Endre eller deaktiver lisensstrategier

Når du har opprettet en lisensstrategi, kan du endre navn, pris eller bruksinformasjon for strategien. For kanalbaserte lisensstrategier kan du legge til eller fjerne kanaler fra den kostnadsfrie lisensen etter behov. Hvis du ikke bruker en lisensstrategi lenger, kan du deaktivere den.

Alle endringer lagres og vises som en «versjon» i Studio-innholdsbehandlingen.

Endre lisensstrategier

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Lisensadministrering på menyen til venstre.
  3. Hvis du skal endre en plattformstrategi, holder du deg på Plattformstrategier-fanen. Hvis du skal endre en kanalbasert strategi, klikker du på Kanalbaserte strategier-fanen.
    • Hvis du skal filtrere listen etter navnet på strategien, klikker du på filterlinjen  etterfulgt av Navn på strategi. Skriv inn et navn på en strategi, og klikk på BRUK.
  4. Klikk på navnet til lisensstrategien du vil endre.
  5. Oppdater navnet, prisen eller andre opplysninger.
  6. Klikk på LAGRE.

Legg til eller fjern kanaler fra kanalbaserte strategier

Hvis du har opprettet en kanalbasert lisensstrategi der enkelte kanaler tilbys en kostnadsfri lisens, kan du legge til eller fjerne kanaler fra lisensstrategien.

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Lisensadministrering på menyen til venstre.
  3. Klikk på Kanalbaserte strategier-fanen.
  4. Klikk på lisensstrategien du vil legge til kanaler i eller fjerne kanaler fra.
    • Klikk på LEGG TIL KANALER for å legge til kanaler. Lim inn kanal-ID-ene og klikk på LEGG TIL.
    • Hvis du vil fjerne kanaler, velger du de aktuelle kanalene og klikker på FJERN KANALER på banneret øverst. Hvis du har fjernet en kanal ved en feil, kan du velge kanalen og klikke på ANGRE FJERNING på banneret øverst.
  5. Klikk på LAGRE.
  6. Klikk på BEKREFT for å fullføre oppdateringen.

Deaktiver lisensstrategier

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Lisensadministrering på menyen til venstre.
  3. Hvis du skal deaktivere en plattformlisensstrategi, holder du deg på Plattformstrategier-fanen. Hvis du skal deaktivere en kanalbasert lisensstrategi, klikker du på Kanalbaserte strategier-fanen.
    • Hvis du skal filtrere listen etter navnet på strategien, klikker du på filterlinjen  etterfulgt av Navn på strategi. Skriv inn et navn på en strategi, og klikk på BRUK.
  4. Velg lisensstrategien du vil deaktivere.
  5. Klikk på DEAKTIVER LISENSSTRATEGI.
For å deaktivere en lisensstrategi for et innholdselement, følg denne fremgangsmåten.

Se versjonsloggen

Endringer i lisensstrategiene dine lagres og vises som «versjoner» i Studio-innholdsbehandlingen. For å se en oversikt over versjonene av en lisensstrategi, velg Justert pris eller Logg . Du kan klikke på raden for en versjon for å finne mer informasjon om hvilke kanaler som ble lagt til eller fjernet i denne versjonen.

Klikk på rullegardinpilen på Logg-fanen for å se informasjon om den oppdaterte lisensstrategien:

• Versjoner: Her kan du se nærmere informasjon om endringen – om den eksisterende lisensstrategien ble oppdatert, eller om en ny ble valgt.
  • Navn | Pris: Her kan du se navnet på og prisnivået for en lisensstrategi.
  • Startdato og sluttdato: Her kan du se når en bestemt lisensstrategi ble tilordnet et innholdselement, og når den ble endret eller deaktivert. Sluttdatoen er ikke det samme som Lisensens varighet.
  • Brukeranskaffelser: Her kan du se antallet lisenser som er kjøpt i Creator Music-butikkfronten.
  • Bruk: Her kan du se hvor mange ganger det lisensierte innholdet faktisk ble brukt i en video.
  • Status: Her kan du se gjeldende status for lisensstrategien med «gjeldende vilkår» eller «tidligere vilkår»

Justert pris-fanen finner du mer informasjon, for eksempel brukerinformasjon eller et tidsstempel for når en endring ble gjort Hvis en strategi er berørt av prisjustering fra utgiveren, vises navnet til utgiveren sammen med tittelen til strategien som er endret.

Versjoner av lisensstrategier kan ikke slettes. Versjoner med 0 brukeranskaffelser vises ikke.