Reacties beoordelen en beheren

Als je reacties hebt ingeschakeld voor je video's, kun je ze beheren met onze tools. Ontdek hoe je reacties in- of uitschakelt.

Reacties zijn niet beschikbaar bij privévideo's. Als je reacties wilt toestaan op een video die niet openbaar is, kun je een verborgen video uploaden.

Reacties verwijderen, melden of verbergen

Wanneer iemand een reactie bij je video plaatst, krijg je hiervan een melding. Klik rechts boven de reactie op het menupictogram Menu Meer om reacties te beheren:

• Verwijderen: Verwijder de reactie en de bijbehorende antwoorden van YouTube.
  • Spam of misbruik melden: Meld reacties die jij als spam of misbruik ervaart aan het team van YouTube.
  • Gebruiker verbergen op kanaal: Blokkeer de gebruiker zodat deze geen reacties meer kan plaatsen bij de video's op je kanaal. Als je van gedachten verandert, kun je de gebruiker later weer verwijderen uit de lijst met verborgen gebruikers in je Community-instellingen.

Hartjes toevoegen aan favoriete reacties

Met een hartje kun je vanuit Creator Studio laten zien dat je blij bent met de reactie van een kijker. Dit kun je doen op een weergavepagina, op een kanaal en in de reacties op het tabblad 'Community'.

Bètaversie van YouTube Studio

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Reacties in het linkermenu.
  3. Ga op het tabblad 'Openbaar' naar de reactie die je als favoriet wilt markeren en klik op het hartje .

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij je kanaal op www.youtube.com.
  2. Klik bovenaan de pagina op je accountpictogram .
  3. Klik op Creator Studio.
  4. Ga naar Community en klik op Reacties.
  5. Ga in het gedeelte 'Gepubliceerde reacties' naar de reactie die je als favoriet wilt markeren en klik op het hartje .
  6. Nadat je op een hartje hebt geklikt, zie je je kanaalpictogram met een hartje naast de pictogrammen voor duim omhoog/duim omlaag.

Weergavepagina, kanaal en het tabblad Community

1. Log in bij je kanaal op www.youtube.com.
  2. Navigeer naar de video op je kanaal.
  3. Zoek het hartje naast de pictogrammen voor duim omhoog/duim omlaag.
  4. Nadat je op een hartje hebt geklikt, zie je een bevestigingsbericht.

Kijkers krijgen jouw avatar met een klein rood hartje te zien. Afhankelijk van de instellingen die ze voor pc's en mobiele apparaten hebben ingeschakeld, ontvangen ze een melding dat de kanaaleigenaar hun reactie leuk vindt.

Reacties eerst beoordelen en goedkeuren

Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen

Als onze algoritmen hebben bepaald dat een reactie mogelijk ongepast is, kun je deze in een wachtrij laten plaatsen en zelf beoordelen. Dit maakt het makkelijker om reacties te beheren en de toon voor je kanaal aan te geven. Deze functie is wereldwijd beschikbaar en werkt voor reacties in de volgende talen: Engels, Spaans, Russisch, Portugees, Koreaans, Frans, Arabisch, Duits, Japans, Turks, Vietnamees, Thais en Indonesisch.

Ingehouden reacties vind je in de wachtrij 'Te beoordelen'. Jij bepaalt of je deze reacties goedkeurt, verbergt of meldt. Je kunt altijd woorden en filters toevoegen om meer reacties eerst te beoordelen.

De algoritmen voor de functie 'Vasthouden om te beoordelen' zijn mogelijk niet altijd even nauwkeurig. Deze functie is bedoeld om de meeste mogelijk ongepaste reacties te identificeren, maar het kan gebeuren dat sommige mogelijk ongepaste reacties niet worden gefilterd. Terwijl je de ingehouden reacties beoordeelt, leert het systeem van jouw feedback. Zo kan er steeds beter worden ingeschat welke soorten reacties je wilt beoordelen.

'Vasthouden om te beoordelen' inschakelen voor reacties bij een bestaande video

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van een video en selecteer Geavanceerd.
  4. Selecteer bij 'Reacties en beoordelingen' de optie Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen.
  5. Selecteer Opslaan.

Inschakelen voor reacties bij nieuwe video's en op je kanaalpagina

Als je deze instellingen wijzigt, heeft dat invloed op het volgende:

• Reacties bij nieuwe video-uploads (er is geen invloed op oude of nieuwe reacties bij bestaande video's)
  • Nieuwe reacties bij posts op de tabbladen 'Community' en 'Discussie' (inclusief oudere posts)

Je schakelt dit als volgt in:

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen in het linkermenu.
  3. Selecteer Community en dan Standaardinstellingen.
  4. Selecteer Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen.
  5. Selecteer Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

'Vasthouden om te beoordelen' inschakelen voor reacties bij een bestaande video

1. Log in bij YouTube.
  2. Ga naar je video en selecteer het tabblad 'Geavanceerde instellingen'.
  3. Ga naar het gedeelte 'Reacties toestaan' en selecteer Alles behalve mogelijk ongepaste reacties in het dropdownmenu.

