Redigera eller inaktivera licensstrategier

När du har skapat en licensstrategi kan du redigera strategins titel, prissättning och användningsinformation. För kanalbaserade licensstrategier kan du lägga till kanaler eller ta bort dem från den kostnadsfria licensen efter behov. Om du inte längre använder en licensstrategi kan du inaktivera den.

Varje redigering sparas och är synlig som en Version i Innehållshanteraren i Studio.

Redigera en licensstrategi

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Licenshantering i menyn till vänster.
  3. Om du vill redigera en plattformsstrategi stannar du kvar på fliken Plattformsstrategier. Klicka på fliken Kanalbaserade strategier för att redigera en kanalbaserad strategi.
    • Om du vill filtrera listan efter strategititel klickar du på filterfältet  följt av Strategititel. Ange en titel på strategin och klicka på ANVÄND.
  4. Klicka på titeln på licensstrategin du vill redigera.
  5. Uppdatera titel, pris eller andra uppgifter.
  6. Klicka på SPARA.

Lägga till eller ta bort kanaler från en kanalbaserad strategi

Om du har skapat en kanalbaserad licensstrategi med en kostnadsfri licens till vissa kanaler kan du lägga till eller ta bort kanaler från licensstrategin.

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Licenshantering i menyn till vänster.
  3. Klicka på fliken Kanalbaserade strategier.
  4. Klicka på den licensstrategi du vill lägga till kanaler i eller ta bort kanaler från.
    • Klicka på LÄGG TILL KANALER om du vill lägga till kanaler. Klistra in aktuella kanal-id:n och klicka på LÄGG TILL.
    • Om du vill ta bort kanaler markerar du dem och klickar på TA BORT KANALER i bannern högst upp. Om du har tagit bort en kanal av misstag kan du välja kanalen och klicka på ÅNGRA BORTTAGNING på bannern högst upp.
  5. Klicka på SPARA.
  6. Klicka på BEKRÄFTA för att slutföra uppdateringen.

Inaktivera en licensstrategi

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Licenshantering i menyn till vänster.
  3. Om du vill inaktivera en licensstrategi för plattform stannar du kvar på fliken Plattformsstrategier. Om du vill inaktivera en kanalbaserad licensstrategi klickar du på fliken Kanalbaserade strategier
    • Om du vill filtrera listan efter strategititel klickar du på filterfältet  följt av Strategititel. Ange en titel på strategin och klicka på ANVÄND.
  4. Välj den licensstrategi du vill inaktivera.
  5. Klicka på INAKTIVERA LICENSSTRATEGI.
Om du vill inaktivera en licensstrategi för en tillgång följer du stegen här.

Visa versionshistorik

Ändringar som du gör i dina licensstrategier sparas och visas som Versioner i Innehållshanteraren i Studio. Välj Justerat pris eller Historik om du vill se en lista över ändringar av licensstrategin. Klicka på en rad i listan av versioner om du vill se mer information om kanalerna som har lagts till eller tagits bort vid varje ändring.

Klicka på rullgardinsmenyn på fliken Historik för att se detaljer om den uppdaterade licensstrategin:

• Versioner: Se information om ändringen, oavsett om det var en uppdatering av den befintliga licensstrategin eller ett val av en ny.
  • Titel | Pris: Se titel och prisnivå för en licensstrategi.
  • Startdatum och slutdatum: Anger när en viss licensstrategi tilldelades en tillgång och när den ändrades eller inaktiverades. Slutdatumet är inte detsamma som licensens varaktighet.
  • Förvärv: Anger antalet licenser som har köpts i butiken.
  • Användning: Anger hur många gånger det licensierade innehållet faktiskt användes i en video.
  • Status: Anger aktuell status för licensstrategin. Denna kan vara antingen Aktuella villkor eller Tidigare villkor.

På fliken Justerat pris visas mer information, till exempel användaruppgifter eller tidsstämpeln för när en ändring gjordes. Om en strategi har påverkats av en prisjustering av utgivaren innehåller den reviderade strategin utgivarens namn i titeln.

Det går inte att radera versioner av licensstrategin. Versioner som har 0 förvärv visas inte.