Finn ut mer om kommentarinnstillinger

Du kan velge å holde tilbake enkelte kommentarer for vurdering før de vises på videoen eller kanalen din. Finn ut hvordan du endrer kommentarinnstillingene dine.

Kommentarinnstillinger for videoer

Du kan velge å slå kommentarer av eller på eller sette dem på pause for en bestemt video. Når kommentarer er slått på, kan du bestemme hvilke som eventuelt skal holdes tilbake for vurdering.

Når du velger å slå kommentarer , kan du også velge om de skal holdes tilbake for vurdering. Du kan trykke på rullegardinmenyen Kommentarmoderering for å se alternativene:

• Ingen: Ikke hold tilbake kommentarer.
  • Grunnleggende: Hold tilbake potensielt upassende kommentarer.
  • Streng: Hold tilbake et større utvalg potensielt upassende kommentarer.
  • Hold tilbake alle: Hold tilbake alle kommentarer.
Tips: Hvis det finnes flere ord eller uttrykk du vil holde tilbake for vurdering, kan du legge dem til i listen over blokkerte ord.

Merk at kommentarer som holdes tilbake for vurdering,

• beholdes i YouTube Studio i inntil 60 dager
  • ikke vises offentlig, med mindre du godkjenner dem
  • kan være på over 100 forskjellige språk
Sett på pause

Hvis du velger Sett på pause, beholder du de eksisterende kommentarene dine, men du mottar ikke flere kommentarer for denne videoen før du slår på kommentarfunksjonen igjen.

Det kan være flere grunner til at du velger å sette kommentarer på pause. For eksempel kan det hende du plutselig har fått veldig mange kommentarer på en video og trenger mer tid til å gjennomgå dem, uten at det kommer nye kommentarer. Hvis du ønsker å få nye kommentarer igjen, kan du når som helst slå kommentarfunksjonen igjen

Av

Når du velger å slå kommentarer av, kan ikke seerne kommentere videoen. De ser i stedet en melding om at kommentarfunksjonen er slått av.

Kommentarinnstillinger på kanalnivå

Skjulte brukere

Du kan velge å skjule kommentarer som kommer fra bestemte brukere, på alle videoene på kanalen din.
Merk: Skjulte brukere kan ikke opprette klipp fra videoene eller direktesendingene dine. Finn ut mer.

Godkjent bruker

Kommentarer fra disse brukerne publiseres automatisk og filtreres ikke for blokkerte linker, blokkerte ord eller potensielt upassende innhold. Disse brukerne kan også sende meldinger i direktechatten når du har slått på modusen som begrenser direktechatten til utvalgte deltakere.
Blokkerte ord
Du kan legge til ord og uttrykk du ikke vil skal vises i kommentarer, i listen din over blokkerte ord.
Kommentarer som inneholder ordene du har blokkert, eller ord som ligner, kan bli holdt tilbake for vurdering i inntil 60 dager, med mindre de er lagt ut av noen på listen over godkjente brukere. Direktechatmeldinger som inneholder disse ordene eller ord som ligner, blir også blokkert.
Kommentarer med blokkerte ord kan vurderes og godkjennes via «Venter på vurdering»-fanen på Kommentarer-siden din.
Slik legger du til ord og uttrykk i listen over blokkerte ord:
  1. Åpne YouTube Studio.
  2. Til venstre klikker du på Innstillinger og så Fellesskap.
  3. På «Automatiserte filtre»-fanen ruller du til «Blokkerte ord».
  4. Legg til ord og uttrykk atskilt med komma.
  5. Velg LAGRE.
Merk: Blokkerte ord kan ikke brukes når du oppretter klipp fra videoene eller direktesendingene dine. Finn ut mer.
Blokkér kommentarer med linker
Du kan holde tilbake kommentarer som inneholder nettadresser, for vurdering. Slik gjør du det:
  1. Åpne YouTube Studio.
  2. Til venstre klikker du på Innstillinger og så Fellesskap.
  3. På «Automatiserte filtre»-fanen velger du Blokkér linker.
Kommentarer med linker blir ikke blokkert hvis de er lagt ut av deg, moderatorer eller godkjente brukere.
Direktechatmeldinger som inneholder nettadresser, blir også blokkert.
Kommentarer med linker og hashtagger kan vurderes og godkjennes i inntil 60 dager via «Venter på vurdering»-fanen på Kommentarer-siden din.

