Een licentiestrategie maken

Een licentiestrategie legt de voorwaarden vast waarmee YouTube-creators akkoord gaan als ze een licentie voor je content kopen in YouTube Creator Music. Er zijn 2 soorten licentiestrategieën die je kunt maken:

• Platformgebaseerde licentiestrategie: geldt voor elke YouTube-creator die een licentie wil voor je content.
  • Kanaalgebaseerde licentiestrategie: geldt voor bepaalde kanalen die je opgeeft.

Als je een licentiestrategie maakt, kun je kiezen uit vooraf ingestelde prijspunten of je eigen prijspunten bepalen. Meer informatie over licentieprijzen.

Opmerkingen:

• Eén licentiestrategie kan op meerdere items worden toegepast.
  • Je kunt maximaal 5000 licentiestrategieën maken.
  • Als een uitgever een minimumprijs heeft ingesteld, moet je licentiestrategie daaraan voldoen. Een licentiestrategie komt niet in aanmerking als de prijs van slechts één kanaalsegment lager is dan de prijs van de uitgever voor dat item.

Een platformgebaseerde strategie maken

Als je een platformgebaseerde strategie wilt maken, moet je eerst de functie Licentiebeheer toewijzen aan je rol in Content Manager. Vervolgens volg je deze stappen om de strategie te maken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Licentiebeheer in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Platformstrategieën op PLATFORMSTRATEGIE MAKEN.
  4. Vul in het vak Strategietitel een titel in voor de licentiestrategie.
    • Kies een unieke naam die aangeeft wat de strategie is en duidelijk is te onderscheiden van de naam van andere licentiestrategieën.
  5. Kies onder Prijsstrategie een vooraf ingestelde licentiestrategie (Promotie , Gebalanceerd , Premium of Kosteloos). ) of selecteer Aangepast om je eigen prijspunten in te stellen. Meer informatie over licentieprijzen.
    Als een uitgever een minimumprijs heeft ingesteld, moet je licentiestrategie daaraan voldoen. Een licentiestrategie komt niet in aanmerking als de prijs van slechts één kanaalsegment lager is dan de prijs van de uitgever voor dat item.
  6. Stel onder Aanvullende details de optie Looptijd van licentie (hoelang een creator je content kan gebruiken) in op 2 jaar, 5 jaar, 10 jaar of Onbeperkte duur. Als het item wordt gebruikt nadat de licentie is verlopen, kun je een Content ID-claim indienen voor de video.
    Opmerking: Gebruiksgebied geeft aan waar in de wereld het gebruik van de content is toegestaan met de licentie. Licentiegebruik geeft aan in hoeveel video's een creator de content mag gebruiken.
  7. Klik op OPSLAAN.

Nadat je een licentiestrategie hebt gemaakt, kun je deze bekijken en bewerken op het tabblad Licenties. Meer informatie

Tip: Als je een aangepaste licentiestrategie maakt, klik je op het kopieericoon  om dezelfde prijs in te voegen in alle creatorsegmenten of klik je op het multiplier-icoon  om een multiplier te gebruiken die de prijspunten aanpast op basis van de verschillende creatorsegmenten.

Een kanaalgebaseerde strategie maken

Met kanaalgebaseerde licentiestrategieën kun je kanalen met een licentie uitsluiten van Content ID-claims die invloed hebben op inkomsten genereren. Dit doe je door deze kanalen een licentie voor kosteloos gebruik te geven om bepaalde door jou opgegeven items te gebruiken.

Opmerking: Als je kanalen wilt vrijstellen van alle Content ID-claims, moet je kanalen op de toelatingslijst zetten.

Als je een kanaalgebaseerde strategie wilt maken, moet je eerst de functie Op kanaal gebaseerd licentiebeheer toewijzen aan je rol in Content Manager. Volg daarna deze stappen om de strategie te maken:

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Licentiebeheer in het linkermenu.
  3. Klik op het tabblad Op kanaal gebaseerde strategieën.
  4. Klik op OP KANAAL GEBASEERDE STRATEGIE MAKEN.
  5. Vul in het vak Strategietitel een titel in voor de licentiestrategie.
    • Kies een unieke naam die aangeeft wat de strategie is en duidelijk is te onderscheiden van de naam van andere licentiestrategieën.
  6. Geef in het vak Kanalen de kanaal-ID's op.
    • De kanaal-ID is de alfanumerieke reeks van 24 tekens die begint met UC in de kanaal-URL.
  7. Stel onder Aanvullende details de optie Looptijd van licentie (hoelang een creator je content kan gebruiken) in op 2 jaar, 5 jaar, 10 jaar of Onbeperkte duur. Als het item wordt gebruikt nadat de licentie is verlopen, kun je een Content ID-claim indienen voor de video.
    Opmerking: Gebruiksgebied geeft aan waar in de wereld het gebruik van de content is toegestaan met de licentie. Licentiegebruik geeft aan in hoeveel video's een creator de content mag gebruiken.
  8. Klik op OPSLAAN.

Zodra je een kanaalgebaseerde licentiestrategie hebt gemaakt, kun je deze bekijken en bewerken op het tabblad Op kanaal gebaseerde strategieën. Meer informatie

Minimumprijzen van uitgevers

Sommige uitgevers stellen een minimumprijs in voor items waarvan ze de eigenaar zijn. Dit is de laagste prijs waarvoor een track wordt gelicentieerd. Als een uitgever een minimumprijs instelt, moet het label of de distributeur voldoen aan de prijs die is ingesteld in Studio Content Manager.

Als je vooraf ingestelde licentiestrategieën gebruikt die niet voldoen aan de minimumprijs van een uitgever, wordt de strategie automatisch geüpdatet in Creator Music om verlies van licentieerbaarheid te voorkomen.