informatie
  6. Klik op TOEPASSEN.
  7. Klik op OPSLAAN.

Meerdere eerder geüploade video's tegelijk claimen

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Vink de selectievakjes aan naast de video's die je wilt claimen.
  4. Klik in de banner bovenaan op Bewerken  en dan Uploadbeleid.
  5. Klik op Uploadbeleid  en selecteer het uploadbeleid dat je aan deze video's wilt koppelen.
  6. Klik op TOEPASSEN.
  7. Klik op VIDEO'S UPDATEN.