Avancerad sökning (filter)

När du söker efter videor och annat innehåll på YouTube kan du finjustera sökningen med hjälp av filter.

Dator

Prenumerera på vår TeamYouTube-kanal om du vill ha de senaste uppdateringarna, tips och hjälp.

När du har angett sökfrågan i sökrutan som finns högst upp på alla YouTube-sidor klickar du på rullgardinsmenyn Filter under sökrutan.

Du kan filtrera efter typ av innehåll (som video, spellista eller film). Om du till exempel inte kan få nog av att titta på gulliga katter kan du hitta en hel spellista med sötingar genom att klicka på Spellista under Resultattyp i rullgardinsmenyn Filter.

Hitta spellistor med sökfilter | Proffstips från YouTube Hjälp

Mobilapp

Du kan filtrera videor efter bland annat uppladdningsdatum och antal visningar.

1. Öppna YouTube-appen.
  2. Tryck på Sök .
  3. Ange en sökterm.
  4. Tryck på Filter filter results när resultaten visas.
  5. Välj vilka filter du vill lägga till i sökningen, till exempel Uppladdningsdatum, Antal visningar och Med textning.

Mobilwebb

Du kan filtrera efter uppladdningsdatum och kategori.

1. Öppna m.youtube.com.
  2. Tryck på Sök .
  3. Ange en sökterm.
  4. Tryck på rullgardinsmenyn vid sökrutan när resultaten visas.