Moderer og vurder kommentarer

Når kommentarer er slått på for videoene dine, kan du bruke verktøyene våre til å moderere samtalen. Finn ut hvordan du slår på kommentarer.

Kommentarfunksjonen er ikke tilgjengelig for private videoer. Hvis du vil tillate kommentarer i en video som ikke er offentlig tilgjengelig, kan du publisere videoen som ikke oppført i stedet.

Fjern, rapportér eller skjul kommentarer

Du mottar et varsel når noen kommenterer videoen din. Klikk på menyikonet Mer-menyen øverst til høyre i kommentaren hvis du vil gjøre noe med den:

• Fjern: Fjern kommentaren samt eventuelle svar på kommentaren.
  • Rapportér nettsøppel eller misbruk: Rapportér kommentarer du mener er nettsøppel eller misbruk, til YouTube-teamet.
  • Skjul brukeren på kanalen: Blokkér brukeren fra å legge ut kommentarer på videoer på kanalen din. Hvis du ombestemmer deg, kan du fjerne brukeren fra listen over skjulte brukere i fellesskapsinnstillingene dine.

Gi et hjerte til favorittkommentarene dine

Du kan bruke hjerter til å vise at du setter pris på seerkommentarer. Du kan gjøre dette fra Skaperstudio, på en videoside, på en kanal eller på Fellesskap-fanen.

Skaperstudio

1. Logg på kanalen din på www.youtube.com.
  2. Øverst på siden klikker du på kontoikonet .
  3. Klikk på Skaperstudio.
  4. Gå til Fellesskap, og klikk på Kommentarer.
  5. I delen «Publiserte kommentarer» går du til kommentaren du vil legge til som favoritt, og klikker på hjertet .
  6. Når du har klikket på hjertet, ser du kanalikonet ditt med et hjerte ved siden av Liker- og Liker ikke-ikonene.

Videosiden, kanalen og Fellesskap-fanen

1. Logg på kanalen din på www.youtube.com.
  2. Naviger til en video på kanalen din.
  3. Se etter hjertet ved siden av Liker- og Liker ikke-ikonene.
  4. Når du har klikket på hjertet, ser du en bekreftelsesmelding om at du har lagt til et hjerte for kommentaren.

Brukerbildet ditt vises med et lite rødt hjerte, og den aktuelle seeren får et varsel (avhengig av innstillingene vedkommende har angitt på datamaskinen eller mobilenheten) om at kanaleieren har gitt kommentaren et hjerte.

Hold tilbake og vurder kommentarer for godkjenning

Hold tilbake alle kommentarer for godkjenning

Du kan kreve at alle nye kommentarer må godkjennes før de blir lagt ut på videoen eller kanalen din.

1. Finn den aktuelle videoen i Videobehandler.
  2. Under videoen klikker du på Rediger.
  3. Klikk på Avanserte innstillinger.
  4. Velg Godkjente under «Tillat kommentarer».

Denne innstillingen gjelder bare for nye kommentarer og ikke for kommentarer som allerede er lagt ut på kanalen din.

Hold tilbake kommentarer med linker for gjennomgang

Du kan holde tilbake kommentarer som inneholder linker, for gjennomgang.

1. Gå til Skaperstudio.
  2. Gå til fellesskapsinnstillingene på kanalen din ved å velge Fellesskap > Fellesskapinnstillinger i menyen til venstre.
  3. Gå til Linker, og merk av i boksen for automatisk å holde tilbake nye kommentarer med linker for gjennomgang.
Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering

Du kan holde potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering. Potensielt upassende kommentarer avgjøres av en algoritme. Dermed kan det bli enklere for deg å moderere kommentarer og angi tonen på kanalen din. Denne funksjonen er tilgjengelig globalt og fungerer på kommentarer på følgende språk: engelsk, spansk, russisk, portugisisk, koreansk, fransk, arabisk, tysk, japansk, tyrkisk og vietnamesisk.

