YouTube Shorts-fondet

11. april 2022: YouTube Shorts-fondet var første trinn i planene for hvordan skapere kan tjene penger på Shorts, og de siste åtte månedene har tusenvis av skapere fått betaling. Vi fortsetter læringsprosessen ved å eksperimentere med ulike måter å belønne skaperne på med midler fra fondet, blant annet ved at flere skapere kan få betalt, og at vi øker beløpet de kan tjene. Enkelte skapere som tidligere ikke var kvalifisert, kan nå få bonuser på under USD 100 – mens andre kanskje får bonuser på over USD 10 000 (som tidligere var maksimumsbeløpet for Shorts-fondet). Disse eksperimentene påvirker ikke om skapere som allerede tjener penger på fondet, er kvalifisert, men noen skapere mottar kanskje en høyere sum.

10. mars 2022: Gitt den nylige suspensjonen av Googles annonseringssystemer i Russland kan det inntil videre ikke opprettes nye AdMob-, AdSense- eller Google Ad Manager-kontoer i Russland. Annonsører basert i Russland kan heller ikke vise annonser i Google-tjenester eller -nettverk globalt før videre avklaring. Som følge av dette kan ikke skapere i Russland for øyeblikket fullføre nye YPP-registreringer.

YouTube Shorts-fondet

YouTube Shorts-fondet, som er på 100 millioner dollar, er øremerket skapere som lager kreative, originale Shorts-videoer til glede for YouTube-fellesskapet. Vi kontakter tusenvis av skapere hver måned for å fortelle dem at de kvalifiserer for en Shorts-bonus fra fondet.

For å være kvalifisert for en bonus fra YouTube Shorts-fondet må kanalen oppfylle følgende krav:

• Det må være lastet opp minst én kvalifisert Shorts-video på kanalen i løpet av de siste 180 dagene.
  • Kanalen må overholde YouTube-retningslinjene for brukere samt reglene for opphavsrett og retningslinjene for inntektsgenerering.
  • Hvis kanalen laster opp videoer med vannmerker eller logoer fra tredjeparts sosiale medier, ikke-originale videoer (som uredigerte klipp fra filmer og TV-programmer) eller kopier av videoer fra kanalene til andre skapere, er den ikke kvalifisert.
  • Skaperen må være over 13 år (i USA) eller over myndighetsalder (i det aktuelle landet/området).
  • Skapere som er 13–18 år gamle, må be en forelder eller foresatt om å godta vilkårene og opprette en AdSense-konto for betalinger hvis det ikke allerede er knyttet en slik konto til den aktuelle kanalen.
  • Skaperen må befinne seg i et av følgende land/områder:
    • Algerie
    • Amerikansk Samoa
    • Argentina
    • Aruba
    • Aserbajdsjan
    • Australia
    • Østerrike
    • Bahrain
    • Bangladesh
    • Bermuda
    • Hviterussland
    • Belgia
    • Bolivia
    • Bosnia-Hercegovina
    • Brasil
    • Bulgaria
    • Canada
    • Caymanøyene
    • Chile
    • Colombia
    • Costa Rica
    • Kroatia
    • Kypros
    • Tsjekkia
    • Danmark
    • Den dominikanske republikk
    • Ecuador
    • Egypt
    • El Salvador
    • Estland
    • Finland
    • Frankrike
    • Fransk Guyana
    • Fransk Polynesia
    • Georgia
    • Tyskland
    • Ghana
    • Hellas
    • Guatemala
    • Guadeloupe
    • Guam
    • Honduras
    • Hongkong
    • Ungarn
    • Island
    • India
    • Indonesia
    • Irak
    • Israel
    • Italia
    • Jamaica
    • Japan
    • Jordan
    • Kasakhstan
    • Kenya
    • Kuwait
    • Latvia
    • Libanon
    • Libya
    • Liechtenstein
    • Litauen
    • Luxembourg
    • Nord-Makedonia
    • Malaysia
    • Malta
    • Martinique
    • Mayotte
    • Norge
    • Montenegro
    • Marokko
    • Nepal
    • Nederland
    • New Zealand
    • Nicaragua
    • Nigeria
    • Norge
    • Nord-Marianene
    • Oman
    • Pakistan
    • Panama
    • Papua Ny-Guinea
    • Paraguay
    • Peru
    • Filippinene
    • Polen
    • Portugal
    • Puerto Rico
    • Qatar
    • Irland
    • Réunion
    • Romania
    • Russland
    • Senegal
    • Serbia
    • Singapore
    • Saudi-Arabia
    • Slovakia
    • Slovenia
    • Sør-Afrika
    • Sør-Korea
    • Spania
    • Sri Lanka
    • Sverige
    • Sveits
    • Taiwan
    • Tanzania
    • Thailand
    • Tunisia
    • Tyrkia
    • Turks- og Caicosøyene
    • Uganda
    • Ukraina
    • De forente arabiske emirater
    • Storbritannia
    • USA
    • De amerikanske Jomfruøyer
    • Uruguay
    • Venezuela
    • Vietnam
    • Jemen
    • Zimbabwe

