Skep ’n lisensiestrategie

’n Lisensiestrategie spesifiseer die bepalings waartoe ’n YouTube-skepper instem wanneer hulle ’n lisensie vir jou inhoud op YouTube Skeppermusiek koop. Daar is 2 tipes lisensiestrategieë wat jy kan skep:

• Platformlisensiestrategie: Van toepassing op enige YouTube-skepper wat jou inhoud wil lisensieer.
  • Kanaalgebaseerde lisensiestrategie: Van toepassing op sekere kanale wat jy spesifiseer.

Wanneer jy ’n lisensiestrategie skep, kan jy kies uit voorafgestelde pryspunte of jou eie pasmaak. Kom meer te wete oor lisensieprysberekening.

Notas:

• Een lisensiestrategie kan op baie bates toegepas word.
  • Jy kan tot soveel as 5 000 lisensiestrategieë skep.
  • As ’n publiseerder ’n vloerprys verskaf het, moet jou lisensiestrategie voldoen aan die minimum prys wat deur die publiseerder gestel is. ’n Lisensiestrategie kwalifiseer nie as slegs een kanaalsegment se pryse minder is as die publiseerder se prys vir daardie komponent nie.

Skep ’n platformstrategie

Om ’n platformstrategie te skep, moet die Lisensiebestuur-kenmerk eers aan jou Inhoudbestuurderrol toegewys word. Gebruik dan hierdie stappe om die strategie te skep:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Lisensiebestuur op die linkerkieslys.
  3. Klik op SKEP PLATFORMSTRATEGIE in die Platformstrategieë-oortjie
  4. Voer ’n titel vir jou lisensiestrategie in die Strategietitel-kassie in.
    • Kies ’n unieke naam wat die strategie se handeling opsom en dit duidelik onderskei van ander lisensiestrategieë.
  5. Onder Prysberekeningstrategie, kies óf ’n voorafgestelde lisensiestrategie (Promosie, Gebalanseerd, Premium of Gratis) óf kies Gepasmaak om jou eie pryspunte te definieer. Kom meer te wete oor lisensieprysberekening.
    As ’n publiseerder ’n vloerprys verskaf het, moet jou lisensiestrategie voldoen aan die minimum prys wat deur die publiseerder gestel is. ’n Lisensiestrategie kwalifiseer nie as slegs een kanaalsegment se pryse minder is as die publiseerder se prys vir daardie komponent nie.
  6. Onder Bykomende besonderhede, stel die Lisensieduur (vir hoe lank ’n skepper jou inhoud kan gebruik) op 2 jaar, 5 jaar, 10 jaar of Ewigdurend. Nadat dit verstryk het, kan ’n Content ID-eis op ’n video geskep word as jou inhoud gebruik word.
    Let wel: Gebiedsgebruik dui aan waar in die wêreld die lisensie toelaat dat die inhoud gebruik kan word. Lisensiegebruik dui die aantal video's aan waarin ’n skepper die inhoud mag gebruik.
  7. Klik op STOOR.

Sodra jou lisensiestrategie geskep is, kan jy dit vanaf die Lisensieer-oortjie bekyk en wysigings daaraan maak. Kom meer te wete.

Wenk: Wanneer jy ’n gepasmaakte lisensiestrategie skep, kan jy klik op die kopieer-ikoon  om dieselfde prys in alle skeppersegmente in te voeg of klik op die vermenigvuldiger-ikoon om ’n vermenigvuldiger te gebruik wat die pryspunte verstel op grond van die verskillende skeppersegmente.

Skep ’n kanaalgebaseerde strategie

Met kanaalgebaseerde lisensiestrategieë kan jy kanale wat jou bates lisensieer, vrystel van Content ID-eise wat monetisering beïnvloed. Jy doen dit deur hierdie kanale ’n gratislisensie te gee om sekere komponente wat jy spesifiseer, te gebruik.

Let wel: As jy kanale van alle Content ID-eise wil vrystel, voeg kanale by jou toelaatlys.

Om ’n kanaalgebaseerde strategie te skep, moet die Kanaalgebaseerde lisensiebestuur-kenmerk eers aan jou Inhoudbestuurderrol toegewys word. Gebruik dan hierdie stappe om die strategie te skep:

1. Meld by Studio Inhoudbestuurder aan.
  2. Kies Lisensiebestuur op die linkerkieslys.
  3. Klik op die Kanaalgebaseerde strategieë-oortjie.
  4. Klik op SKEP KANAALGEBASEERDE STRATEGIE.
  5. Voer ’n titel vir jou lisensiestrategie in die Strategietitel-kassie in.
    • Kies ’n unieke naam wat die strategie se handeling opsom en dit duidelik onderskei van ander lisensiestrategieë.
  6. Voer die kanaal-ID's in die Kanale-kassie in.
    • Kanaal-ID is die 24-karakter alfanumeriese string wat in die kanaal-URL met 'UC' begin.
  7. In die Bykomende besonderhede-afdeling, stel die Lisensieduur (vir hoe lank ’n skepper jou inhoud kan gebruik) op 2 jaar, 5 jaar, 10 jaar of Ewigdurend. Nadat dit verstryk het, kan ’n Content ID-eis op ’n video geskep word as jou inhoud gebruik word.
    Let wel: Gebiedsgebruik dui aan waar in die wêreld die lisensie toelaat dat die inhoud gebruik kan word. Lisensiegebruik dui die aantal video's aan waarin ’n skepper die inhoud mag gebruik.
  8. Klik op STOOR.

Sodra jou kanaalgebaseerde lisensiestrategie geskep is, kan jy dit vanaf die Kanaalgebaseerde strategieë-oortjie bekyk en wysigings daaraan maak. Kom meer te wete.

Publiseerder se vloerpryse

Sommige publiseerders stel vloerpryse op komponente wat hulle besit, wat die laagste prys verteenwoordig waarby ’n snit gelisensieer kan word. Wanneer ’n publiseerder ’n vloerprys stel, moet die handelsmerk/verspreider voldoen aan die prys wat in Studio Inhoudbestuurder gestel is.

As jy voorafgestelde lisensiestrategieë gebruik het wat nie aan ’n publiseerder se vloerprys voldoen nie, sal die strategie outomaties in Skeppermusiek bygewerk word om verlies van lisensieerbaarheid te voorkom.