Lisenssistrategian luominen

Lisenssistrategia määrittelee ehdot, jotka YouTube-sisällöntuottaja hyväksyy ostaessaan lisenssin sisällön käyttöön YouTube Creator Musicista. Lisenssistrategioita on kahta eri tyyppiä:

• Alustalisenssistrategia koskee kaikkia YouTube-sisällöntuottajia, jotka haluavat lisensoida sisältöäsi.
  • Kanavapohjainen lisenssistrategia koskee valitsemiasi kanavia.

Kun luot lisenssistrategian, voit valita jonkin valmiin hintapisteen tai luoda oman. Lue lisää lisenssien hinnoittelusta.

Huomioitavaa

• Sama lisenssistrategia voi koskea monia sisältökohteita.
  • Lisenssistrategioita voi olla enintään 5 000.
  • Jos julkaisija on asettanut minimihinnan, lisenssistrategiasi on oltava julkaisijan asettaman minimihinnan mukainen. Lisenssistrategia ei kelpaa, jos vain yhden kanavasegmentin hinta on alhaisempi kuin julkaisijan hinta kyseiselle sisältökohteelle.

Alustastrategian luominen

Alustastrategian luomiseksi Content Manager ‑roolillasi pitää olla käytössä Lisenssien hallinnointi. Kun tämä on kunnossa, luo strategia seuraavasti:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lisenssien hallinnointi .
  3. Klikkaa Alustastrategiat-välilehdeltä LUO ALUSTASTRATEGIA.
  4. Lisää lisenssistrategialle nimi Strategian nimi ‐kenttään.
    • Valitse yksilöllinen nimi, josta käy ilmi strategian toiminta ja joka erottaa sen muista lisenssistrategioista.
  5. Valitse Hinnoittelustrategia-kohdasta joko jokin valmis lisenssistrategia (Mainos, Tasapainotettu, Premium tai Maksuton) tai valitse Oma ja aseta hintapisteet itse. Lue lisää lisenssien hinnoittelusta.
    Jos julkaisija on asettanut minimihinnan, lisenssistrategiasi on oltava julkaisijan asettaman minimihinnan mukainen. Lisenssistrategia ei kelpaa, jos vain yhden kanavasegmentin hinta on alhaisempi kuin julkaisijan hinta kyseiselle sisältökohteelle.
  6. Valitse Lisätietoja-kohdasta Lisenssin voimassaoloaika ‑asetukseksi 2 vuotta, 5 vuotta, 10 vuotta tai Pysyvä. Sisältö on sisällöntuottajan käytettävissä valitsemasi ajan. Kun lisenssi on vanhentunut, voit tehdä videosta Content ID ‑vaatimuksen, jos siinä käytetään edelleen sisältöäsi.
    Huom. Alueellinen käyttö osoittaa, missä päin maailmaa lisenssi sallii sisällön käytön. Lisenssin käyttö osoittaa, kuinka montaa videota sisällöntuottaja voi käyttää.
  7. Klikkaa TALLENNA.

Kun lisenssistrategia on luotu, sen voi nähdä ja siihen voi tehdä muokkauksia Lisensointi-välilehdellä. Lue lisää.

Vinkki: Kun luot oman lisenssistrategian, voit lisätä saman hinnan kaikkiin sisällöntuottajasegmentteihin klikkaamalla kopiointikuvaketta . Jos haluat lisätä hintapisteelle sisällöntuottajasegmenttiin perustuvan kertoimen, klikkaa kerroinkuvaketta .

Kanavapohjaisen strategian luominen

Kanavapohjaisilla lisenssistrategioilla voit vapauttaa sisältökohteisiisi lisenssin hankkineita kanavia kaupallistamista koskevista Content ID ‑vaatimuksista. Tämä onnistuu myöntämällä kanaville maksuttoman lisenssin valitsemiisi sisältökohteisiin.

Huom. Jos haluat vapauttaa kanavia kaikista Content ID ‐vaatimuksista, lisää kanavat sallituiksi.

Jos haluat luoda kanavapohjaisen strategian, Content Manager ‐roolillasi pitää olla käytössä Kanavapohjainen lisenssien hallinnointi. Kun tämä on kunnossa, luo strategia seuraavasti:

1. Kirjaudu Studio Content Manageriin.
  2. Valitse vasemmasta valikosta Lisenssien hallinnointi .
  3. Klikkaa Kanavapohjaiset strategiat ‐välilehteä.
  4. Klikkaa LUO KANAVAPOHJAINEN STRATEGIA.
  5. Lisää lisenssistrategialle nimi Strategian nimi ‐kenttään.
    • Valitse yksilöllinen nimi, josta käy ilmi strategian toiminta ja joka erottaa sen muista lisenssistrategioista.
  6. Lisää Kanavat-kenttään kanavatunnukset.
    • Kanavatunnus on kanavan URL-osoitteessa näkyvä 24 merkkiä pitkä aakkosnumeerinen merkkijono, joka alkaa merkeillä "UC".
  7. Valitse Lisätietoja-kohdasta Lisenssin voimassaoloaika ‑asetukseksi 2 vuotta, 5 vuotta, 10 vuotta tai Pysyvä. Sisältö on sisällöntuottajan käytettävissä valitsemasi ajan. Kun lisenssi on vanhentunut, voit tehdä videosta Content ID ‑vaatimuksen, jos siinä käytetään edelleen sisältöäsi.
    Huom. Alueellinen käyttö osoittaa, missä päin maailmaa lisenssi sallii sisällön käytön. Lisenssin käyttö osoittaa, kuinka montaa videota sisällöntuottaja voi käyttää.
  8. Klikkaa TALLENNA.

Kun kanavapohjainen lisenssistrategia on luotu, sen voi nähdä ja siihen voi tehdä muokkauksia Kanavapohjaiset strategiat ‑välilehdellä. Lue lisää.

Julkaisijan pohjahinta

Jotkut julkaisijat asettavat pohjahinnan omistamalleen sisällölle. Tämä on alhaisin hinta, jolla kappaleen voi lisensoida. Kun julkaisija asettaa pohjahinnan, levy-yhtiön tai jakelijan hinnan on oltava Studio Content Managerissa määritetyn hinnan mukainen.

Jos esiasetetut lisenssistrategiat eivät vastaa julkaisijan pohjahintaa, strategia päivittyy automaattisesti Creator Musicissa, jotta lisensointi on mahdollista.