Skapa en kampanj

De här funktionerna är endast tillgängliga för partner som använder Innehållshanteraren i YouTube Studio.

I Innehållshanteraren i Studio kan du använda kampanjer för att marknadsföra ditt innehåll direkt från användaruppladdade videor som matchar det. När en tillgång ingår i en kampanj läggs ett kampanjkort till i användaruppladdade videor som matchar tillgångens referensfil. Kortet länkar tittarna direkt till ditt innehåll.

Du kan använda kampanjer för att marknadsföra en viss video för en uppsättning tillgångar, till exempel för att länka till filmens visningssida, när en användaruppladdad video innehåller scener från din film.

Matchningar görs av Content ID eller via manuella anspråk. För Content ID-anspråk visas kort när det matchade segmentet börjar. För manuella anspråk visas kort när videon är slut. Tänk på att kort inte visas om den matchade videon inte kan spelas upp på YouTube. Kort visas inte heller om videon är en kort matchning.

Skapa en kampanj

Om du vill skapa en kampanj måste du först bestämma hur du vill att tillgångarna i kampanjen ska identifieras, antingen efter tillgång eller efter tillgångsetikett:

• Tillgångsbaserade kampanjer baseras på individuellt valda tillgångar.
  • Etikettbaserade kampanjer baseras på tillgångar som en viss tillgångsetikett har tillämpats på.

Tips! Vi rekommenderar att du skapar etikettbaserade kampanjer när det är möjligt. Det ger följande fördelar:

• Obegränsade tillgångar: Etikettbaserade kampanjer kan tillämpas på ett obegränsat antal tillgångar, medan tillgångsbaserade kampanjer kan tillämpas på högst 25 tillgångar.
  • Mer specialisering: Med etikettbaserade kampanjer kan du enklare skapa kampanjer utifrån specifika teman.
  • Automatiska uppdateringar: När en tillgångsetikett är en del av en kampanj tas alla nya tillgångar med den etiketten automatiskt med i kampanjen.

Skapa en kampanj i innehållshanteraren i Studio:

1. Logga in i Innehållshanteraren i Studio.
  2. Välj Kampanjer i menyn till vänster.
  3. Klicka på NY KAMPANJ följt av välj metod för att identifiera tillgångarna i kampanjen:
    • Tillgångsbaserad kampanj
    • Etikettbaserad kampanj
  4. Ange ett namn på kampanjen i rutan Kampanjnamn.
  5. Ange den fullständiga webbadressen för videon du vill marknadsföra i rutan Utvald video.
  6. Klicka på Startdatum och välj datumet när du vill att kampanjen ska starta.
  7. Klicka på Slutdatum och välj datumet när kampanjen ska sluta.
  8. Välj de tillgångar eller tillgångsetiketter du vill lägga till i kampanjen:
    • För tillgångsbaserade kampanjer:
      • Klicka på LÄGG TILL TILLGÅNGAR.
      • Markera kryssrutan vid tillgångarna du vill lägga till i kampanjen (upp till 25 tillgångar).
      • Klicka på VÄLJ # AV 25 TILLGÅNGAR. (# står för antalet valda tillgångar.)
    • För etikettbaserade kampanjer:
      • Klicka på rutan Tillgångsetiketter.
      • Ange en tillgångsetikett för att söka efter en befintlig tillgångsetikett eller för att skapa en ny etikett.
      • Klicka på tillgångsetikettens namn för att lägga till den i kampanjen.
  9. Klicka på SPARA.

Obs!

• Endast skivbolagspartners kan skapa en kampanj utifrån ljudkomponenten i en referens.
  • Du kan skapa mer än en kampanj för olika tillgångssamlingar.
  • Du kan skapa upp till 5 000 kampanjer per konto i innehållshanteraren.