Standard kommentarinnstillinger

Du kan bruke de samme kommentarinnstillingene på alle nye videoopplastinger. Hvis du endrer standardinnstillingene for nye videoopplastinger, berører ikke dette eksisterende videoer.
Du kan velge å bruke andre kommentarinnstillinger i enkeltvideoer etter at du har lastet dem opp. Finn ut hvordan du endrer standardinnstillingene for kommentarer i nye videoer.

Kommentarinnstillinger for kanalsiden

Du kan endre innstillingen for nye kommentarer via Fellesskap-fanen på kanalen din. Finn ut hvordan du endrer kommentarinnstillingene dine.

Vanlige spørsmål om kommentarinnstillinger

Kan jeg blokkere visse ord, linker eller brukere fra én bestemt video?

Nei. Skjulte brukere og blokkering av ord eller linker gjelder automatisk for alle videoene dine og for kanalsiden din. Endringer i innstillingene kan også gjelde for nye og eksisterende videoer.
Merk: Endringer i kommentarinnstillingene gjelder bare for nye videoer.

Kan jeg gå gjennom kommentarer fra skjulte brukere?

Nei. Kommentarer fra skjulte brukere vises ikke i YouTube Studio.

Kan jeg vurdere kommentarer som er blokkert på grunn av bestemte ord eller linker?

Ja. Kommentarer med linker og blokkerte ord kan gjennomgås og godkjennes via «Venter på vurdering»-fanen på Kommentarer-siden din i inntil 60 dager.

Får jeg de gamle kommentarene mine tilbake hvis jeg slår kommentarfunksjonen av og så på igjen?

Ja. Hvis du slår kommentarfunksjonen av og så på igjen, blir de eksisterende kommentarene synlige igjen.
Hvis du slår av kommentarfunksjonen, vises de eksisterende kommentarene verken på videosiden eller i YouTube Studio.

Berøres eksisterende og fremtidige kommentarer av at jeg endrer innstillingene?

Endringer i innstillinger på kanalnivå eller videonivå samt blokkerte ord, skjulte brukere og blokkerte linker gjelder for fremtidige kommentarer.

Eksisterende kommentarer påvirkes bare hvis du

• slår av kommentarfunksjonen for en video. Når kommentarfunksjonen er slått av, ser du ikke eksisterende kommentarer før du slår på funksjonen igjen.
  • skjuler brukere. Hvis en bruker er skjult, vises ikke kommentarene vedkommende har lagt ut, på noen av videoene dine.

Hva slags kommentarer holdes tilbake for vurdering i grunnleggende og streng modus?

Hvis du velger grunnleggende kommentarmoderering, holdes kommentarer som kan være nettsøppel, selvpromotering, meningsløs tekst eller potensielt upassende innhold, tilbake i YouTube Studio. Disse kommentarene publiseres bare hvis du godkjenner dem.

Hvis du ønsker en høyere grad av beskyttelse for kanalen din, kan du velge streng kommentarmoderering, slik at flere kommentarer holdes tilbake for vurdering.

Siden disse innstillingene bruker AI for å oppdage kommentarer som bør holdes tilbake, kan det hende at resultatet ikke alltid blir riktig. Kanaleiere kan velge å ignorere, fjerne eller godkjenne kommentarene som vises på videoene deres.

Du kan gi tilbakemeldinger direkte i produktet når du gjennomgår kommentarer i YouTube Studio, ved å velge Send tilbakemelding.

Nøyaktigheten og antallet kommentarer som oppdages via disse innstillingene, kan endres etter hvert som vi jobber med å forbedre systemene våre.