Werken met tools om live chats en reacties te modereren

Moderators kunnen je helpen de reacties bij video's of live chatberichten tijdens je stream te beoordelen en te beheren. Je kunt als creator een moderator toevoegen als standaardmoderator of als moderator met beheerrechten. Moderators met beheerrechten beschikken over meer opties dan standaardmoderators.

Ontdek meer informatie over het controleren van reacties en het beheren van live chats. Moderators blijven moderator totdat een creator ze verwijdert.

Live chat

1. Ga naar YouTube.com.
  2. Klik rechtsboven op Zoeken en geef de kanaalnaam op om de weergavepagina te openen.
  3. Selecteer je livestream om naar de live chat te gaan.
  4. Klik op Instellingen naast het bericht of de reactie om een beheeractie te selecteren. Je kunt ook de toetsen Ctrl + Alt ingedrukt houden om de chat te onderbreken.

Er zijn 2 typen moderators: standaardmoderator en moderator met beheerrechten. Een standaardmoderator kan het volgende doen:

• Naar het kanaal gaan: Voordat je een beheeractie gaat uitvoeren, kun je meer informatie over deelnemers van een live chat krijgen als je rechtstreeks naar hun kanaal gaat.
  • Verwijderen: Je kunt ongepaste of mogelijk beledigende of aanstootgevende content verwijderen. Als je een bericht verwijdert, is dit niet meer te zien in de live chat, en ook niet meer in eventuele reacties.
  • Gebruiker verbergen op dit kanaal: Als je iemand op dit kanaal verbergt, zijn de chatberichten en reacties van deze persoon niet meer zichtbaar voor andere kijkers. YouTube laat de persoon niet weten dat die is verborgen.
  • Mogelijk ongepaste berichten beoordelen: Als reacties of berichten op basis van je community-instellingen zijn vastgehouden voor beoordeling, kun je deze reacties tonen of verbergen.

Een moderator met beheerrechten kan al het bovenstaande doen, plus het volgende:

• Standaardinstellingen voor de community: Je kunt deze aanzetten om spam, zelfpromotie, onzin en andere mogelijk ongepaste content in reacties automatisch te vinden. Meer informatie.
  • Live chat aan-/uitzetten: Je kunt de live chat altijd aan- of uitzetten, ook als het evenement al is gestart.
  • Deelnamemodus: Je kunt de deelnamemodus in de live chat wijzigen door een van deze opties te kiezen: alleen abonnees, alleen leden of live commentaar.
  • Berichtvertraging: Je kunt beperken hoe vaak elke gebruiker een chatbericht kan sturen door een tijdslimiet tussen berichten in te stellen.
  • Geblokkeerde woorden: Je kunt live chats blokkeren met bepaalde woorden erin of woorden die veel lijken op bepaalde woorden.
  • Standaardmoderators beheren: Je kunt goedgekeurde gebruikers toevoegen en verwijderen.

Opmerking: Moderators met beheerrechten hebben geen toegang tot de live regiekamer en YouTube Studio. Moderators met beheerrechten kunnen geen andere moderators toewijzen.

Zo kom je vanuit de live chatfeed bij kanaalactiviteit:

Jij en je moderators kunnen vanuit de live chatfeed bij de openbare gebruikersgeschiedenis komen door in het menu op Kanaalactiviteit te klikken. Meer informatie

Deelnemers van de live chat

In de live chat worden iconen en kleuren gebruikt om bepaalde deelnemers visueel herkenbaar te maken. Naast een gebruikersnaam kan meer dan één icoon staan.

Icoon Betekenis
Creator/kanaaleigenaar
Creator met een geverifieerd account
Deelnemer met een geverifieerd account
Kanaallid
Kanaalmoderator

Reacties

Je kunt op een paar manieren toegang krijgen tot tools om reacties te modereren in de mobiele YouTube-app.

Reacties beheren via de reactie-instellingen

Als je de kanaaleigenaar of -moderator bent, ga je naar een video en tik je op Reacties en dan Instellingen . Hier kun je de reactie-instellingen voor het kanaal kiezen, zoals:

Actie Kanaaleigenaar Moderator met beheerrechten Standaardmoderator
Instellingen voor reacties op video's  Ja Ja Nee
Alle geblokkeerde woorden toevoegen, verwijderen of kopiëren Ja Ja Nee
De functie Links blokkeren aan- of uitzetten Ja Ja Nee

Een reactie beheren vanaf de weergavepagina

Als je de kanaaleigenaar of -moderator bent, tik je naast een reactie op een video op Meer '' om de beheeropties te openen. Vervolgens kun je afzonderlijke reacties beheren met de volgende acties:

Actie Kanaaleigenaar Moderator met beheerrechten Standaardmoderator
Reacties vastzetten of losmaken Ja Nee Nee
Reacties verwijderen of vasthouden voor beoordeling Ja, verwijderen Ja, vasthouden voor beoordeling  Ja, vasthouden voor beoordeling
Reactie melden Ja Ja Ja
Moderators met beheerrechten toevoegen of verwijderen Ja Nee Nee
Standaardmoderators toevoegen of verwijderen Ja Ja Nee
Goedgekeurde gebruikers toevoegen of verwijderen Ja Ja Nee
Verborgen gebruikers toevoegen of verwijderen Ja Ja Ja