Det er ikke et kvalifikasjonskrav at kanalen allerede genererer inntekter via YouTube. Skapere som er med i YouTubes partnerprogram, og kanaler som er tilknyttet et multikanalsnettverk (MCN), er også kvalifisert.

Finn ut mer om Shorts-fondet

Hvordan blir jeg kvalifisert for Shorts-fondet?
Hver måned gir vi beskjed til tusenvis av Shorts-skapere om at de kan løse inn en bonus fra Shorts-fondet, basert på Shorts-resultatene til de aktuelle kanalene i løpet av den foregående måneden. Det er ikke bare måneden Shorts-videoen ble lastet opp i, som teller mot månedsresultatet – alle måneder der det er registrert avspillinger av Shorts-videoen, teller.
Det finnes ikke noen konkret terskel som må krysses for å bli kvalifisert for en bonus. Resultatene som kreves for å bli kvalifisert for en bonusbetaling, kan variere fra måned til måned og er avhengig av flere faktorer, som hvor seerne befinner seg, og den totale utviklingen for Shorts.
Shorts-resultatene til kanalen din evalueres hver måned, så hvis du ikke kvalifiserer en gitt måned, gjør du det kanskje neste måned.
Hvordan finner jeg ut om jeg kvalifiserer for Shorts-fondet?
Viktig: Google sender aldri uønskede meldinger der du blir bedt om å oppgi passord eller andre personopplysninger. Før du klikker på en link, må du alltid sjekke at e-posten kommer fra en e-postadresse som slutter på @youtube.com eller @google.com.
Skaperne får beskjed via e-post og varsler i YouTube-appen når de er kvalifisert, etter den første uken i måneden. Både e-posten og varselet inneholder informasjon om bonusbeløpet og hvordan det løses inn.
Kvalifiserte skapere skal motta disse varslene like etter den første uken i måneden. Hvis de ikke løser inn bonusen innen den 25. i måneden, kan det hende den utløper.

Mangler du en e-post om en Shorts-bonus?

Noen ganger blir e-postene våre filtrert bort. Hvis du ikke finner e-postvarselet om bonusen, bør du sjekke søppelpostmappen.

