Opprett lisensstrategier

Med en lisensstrategi kan du spesifisere hvilke vilkår YouTube-skaperne godtar når de kjøper lisens til innholdet ditt via YouTube Creator Music. Du kan opprette to typer lisensstrategier:

• Plattformlisensstrategi: gjelder for alle YouTube-skapere som vil lisensiere innholdet ditt.
  • Kanalbasert lisensstrategi: gjelder for bestemte kanaler du spesifiserer.

Når du oppretter en lisensstrategi, kan du velge mellom forhåndsdefinerte eller egendefinerte prispunkter. Finn ut mer om lisenspriser.

Merk:

• Én lisensstrategi kan gjelde for mange innholdselementer.
  • Du kan opprette opptil 5000 lisensstrategier.
  • Hvis en utgiver har angitt en minstepris, må lisensstrategien din samsvare med minimumsprisen som er angitt av utgiveren. En lisensstrategi er ugyldig hvis bare ett av kanalsegmentene har lavere pris enn utgiverens pris for det aktuelle innholdselementet.

Opprett plattformstrategier

For å opprette en plattformstrategi må du først tilordne Lisensadministrering-funksjonen til rollen din i innholdsbehandlingen. Deretter følger du denne fremgangsmåten for å opprette strategien:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Lisensadministrering på menyen til venstre.
  3. Klikk på OPPRETT EN PLATTFORMSTRATEGIPlattformstrategier-fanen.
  4. Skriv inn navnet på lisensstrategien i Navn på strategi-feltet.
    • Velg et unikt navn som oppsummerer strategien, og som tydelig skiller den fra andre lisensstrategier.
  5. UnderPrisstrategi kan du enten velge en forhåndsdefinert lisensstrategi (Markedsføring, Balansert, Premium eller Kostnadsfritt), eller angi dine egne prispunkter ved å velge Egendefinert. Finn ut mer om lisenspriser.
    Hvis en utgiver har angitt en minstepris, må lisensstrategien din samsvare med minimumsprisen som er angitt av utgiveren. En lisensstrategi er ugyldig hvis bare ett av kanalsegmentene har lavere pris enn utgiverens pris for det aktuelle innholdselementet.
  6. Under Mer informasjon angir du Lisensens varighet (når lisensen utløper for skaperen) til 2 år, 5 år, 10 år eller Evigvarende. Når lisensen utløper, kan det opprettes et Content ID-krav mot videoen hvis innholdet ditt fortsatt brukes.
    Merk: Geografisk gyldighet viser til hvor i verden innholdet kan brukes i henhold til lisensen. Lisensbruk viser til hvor mange videoer en skaper kan bruke innholdet i.
  7. Klikk på LAGRE.

Når du har opprettet lisensstrategien, kan du se og endre den på Lisensiering-fanen. Finn ut mer.

Tips: Når du oppretter en egendefinert lisensstrategi, kan du klikke på kopieringsikonet  for at den samme prisen skal gjelde for alle skapersegmentene, eller klikke på multiplikatorikonet for at prispunktene skal justeres etter de ulike segmentene.

Opprett kanalbaserte strategier

Med kanalbaserte lisensstrategier kan du gi kanaler som lisensierer innholdselementene dine, fritak fra Content ID-krav som påvirker inntektsgenerering. Dette gjør du ved å gi slike kanaler en kostnadsfri lisens til å bruke bestemte innholdselementer du angir.

Merk: Hvis du vil frita kanaler fra alle Content ID-krav, kan du legge dem til i godkjenningslisten din.

For å opprette en kanalbasert strategi må du først tilordne Kanalbasert lisensadministrering-funksjonen til rollen din i innholdsbehandlingen. Deretter følger du denne fremgangsmåten for å opprette strategien:

1. Logg på Studio-innholdsbehandlingen.
  2. Velg Lisensadministrering på menyen til venstre.
  3. Klikk på Kanalbaserte strategier-fanen.
  4. Klikk på OPPRETT EN KANALBASERT STRATEGI.
  5. Skriv inn navnet på lisensstrategien i Navn på strategi-feltet.
    • Velg et unikt navn som oppsummerer strategien, og som tydelig skiller den fra andre lisensstrategier.
  6. Skriv inn kanal-ID-ene i Kanaler-feltet.
    • Kanal-ID-en er den alfanumeriske strengen på 24 tegn som starter med «UC» i kanalnettadressen.
  7. I Mer informasjon-delen angir du Lisensens varighet (når lisensen utløper for skaperen) til 2 år, 5 år, 10 år eller Evigvarende. Når lisensen utløper, kan det opprettes et Content ID-krav mot videoen hvis innholdet ditt fortsatt brukes.
    Merk: Geografisk gyldighet viser til hvor i verden innholdet kan brukes i henhold til lisensen. Lisensbruk viser til hvor mange videoer en skaper kan bruke innholdet i.
  8. Klikk på LAGRE.

Når du har opprettet den kanalbaserte lisensstrategien, kan du se og endre den på Kanalbaserte strategier-fanen. Finn ut mer.

Utgiverens minimumspris

Noen utgivere angir minimumspris på innholdselementer de eier, som er den laveste prisen sporet kan lisensieres for. Når en utgiver angir en minimumspris, må plateselskapet/distributøren dekke prisen som er angitt i Studio-innholdsbehandlingen.

Hvis du har brukt forhåndsdefinerte lisensstrategier som ikke samsvarer med minimumsprisen til utgiveren, oppdateres strategien automatisk i Creator Music, slik at muligheten for lisensiering ikke går tapt.