Krisresurspaneler

Med YouTubes krisresurspaneler kan du få direktsupport av erkända partners som tillhandahåller kristjänster. Panelerna kan visas
  • när du tittar på videor om vissa ämnen, till exempel självmord, självskadebeteende eller ätstörningar
  • i sökresultaten när du söker efter ämnen som är relaterade till vissa hälsokriser eller känslomässigt lidande.

Om du vill veta mer finns dessutom länkar till partnerns webbplats på krisresurspanelen. Vi vill ge dig information som är till hjälp när du behöver den, så du kan inte ta bort krisresurspanelen just nu.

Krisresurspaneler är kanske inte tillgängliga i alla länder eller regioner och på alla språk. Vi arbetar för att lansera krisresurspaneler i fler länder och regioner.

När du söker efter vissa ämnen, till exempel självmord, självskadebeteende eller ätstörningar, öppnas en paussida innan sökresultaten visas. På paussidan finns alternativ för hur du ska gå vidare. Du kan bland annat kopplas till en av våra krisresurspartner och få förslag på andra sökalternativ som kan hjälpa dig. Dessa förslag kan omfatta sökalternativ som avslappningsövningar eller att bygga upp sin självmedkänsla.

Få hjälp till dig själv eller någon annan

Om du har självmordstankar eller upplever känslomässigt lidande kan du få hjälp genom informationen nedan:

• USA:
    • Kontakta 988 Suicide and Crisis Lifeline genom att ringa 988 eller använda deras webbchatt. Krispersonal är tillgänglig dygnet runt, sju dagar i veckan. Samtal och chattar är kostnadsfria och konfidentiella.
  • Andra länder och regioner: Besök International Association for Suicide Preventions webbplats och titta efter ett kriscentrum i ditt område.

Om du tror att det finns risk för att någon annan tänker begå självmord kan du göra följande:

• Kontakta din lokala polismyndighet för hjälp direkt. Försäkra dig om att du har personens kontaktuppgifter så att du kan dela dem med polisen.
  • Använd informationen ovan för att prata med någon om vad som händer och hur du kan hjälpa personen.
  • Uppmuntra personen att kontakta en självmordsförebyggande hjälplinje med hjälp av informationen ovan.

Informationskällor

Informationen i krisresurspanelerna kommer från erkända partner som tillhandahåller kristjänster. Samarbetspartnerna varierar beroende på land och region.

När bör du ta kontakt med vårdpersonal?

Hälsorelaterad information på YouTube gäller inte alla, och den ska inte betraktas som medicinsk rådgivning. Kontakta en vårdgivare om du är sjuk. Om du befarar en medicinsk nödsituation ringer du det lokala nödnumret.

Information som YouTube lagrar om din sök- och visningshistorik

Krisresurspaneler visas bara om

• den aktuella videon är relaterad till självmord eller självskadebeteende
  • söktermen är relaterad till vissa hälsokriser eller känslomässigt lidande.

Panelerna utlöses inte baserat på visnings- och sökhistorik. Men du kan hitta och ta bort historiken genom att granska din data från YouTube. Läs mer om att visa och ta bort sökhistorik eller visa pausa och rensa visningshistorik. Du kan också surfa på YouTube i inkognitoläge.

Rapportera felaktig information

Om det uppstår problem med informationen om krisresurser på YouTube eller om du har ett förslag kan du

• skicka feedback via Mer Mer på krisresurspanelen eller
  • skicka feedback genom menyn via din profilbild.