Hvor mye kan jeg få fra Short-fondet?
Kvalifiserte kanaler kan motta USD 100–10 000 hver måned. Bonusene justeres etter hvor i verden seerne til skaperen befinner seg. Derfor kan kvalifikasjonskravene for seertall og engasjement variere fra skaper til skaper.
Bonusene blir utbetalt til AdSense-kontoen som er knyttet til kanalen din. Du må følge reglene for kildeskatt og overholde andre AdSense-retningslinjer for å kunne motta utbetalinger.
Hvordan løser jeg inn en Shorts-bonus fra Shorts-fondet?
Kvalifiserte skapere kan velge LØS INN BONUSEN i e-posten eller varselet i appen for å bli viderekoblet til siden for Shorts-fondet i YouTube Studio. På denne siden må skaperne fullføre to trinn for å løse inn bonusen:
  1. Godta vilkårene for bonusen.
  2. Opprett eller tilknytt en AdSense-konto.
Kanaler som har en aktiv og tilknyttet AdSense-konto, eller kanaler som mottar utbetalinger fra et MCN eller nettverk, kan løse inn bonusen når disse to trinnene er fullført.
Hvis du har konfigurert en AdSense-konto, kan det ta et par dager før YouTube får opprettet AdSense-kontoen og knyttet den til kanalen din. Vi sender deg en e-post så snart kontoen er tilknyttet, med bekreftelse på om bonusen er løst inn.
Hvordan mottar jeg Shorts-bonusen fra AdSense?
For å løse inn en bonus og få betalt må kvalifiserte skapere sørge for at en godkjent og aktiv AdSense-konto er tilknyttet kanalen deres. Hvis du allerede har en AdSense-konto, mottar du bonusbetalingen sammen med øvrige månedlige YouTube-inntekter.

Slik konfigurerer du AdSense for første gang

Hvis du kvalifiserer for en Shorts-bonus, men foreløpig ikke har noen AdSense-konto, hjelper vi deg med å komme i gang. I e-posten eller varselet i appen om bonusen velger du LØS INN BONUSEN for å gå til siden for Shorts-fondet i YouTube Studio.
  1. Under «Trinn 1» velger du START for å godta bonusvilkårene.
  2. Under «Trinn 2» velger du START for å konfigurere AdSense-kontoen din.
  3. Når du blir spurt om du har en AdSense-konto fra før, velger du Nei, jeg må opprette en.
  4. Velg FORTSETT for å gå til AdSense.
  5. Velg Google-kontoen du vil bruke til AdSense.
    Merk: Hvis du allerede bruker AdSense til andre formål utenfor YouTube, logger du på Google-kontoen du bruker med den eksisterende AdSense-kontoen din.
  6. Godta vilkårene og så velg Opprett konto.
  7. Skriv inn e-postadressen din og så velg Send inn.

Når du har opprettet AdSense-kontoen din, mottar du veiledning om hvordan du fyller ut AdSense-profilen din. Veiledningen omfatter blant annet hvordan du sender inn nødvendig avgiftsinformasjon, bekrefter at personopplysningene dine er riktige, og legger inn en betalingsmåte.

Finn ut mer om hvordan du mottar betalinger via AdSense.

Når mottar jeg betalingen fra YouTube Shorts-fondet?
Kvalifiserte skapere med en tilknyttet AdSense-konto kan forvente å motta betalingen fire til seks uker etter at de har løst inn bonusen. Hvis du ikke har en AdSense-konto knyttet til kanalen din, blir du bedt om å registrere deg for AdSense eller tilknytte en eksisterende konto.
Eksempel på tidslinje
Januar Skaperens nye og eksisterende Shorts-videoer teller opp mot kanalresultatene som fastsetter betalingen fra Shorts-fondet i februar.
Tidlig i februar YouTube gjennomgår kanalresultatene for Shorts-videoene for januar og gir kvalifiserte skapere beskjed om at de kvalifiserer for en bonusbetaling.
25. februar Kvalifiserte skapere må løse inn bonusen og knytte en AdSense-konto til kanalen sin – ellers kan bonusen utløpe.
Mars AdSense utbetaler bonusene for februar til skapere med AdSense-kontoer som er ferdig konfigurert for å motta betalinger.

Det kan ta lengre tid å motta betalingen for kanaler som først må opprette en AdSense-konto. Hvor lang tid det tar, avhenger av hvor raskt AdSense-kontoen blir godkjent, og hvor raskt betalingsopplysningene blir konfigurert. Denne prosessen kan ta flere måneder og omfatter

Når oppsettet er fullført, utstedes betalingen via AdSense mellom den 21. og 26. dagen i måneden. Du finner mer informasjon om AdSense-betalingssyklusen i Tidslinjer for betaling i AdSense.