Geavanceerd zoeken (filters)

Tijdens het zoeken naar video's en andere content op YouTube kun je het zoeken verfijnen met filters.

Computer

Abonneer je op ons YouTube Help-kanaal voor de nieuwste updates, tips en hulp.

Nadat je de zoekterm in het zoekvak hebt getypt boven aan een YouTube-pagina, klik je op het dropdown-menu Filters onder het zoekvak.

Filters

Je kunt filteren op type content (bijvoorbeeld video, afspeellijst of film). Als één video van een schattige kat niet genoeg is, kun je bijvoorbeeld een volledige afspeellijst van video's over schattige katten vinden door op Afspeellijst te klikken onder 'Type resultaat' in het dropdown-menu Filters.

Afspeellijsten vinden met zoekfilters | Handige tips van YouTube Help

Mobiele app

Je kunt video's filteren op uploaddatum, aantal weergaven, duur en meer.

1. Open de YouTube-app.
  2. Tik op Zoeken .
  3. Geef een zoekterm op.
  4. Wanneer de resultaten worden weergegeven, tik je op Filteren filter results.
  5. Selecteer de filters die je wilt toevoegen aan je zoekopdracht, zoals Uploaddatum, Aantal weergaven of Met ondertiteling.

Mobiel internet

Je kunt filteren op uploaddatum en categorie.

1. Ga naar m.youtube.com.
  2. Tik op Zoeken .
  3. Geef een zoekterm op.
  4. Wanneer de resultaten worden weergegeven, tik je op de dropdown-menu's naast het zoekvak.