Inschakelen voor reacties bij nieuwe video's en op je kanaal

1. Log in op je YouTube-account.
  2. Klik op je accountpictogram > Creator Studio.
  3. Selecteer Community > Community-instellingen in het menu.
  4. Scroll omlaag naar het gedeelte Standaardinstellingen.
  5. Selecteer Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen voor video's en/of kanalen.
Alle reacties toestaan

Je kunt alle reacties bij bepaalde video's toestaan door reacties in te schakelen. In de bètaversie van YouTube Studio kun je alle reacties toestaan voor toekomstige video-uploads en je kanaal.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen en dan Community in het linkermenu.
  3. Navigeer naar het tabblad 'Standaardinstellingen'.
  4. Selecteer de gewenste instellingen voor video's en kanalen.
  5. Klik op Opslaan.

Kijkers kunnen reacties nog steeds melden als ze ongepast zijn of spam bevatten. Reacties die onze communityrichtlijnen schenden, kunnen worden verwijderd. Als je reactie-instellingen op kanaalniveau hebt geconfigureerd, worden toepasselijke reacties alsnog ingehouden of geblokkeerd.

Alle reacties eerst goedkeuren

Je kunt instellen dat alle nieuwe reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze bij je video of op je kanaal worden geplaatst.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Klik op de titel of thumbnail van de video.
  4. Selecteer het tabblad Geavanceerd.
  5. Selecteer bij 'Reacties en beoordelingen' de optie Alle reacties eerst beoordelen.
  6. Klik op Opslaan.

Deze instelling is alleen van toepassing op nieuwe reacties en niet op reacties die al op je kanaal staan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Zoek de video in Videobeheer.
  2. Klik onder de video op Bewerken.
  3. Klik op Geavanceerde instellingen.
  4. Selecteer Goedgekeurd onder 'Reacties toestaan'.

Reacties met links erin eerst beoordelen

Reacties die links bevatten, kun je eerst beoordelen.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Instellingen en dan Community in het linkermenu.
  3. Vink het selectievakje naast 'Links blokkeren' aan.
  4. Selecteer Opslaan.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar je Creator Studio.
  2. Ga naar de Community-instellingen van je kanaal door Community > Community-instellingen te selecteren in het linkermenu.
  3. Ga naar Links en vink het vakje aan om nieuwe reacties met links erin automatisch ter beoordeling in te houden.
Reacties beoordelen die als spam zijn aangemerkt

Als iemand een reactie post die eruitziet als spam, kun je deze reactie beoordelen, goedkeuren of verwijderen.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Reacties in het linkermenu.
  3. Selecteer het tabblad Waarschijnlijke spam.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar Creator Studio.
  2. Ga naar je reacties door in het linkermenu Community > Reacties te selecteren.
  3. Klik op het tabblad Waarschijnlijk spam.
Ingehouden reacties beoordelen
  1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Reacties in het linkermenu.
  3. Selecteer het tabblad Te beoordelen.

Terwijl je deze reacties beoordeelt, leert de functie van jouw feedback zodat YouTube in de toekomst beter kan inschatten welke soorten reacties je wilt beoordelen. Na verloop van tijd kost het je dankzij deze functie minder werk om toezicht te houden op de reacties in je community.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Ga naar het tabblad 'Reacties' van je kanaal door in het linkermenu Community > Reacties te selecteren.
  2. Selecteer het tabblad Te beoordelen.
  3. Je ziet een lijst van alle te beoordelen reacties met de tag 'Automatisch ingehouden'.
  4. Je kunt elke reactie goedkeuren, verbergen of melden.
Bulkbeheer voor video's

Je kunt reacties voor meerdere video's tegelijk beheren.

1. Log in bij de bètaversie van YouTube Studio.
  2. Selecteer Video's in het linkermenu.
  3. Vink de vakjes aan naast de video's die je wilt bewerken.
  4. Selecteer Bewerken en kies vervolgens het type wijziging dat je wilt toepassen op reacties.
  5. Voer de details van de wijziging in en selecteer Video's updaten.

Instructies voor de klassieke versie van Creator Studio

1. Log in bij YouTube op een computer.
  2. Ga naar Creator Studio > Videobeheer.
  3. Vink het vakje aan naast de video's die je wilt beheren.
  4. Klik bovenaan het scherm op het menu Acties
  5. Selecteer Meer acties > Reacties
  6. Maak een keuze uit de volgende opties:
    • Alle reacties toestaan
    • Mogelijk ongepaste reacties eerst beoordelen
    • Alleen goedgekeurde reacties toestaan
    • Reacties niet toestaan

Een reactiemoderator uitnodigen

Je kunt andere YouTube-gebruikers met een kanaal vragen om je reacties te beheren. Meer informatie over hoe je een reactiemoderator toevoegt aan je kanaal.

Ontdek hoe je aanvullende filtertools kunt gebruiken om reacties proactief te beheren.