Hvis du velger å gjøre dette, vises kommentarer i «Venter på vurdering»-køen din. Det er ditt valg om du vil godkjenne, skjule eller rapportere disse kommentarene, og du kan når som helst legge til ord og filtre for å fange opp flere kommentarer.

Algoritmene som brukes i funksjonen som holder kommentarene tilbake for vurdering, er ikke alltid nøyaktige. Denne funksjonen skal fange opp mesteparten av de potensielt støtende kommentarene, men det er mulig at enkelte potensielt støtende kommentarer ikke blir filtrert bort. Når du vurderer tilbakeholdte kommentarer, tar systemet tilbakemeldingen din med i beregningen for fremtidige kommentarer, slik at det over tid blir bedre i stand til å identifisere typene kommentarer som bør holdes tilbake for vurdering.

Merk: Kommentarer som allerede er lagt ut, berøres ikke av funksjonen som holder kommentarer tilbake for vurdering – denne funksjonen brukes bare på nye kommentarer.

Slå på «Hold tilbake for vurdering»-funksjonen for tidligere videokommentarer

1. Logg på YouTube.
  2. Gå til den aktuelle videoen, og velg «Avanserte innstillinger»-fanen.
  3. Under «Tillat kommentarer»-delen velger du Alle unntatt potensielt upassende kommentarer fra rullegardinmenyen.

Slå på for nye video- og kanalkommentarer

1. Logg på YouTube-kontoen din.
  2. Klikk på kontoikonet ditt > Skaperstudio.
  3. I menyen velger du Fellesskap > Fellesskapsinnstillinger.
  4. Rull ned til «Standardinnstillinger»-delen.
  5. Velg Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering for de aktuelle videoene og/eller kanalene.
Vurder kommentarer som er filtrert som nettsøppel

Hvis noen legger igjen en kommentar som ser ut som nettsøppel, kan du vurdere, godkjenne eller slette den.

1. Gå til Skaperstudio.
  2. Gå til kommentarene dine ved å velge Fellesskap > Kommentarer i menyen til venstre.
  3. Klikk på Sannsynligvis nettsøppel-fanen.
Vurder kommentarer som er holdt tilbake for vurdering
  1. Gå til Kommentarer-fanen på kanalen din ved å velge Fellesskap > Kommentarer i menyen til venstre.
  2. Velg Venter på vurdering-fanen.
  3. Du ser en liste over alle kommentarer som er holdt tilbake, med en «Rapportert automatisk»-etikett.
  4. Du kan godkjenne, skjule eller rapportere hver kommentar.

Når du vurderer kommentarer som holdes tilbake, tar funksjonen tilbakemeldingen din med i beregningen for fremtidige kommentarer. Den blir dermed bedre til å finne de kommentarene du ønsker å vurdere. Over tid gjør denne funksjonen at du kan bruke mindre tid og innsats på å overvåke kommentarene i fellesskapet ditt.

Masseadministrering av videoer

Du kan administrere kommentarer for flere videoer samtidig.

1. Logg på YouTube på en datamaskin.
  2. Gå til Skaperstudio > Videobehandler.
  3. Merk av i boksen ved siden av videoene du vil administrere.
  4. Øverst på skjermen klikker du på Handlinger-menyen.
  5. Velg Flere handlinger > Kommentarer
  6. Velg blant følgende alternativer:
    • Tillat alle kommentarer
    • Hold potensielt upassende kommentarer tilbake for vurdering
    • Tillat bare godkjente kommentarer
    • Ikke tillat kommentarer

Inviter en kommentarmoderator

Du kan invitere andre YouTube-brukere som har kanaler, til å moderere kommentarene på kanalen din. Finn ut mer om hvordan du legger til en kommentarmoderator på kanalen din.

Finn ut hvordan du bruker flere filtreringsverktøy til å hjelpe deg med proaktiv kommentarmoderering.