Slik bruker du modereringsverktøy for direktechat og kommentarer

Moderatorer kan hjelpe deg med å gjennomgå og administrere kommentarer brukerne legger igjen på videoer, eller direktechatmeldinger deltakerne sender under direktesendinger. Når skapere legger til en moderator, kan de velge om vedkommende er standardmoderator eller administrerende moderator. Administrerende moderatorer har flere tilgjengelige alternativer enn standardmoderatorer.

Finn ut mer om kommentarmoderering og direktechatmoderering. Moderatorer beholder statusen sin frem til skaperen fjerner dem.

Direktechat

1. Gå til YouTube.com.
  2. Trykk på Søk øverst til høyre, og skriv inn kanalnavnet for å gå til videosiden.
  3. Velg direktesendingen for å bli med i direktechatten.
  4. Klikk på Innstillinger ved siden av meldingen eller kommentaren for å velge en modereringshandling. Du kan også holde inne Ctrl- og Alt-tastene for å sette chatten på pause.

Det finnes to typer moderatorer – standardmoderatorer og administrerende moderatorer. Standardmoderatorer har tilgang til disse funksjonene:

• Gå til kanalen: Du kan finne ut mer om en direktechatdeltaker før du modererer, ved å gå direkte til vedkommendes kanal.
  • Fjern: Du kan fjerne upassende eller potensielt støtende eller trakasserende innhold. Når du sletter en melding, fjernes den og eventuelle svar fra direktechatten for godt.
  • Skjul brukeren på denne kanalen: Når du skjuler noen på kanalen, er ikke vedkommendes chatmeldinger og kommentarer lenger synlige for andre seere. YouTube varsler ikke brukeren om at hen er skjult av deg.
  • Gjennomgå potensielt upassende meldinger: Du kan vise eller skjule kommentarer og meldinger som er holdt tilbake for vurdering, basert på fellesskapsinnstillingene dine.

Administrerende moderatorer har tilgang til disse funksjonene (i tillegg til de ovenfor):

• Fellesskap – standardinnstillinger: Du kan slå på denne funksjonen hvis du vil bruke teknologi til automatisk å oppdage nettsøppel, selvpromotering, meningsløs tekst og annet potensielt upassende innhold i kommentarer. Finn ut mer.
  • Slå direktechatten av/på: Du kan når som helst slå direktechatten av eller på, selv etter at sendingen har startet.
  • Modus for deltakelse: Du kan endre modus for deltakelse i direktechatten ved å velge Bare abonnenter, Bare medlemmer eller Direktekommentarer.
  • Opphold mellom meldinger: Du kan begrense hvor ofte hver bruker kan sende chatmeldinger, ved å angi en tidsgrense mellom meldingene.
  • Blokkerte ord: Du kan blokkere direktechatmeldinger som inneholder bestemte ord eller ord som ligner.
  • Administrer standardmoderatorer: Du kan legge til og fjerne godkjente brukere.

Merk: Administrerende moderatorer har ikke tilgang til kontrollrommet for direktesendinger eller YouTube Studio. Administrerende moderatorer kan ikke tilordne andre moderatorer.

Slik åpner du kanalaktiviteten fra direktechatfeeden:

Du og moderatorene kan åpne den offentlige brukerloggen fra direktechatfeeden ved å klikke på Kanalaktivitet på menyen. Finn ut mer.

Direktechatdeltakere

I direktechatten brukes ikoner og farger til å vise hvem som er hvem blant deltakerne. Det kan vises mer enn ett ikon samtidig ved siden av et brukernavn.

Ikon Betydning
Skaper/kanaleier
Skaper med bekreftet konto
Deltaker med bekreftet konto
Kanalmedlem
Kanalmoderator

Kommentarer

I YouTube-mobilappen kan du finne verktøyene for kommentarmoderering på flere måter.

Moderer via kommentarinnstillingene

Hvis du er kanaleier eller moderator, går du til en video og trykker på Kommentarer etterfulgt av Innstillinger . Der kan du administrere kommentarinnstillingene for den aktuelle kanalen, for eksempel

Handling Kanaleier Administrerende moderator Standardmoderator
Innstillinger for videokommentarer  Ja Ja Nei
Legg til, slett alle eller kopier alle blokkerte ord Ja Ja Nei
Slå av eller på funksjonen for blokkering av linker Ja Ja Nei

Moderer kommentarer via videosiden

Hvis du er kanaleier eller moderator, kan du trykke på Mer » ved siden av en kommentar på en video for å se alternativer for moderering. Der kan du administrere enkeltkommentarer, for eksempel

Handling Kanaleier Administrerende moderator Standardmoderator
Feste eller løsne kommentarer Ja Nei Nei
Slett eller hold kommentar tilbake for vurdering Ja – slett Ja – hold tilbake for vurdering  Ja – hold tilbake for vurdering
Rapporter kommentar Ja Ja Ja
Legg til eller fjern administrerende moderatorer Ja Nei Nei
Legg til eller fjern standardmoderatorer Ja Ja Nei
Legg til eller fjern godkjente brukere Ja Ja Nei
Legg til eller fjern skjulte brukere Ja Ja Ja