Licentiestrategieën bewerken of deactiveren

Nadat je een licentiestrategie hebt gemaakt, kun je de titel, prijzen en gebruiksgegevens van de strategie bewerken. Voor kanaalgebaseerde licentiestrategieën kun je zo nodig kanalen toevoegen of verwijderen uit de licentie voor kosteloos gebruik. Als je een licentiestrategie niet meer gebruikt, kun je deze deactiveren.

Elke bewerking wordt in Studio Content Manager opgeslagen en weergegeven als een revisie.

Een licentiestrategie bewerken

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Licentiebeheer in het linkermenu.
  3. Als je een platformstrategie wilt bewerken, blijf je op het tabblad Platformstrategieën. Als je een kanaalgebaseerde strategie wilt bewerken, klik je op het tabblad Op kanaal gebaseerde strategieën.
    • Als je de lijst wilt filteren op strategietitel, klik je op de filterbalk  en dan Strategietitel. Geef een titel van een strategie op en klik op TOEPASSEN.
  4. Klik op de titel van de licentiestrategie die je wilt bewerken.
  5. Update de titel, prijzen of aanvullende details.
  6. Klik op OPSLAAN.

Kanalen toevoegen aan of verwijderen uit een kanaalgebaseerde strategie

Als je een kanaalgebaseerde licentiestrategie hebt gemaakt die bepaalde kanalen een licentie voor kosteloos gebruik geeft, kun je kanalen toevoegen aan of verwijderen uit de licentiestrategie.

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Licentiebeheer in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Op kanaal gebaseerde strategieën.
  4. Klik op de licentiestrategie waaraan je kanalen wilt toevoegen of waaruit je kanalen wilt verwijderen.
    • Klik op KANALEN TOEVOEGEN om kanalen toe te voegen. Plak de kanaal-ID's en klik op TOEVOEGEN.
    • Als je kanalen wilt verwijderen, selecteer je de kanalen en klik je in de bovenste banner op KANALEN VERWIJDEREN. Als je per ongeluk een kanaal hebt verwijderd, selecteer je het kanaal en klik je in de bovenste banner op VERWIJDEREN ONGEDAAN MAKEN.
  5. Klik op OPSLAAN.
  6. Klik op BEVESTIGEN om de update af te ronden.

Een licentiestrategie deactiveren

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Licentiebeheer in het linkermenu.
  3. Als je een platformgebaseerde licentiestrategie wilt deactiveren, blijft je op het tabblad Platformstrategieën. Als je een kanaalgebaseerde licentiestrategie wilt deactiveren, klikt je op het tabblad Op kanaal gebaseerde strategieën
    • Als je de lijst wilt filteren op strategietitel, klik je op de filterbalk  en dan Strategietitel. Geef een titel van een strategie op en klik op TOEPASSEN.
  4. Selecteer de licentiestrategie die je wilt deactiveren.
  5. Klik op LICENTIESTRATEGIE DEACTIVEREN.
Als je een licentiestrategie voor een item wilt deactiveren, volg je deze stappen.

Revisiegeschiedenis weergeven

Wijzigingen in je licentiestrategieën worden opgeslagen en zijn als revisies zichtbaar in Studio Content Manager. Selecteer Aangepaste prijs  of Geschiedenis  om een overzicht te bekijken van de revisies van licentiestrategieën. Je kunt op elke revisierij klikken voor meer informatie over de kanalen die zijn toegevoegd of verwijderd toen de revisie werd gemaakt.

Klik op het tabblad Geschiedenis  op de dropdownpijl voor meer informatie over de geüpdatete licentiestrategie:

• Revisies: Bekijk de details van de wijziging, of het nu gaat om een update van de bestaande licentiestrategie of de selectie van een nieuwe licentiestrategie.
  • Titel | Prijs: Bekijk de titel en het prijsniveau van een licentiestrategie.
  • Startdatum en einddatum: Geeft aan wanneer een bepaalde licentiestrategie aan een item is toegewezen en wanneer deze is gewijzigd of gedeactiveerd. De einddatum is niet hetzelfde als de looptijd van de licentie.
  • Acquisities: Geeft het aantal licenties aan dat is aangekocht.
  • Gebruik: Geeft aan hoe vaak de gelicentieerde content in een video is gebruikt.
  • Status: De huidige status van de licentiestrategie, kan 'huidige voorwaarden' of 'vorige voorwaarden' aangeven.

Op het tabblad Aangepaste prijs zie je meer informatie, zoals gebruikersgegevens of het tijdstempel van de wijziging. Als een strategie is beïnvloed door een prijsaanpassing voor uitgevers, bevat de herziene strategie de naam van de uitgever in de titel.

Revisies van licentiestrategieën kunnen niet worden verwijderd. Revisies die geen acquisities hebben, worden niet weergegeven.