Beheertools gebruiken

Een moderator is iemand aan wie een creator toevertrouwt om een positief en veilig kanaal te scheppen voor de community. Een moderator helpt de reacties bij een video of live chatberichten tijdens een stream te beoordelen en te beheren.

Wil je beheerinstellingen kiezen voor je kanaal? Meer informatie

Beheertools gebruiken

Op je telefoon of tablet: Tik op een bericht en selecteer een actie uit de opties.

Op je computer:

• Plaats de muisaanwijzer op een bericht en klik op Menu ︙ om een actie te selecteren.
  • Of houd Ctrl + Alt ingedrukt om de chat te onderbreken. Plaats de muisaanwijzer daarna op een bericht en selecteer een van de knoppen die verschijnen.

Wat je kunt beheren

Live chat

Iedereen die deelneemt aan een live chat, kan iemand anders melden of blokkeren. Moderators kunnen ook het volgende:

• Berichten verwijderen. Zo kun je ongepaste of mogelijk beledigende of aanstootgevende content verwijderen. Als je een bericht verwijdert, is dit niet meer te zien in de live chat, ook niet als deze opnieuw wordt afgespeeld.
  • Deelnemers een time-out geven. Met een time-out kun je tijdelijk voorkomen dat iemand berichten in de live chat stuurt. Die persoon kan dan 5 minuten lang geen berichten sturen.
  • Mensen op het kanaal verbergen. Dit wordt vaak gedaan met deelnemers die richtlijnen en waarschuwingen negeren en steeds weer ongepaste berichten sturen. Als je iemand op het kanaal verbergt, zijn de chatberichten en reacties van deze persoon niet meer zichtbaar voor andere kijkers. YouTube laat de persoon niet weten dat die is verborgen.
  • Mogelijk ongepaste berichten beoordelen. Creators kunnen mogelijk ongepaste chatberichten door het YouTube-systeem laten vasthouden voor beoordeling. Moderators bepalen dan welke berichten worden getoond of verborgen.

Tip: Moderators kunnen meer informatie over een deelnemer aan een live chat krijgen door rechtstreeks naar hun kanaal te gaan.

• Op een computer: Plaats de muisaanwijzer op een bericht, klik op Meer  en vervolgens op Naar kanaal gaan.
  • Op een mobiel apparaat: Tik op een bericht en daarna op Naar kanaal gaan.

Reacties

Over het algemeen kan iedereen reageren op een video. Moderators kunnen ook het volgende:

• Reacties verwijderen. Zo kun je ongepaste of mogelijk beledigende of aanstootgevende content verwijderen. Als je een reactie verwijdert, komt deze op het tabblad Te beoordelen van de creator. Hier kun je de reactie vervangen, melden of permanent verwijderen.

Veelgestelde vragen

Wie kan een moderator zijn?
Kanaaleigenaren bepalen wie moderators worden. Je kunt zelf nog gewoon reacties toevoegen, deelnemen aan de live chat en YouTube gebruiken als kijker.

Hoelang ben ik moderator?
Nadat je bent toegevoegd als moderator, blijf je moderator van het kanaal totdat de creator je verwijdert.

Welke video's en livestreams kan ik beheren?
Je bent niet alleen moderator van een specifieke video of de huidige livestream, maar je kunt de reacties beheren voor alle video's en voor eerdere en toekomstige live chats.

Wat betekenen de verschillende iconen en kleuren bij gebruikersnamen?
In de live chat worden iconen en kleuren gebruikt om bepaalde deelnemers visueel te herkennen. Naast een gebruikersnaam kan meer dan één icoon staan.

Icoon Betekenis
Creator/kanaaleigenaar
Creator met een geverifieerd account
Deelnemer met een geverifieerd account
Kanaallid
Kanaalmoderator