Beleidsregels bewerken of verwijderen

De functies die in dit artikel worden beschreven, zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van YouTube Studio Content Manager. Hier vind je meer informatie over het algemene YouTube-beleid.

Als je een beleid hebt gemaakt, kun je er altijd wijzigingen in aanbrengen. Al je bewerkingen worden automatisch toegepast op alle claims die dat beleid gebruiken.

Je kunt ook aangepaste beleidsregels verwijderen die niet worden gebruikt. Je kunt een beleid niet verwijderen als dit nog op actieve claims wordt toegepast of als het is ingesteld als standaardbeleid. Een vooraf gedefinieerd beleid, zoals Inkomsten genereren in alle landen, Monitoren in alle landen of Blokkeren in alle landen, kun je ook niet verwijderen.

Een beleid bewerken

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Beleid  in het linkermenu.
  3. Klik op de naam van het beleid dat je wilt bewerken.
  4. Breng de wijzigingen aan via de stappen die je ook volgde toen je het beleid maakte.
  5. Klik op OPSLAAN.

Een beleid verwijderen

1. Log in bij Studio Content Manager.
  2. Selecteer Beleid  in het linkermenu.
  3. Klik in de rechterkolom op het dropdownmenu Actie selecteren .
  4. Selecteer Verwijderen.
    • Opmerking: De actie Verwijderen is niet beschikbaar als het geselecteerde beleid op een actieve claim is toegepast of als het om een vooraf gedefinieerd beleid gaat.